OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. július 11., csütörtök 11:52

A SKODA TRANSPORTATION 100%-ban cseh tulajdonban lévő vállalat
    Plzeň, 2013. július 11., csütörtök (OTS) - A  koda Transportation tisztán cseh érdekeltségű nemzetközileg sikeres vállalat. Központja a Cseh Köztársaságban található, kizárólag ott fizet adót. A Skoda Transportation részvényei nyolc cseh magánszemély tulajdonában vannak. A rendkívül sikeres vállalat olyan elismert és igényes partnereknek szállít, mint a német Deutsche Bahn vagy a General Electric.

    Egy, a magyar sajtóban megjelent cikk állításaival ellentétben a Skoda Transportation, a legnagyobb cseh gépészeti vállalat tisztán cseh tulajdonban áll. Eredeti tulajdonosi körét Korecký Michal, Tomas Krsek, Marek Čmejla és Jiří Diviš alkotta. 2011-ben és 2012-ben további négy részvényes csatlakozott a vállalathoz: 2011-ben Jaromír  ilhánek, a  Skoda Electric (a  Skoda Transportation egyik leányvállalatának) korábbi elnök-vezérigazgatója. 2012-ben csatlakozott a társtulajdonosokhoz a vállalat ügyvezető igazgatói posztját hosszú ideje betöltő Josef Bernard, a Skoda Transportation vezérigazgatója, Marek Krsek, a Skoda Transportation műszaki és termelési igazgatója, valamint Ignačák Thomas, a Pars Nova leányvállalat vezérigazgatója. A Skoda Transportationnek, Európa vezető vasúti járműgyártójának így jelenleg összesen nyolc tulajdonosa van.

A  Skoda Transportation hagyományos, közlekedésgépészetre szakosodott 100%-ban cseh tulajdonban lévő vállalat, amely napjainkban is tovább erősíti a hazai, és különösen a külföldi piacokon megszerzett pozícióját. A Skoda Transportation auditált konszolidált bevétele 2011-ben 15,7 milliárd, 2012-ben pedig 15,3 milliárd cseh korona volt. A összes adóját a Cseh Köztársaságban fizeti be: 2011-ben 1,5 milliárd, egy évvel később pedig 1,3 milliárd cseh korona adót fizetett be a Cseh Államkincstárnak.

A Skoda Transportation a közép- és kelet-európai közlekedésgépészeti piac egyik legnagyobb szereplője. A vállalat az elmúlt hat hónap során több, mint 17 milliárd cseh korona értékben kötött export szerződést.

A Skoda Transportation stabil munkaadó. 2011-ben kizárólag a Cseh Köztársaságban évi átlagban 3610 munkavállalót foglalkoztatott, mely létszám 2012-ben már 3876 főre nőtt. A Skoda Transportation az elmúlt három évben összesen 3,3 milliárd cseh koronát fordított kutatásra és fejlesztésre. 2011-ben ez az összeg 1,3 milliárd, egy évvel később pedig 933 millió cseh korona volt.

A Skoda Transportation csoport tagjai közé tartozik a Skoda Electric, a Skoda Vagonka, a Pars Nova, a Skoda TVC, valamint a MOVO. A csoport magyarországi tagja a Ganz-Skoda, az oroszországi Novoszibirszkben székel a motorgyártó Sibelektroprivod, hamarosan a kínai Szucsouban fog motorokat gyártani.

A Skoda Transportation a közlemúltban több jelentős export szerződést is kötött. A rendkívül igényes Deutsche Bahn Regio számára hat korszerű, nagy kapacitású, hat 109 E típusú mozdonyt is tartalmazó kétszintes vasúti szerelvényt szállít 2,6 milliárd cseh korona értékben. Leányvállalata, a Skoda Electric a közelmúltban írt alá három jelentős szerződést bulgáriai, szlovákiai és lettországi trolibuszok szállításról együttesen 4,4 milliárd cseh korona értékben. A társaság ugyancsak a közelmúltban kötött szerződést a kínai CSR Sifang Quingdao vállalattal a ForCity (15T) típusú alacsonypadlós villamosok gyártástechnológiájának licenceléséről. A szerződés alapján a Skoda Transportation 10 évre szóló licencet biztosít legfeljebb 400 villamoskocsi gyártására. A szerződés teljes értéke az 5 milliárd cseh koronát is elérheti. A vállalat a törökországi Konya város részére 60 villamos leszállításáról kötött szerződést 2,6 milliárd cseh korona értékben. A General Electric-kel kötött szerződése keretében 660 komplett elektromotort szállít a Kazahsztáni Állami Vasutak 110 mozdonyához, 1 milliárd cseh korona értékben.

A fenti adatok bizonyítják, hogy a Skoda a közlekedésgépészeti piac egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata, amely nyolc cseh magánszemély tulajdonában van.


További információk:
Lubomíra Černá
Skoda Transportation
737 281 550
lubomira.cerna@skoda.cz
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.