OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. szeptember 11., szerda 08:59

Szenzációs nürburgringi körrekorddal debütált a nemzetközi közönség előtt a 918 Spyder
    Stuttgart, 2013. szeptember 11., szerda (APA/OTS) - A hibridmeghajtású szupersportautó 6,57 perc alatt tette meg a Nürburgring versenypálya "A" körét, a Nordschleife-t.

    A Porsche 918 Spyder* az első nemzetközi közúti forgalom céljára homologizációval (jóváhagyással) rendelkező autó, amely a Nürburgring versenypálya Nordschleife nevű 20,6-kilométeres körét kevesebb, mint hét perc alatt tette meg. Pontosan hat perc és 57 másodperces menetidejével a hibridmeghajtású luxus-sportkocsi 14 másodpercet faragott le az eddigi rekordból. Wolfgang Hatz, a Porsche AG vezető testületének kutatásért és fejlesztésért felelős tagja a következőket fűzte hozzá a hírhez: "A 918 Spyder-rel kapcsolatban több ígéretet is tettünk, nevezetesen, hogy az autó megjelenésével új értelmet kap a vezetési élmény, a hatékonyság és a teljesítmény. Úgy gondolom, betartottuk, amit ígértünk."

Ahogy a Porsche új autói esetében már megszokhattuk, a Nemzetközi Autóshown (IAA) a szupersportautó kategória legújabb tagjaként most bemutatott 918 Spyder is a következő generációs luxus-sportkocsik előfutárának számít. Egyedi karosszériájának köszönhetően a modell rendkívül jó menetdinamikával rendelkezik minimális üzemanyag-fogyasztás mellett. A nürburgringi rekord is mutatja, micsoda lehetősé-gek rejlenek a Porsche úttörő plug-in hybrid koncepciójában, és egyben bizonyítja, hogy a vállalat nem véletlenül játszik vezető szerepet a hibrid sportautók fejlesztése terén. "A 918 Spyder esetében már a fejlesztés megkezdésekor radikális hibridizálásra törekedtünk, és ennek köszönhető, hogy megszületett ez a körrekord" - mesélte Dr. Frank Walliser, a 918 Spyder projekt vezetője. "A Nordschleife mindig is a szupersportautók legkeményebb megmérettetésének számított. A 6,57 perces kör-idővel olyan eredményt értünk el, amelyre a fejlesztő csapat tagjai és a Porsche öszszes alkalmazottja joggal lehet büszke."

Az eddigi rekordot, amelyet négy év óta egyetlen autó sem tudott túlszárnyalni, a szeptember 4-i tesztvezetés során a Spyder már az első próbálkozással megdöntötte. A kipróbálásra kijelölt két Spyder 918 mindhárom pilótája - a korábbi Rally európabajnok Walter Röhrl, a Porsche tesztvezetője, Timo Kluck, és a Porsche gyári tesztvezetője, Marc Lieb - minden egyes kört az eddigi rekordnál rövidebb idő alatt tett meg, és több alkalommal is hét perc alatt teljesítették a távot. Végül a leggyorsabbnak Marc Lieb bizonyult 6,57 perces köridővel, ami 179,5 km/órás átlagsebességnek felel meg a Wige Solutions mérései szerint. A rekord megdöntésekor tárgyi-lagos külső megfigyelőként Marcus Schurig, a "sport auto", nevű sportkocsi magazin főszerkesztője is jelen volt. A két 887 lőerős (652 kW teljesítményű) sportkocsit a menetdinamika fokozása érdekében opcionális "Weissach-csomaggal" és a kifejezetten a 918 Spyder-hez kifejlesztett szabvány Michelin gumiabroncsokkal szerelték.


Megjegyzés: A 918 Spyder rekorddöntéséről készült képek az akkreditált újságírók számára a Porsche sajtó adatbázisából érhetők el a következő internetes címen: https://presse.porsche.de.

A fénykép az epa-n (Európai Sajtófotó Ügynökség) ( http://www.epa.eu/ ) keresztül érhető el, és díjmentesen letölthető az alábbi internetes címen: http://ots.de/NWlVc

* 918 Spyder: kombinált üzemanyagfogyasztás: 3,3-3,0 l/100 km; kombinált energiafelhasználás: 12,5-13,0 kWh/100 km; CO2-kibocsátás: 79-70 g/km


Dr. Ing. h.c. F. Porsche Aktiengesellschaft
Porscheplatz 1
70435 Stuttgart, Germany

Public Relations and Press
Director Product & Technical Press
Thomas Becki
Telephon: +49 (0)711 911 - 24 628
Email: thomas.becki@porsche.de
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.