OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. július 4., csütörtök 09:00

Természettudományos tartalomfejlesztés az ELTE TTK-n
    Budapest, 2013. július 4., csütörtök (OTS) - Az Eötvös Loránd Tudományegytem Természettudományi Kara és két konzorciális partnere, a Promt Számítástechnikai Oktatóközpont és az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány, 2011 végén elnyerte az "E-learning természettudományos tartalomfejlesztés" (TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1) pályázatot. A munka fő célkitűzései: digitális jegyzetek/könyvek írása, a képzési programok tartalmi és módszertani fejlesztése, az oktatók képzése az e-learning módszerek területén.

    A tervezett 68 digitális mű kéziratai nagyrészt elkészültek, rövidesen felkerülhetnek az elektronikus nemzeti tankönyvtárba, ahol a Magyarországon tanuló valamennyi hallgató számára elérhetők lesznek. Ezek nagyrészt hiánypótló munkák és a jelenlegi formájukban nagy segítséget nyújtanak a tanulásban, felkészülésben, számonkérésben. Nagy előnye az elektronikus tananyagoknak, hogy a könnyen, akár napi szinten változhatnak a rendkívül gyorsan gyarapodó tudományos eredményeknek, valamint a változó oktatási igényeknek, képzési rendszereknek megfelelően. A képzők képzése tekintetében összesen közel 200 oktató vállalta az olyan tanfolyamokon való részvételt, amelyek a digitális tananyagfejlesztés módszertanában való jártasság megszerzését segítik.
    A támogatott munka hozzájárul ahhoz, hogy a magyar felsőoktatásban az elektronikus tankönyvtár polgárjogot nyerjen, kiteljesedjen és az egyetemi oktatók a korszerű tananyagfejlesztés módszertanát megismerjék, használni tudják, valamennyi hallgató hasznára, tudásuk elmélyítésére, tanulásuk segítésére. Segítséget ad ahhoz, hogy az egyetemeinkről kikerülő hallgatók a magyar értelmiség alkotó tagjává váljanak és a megszerzett, nemzetközileg is magas szintű képzettségük alapján megtalálják és megállják a helyüket a munkaerőpiacon, az egész társadalom és a saját elvárásaiknak megfelelően.

További információ:
ttktamop.elte.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.