2024. április 18. csütörtök

2013. június 20., csütörtök 09:53

Tömegmészárlás és kutyalakoma
    Budapest, 2013. június 20., csütörtök (OTS) - Június 21-23. között, a nyári napfordulót ünnepelve kerül megrendezésre a kínai Yulin városában a Kutyaevő Fesztivál, ahol több tízezer kutyát ölnek le döbbenetes körülmények között, majd eszik meg őket. Számos állatvédő és civil szervezet is felhívta már a figyelmet ezekre a kegyetlenségekre. Többen kérték az amerikai és a brit kormányt, hogy legalább petíciókkal lépjenek közbe. A Fehér Ház honlapján emiatt szerepelt is egy petíció, amit aláírhattak az emberek, akik elítélik ezeket a tetteket, hogy megálljt parancsoljanak a yulini fesztiválnak.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A hongkongi székhelyű civil szervezet, az Animals Asia nyílt levele szerint a fesztiválra szállított kutyák egy része kóbor, másik részét úgy rabolták el. A szállítás körülményei is kegyetlenek. Mocskosan, egymást gyakorlatilag összenyomva szállítják a kutyákat teherautókon, alacsony csirkeketrecekbe zsúfolva. Az ilyen embertelen szállítás nemcsak a veszettség, de egyéb kórok terjedését is elősegíti. A kínai hatóságok hivatalos álláspontja alapján a fesztiválon elfogyasztott kutyák mindegyikét helyi farmerek nevelték fel, kimondottan erre a célra.

Ez a fesztivál mindössze a jéghegy csúcsa, hisz naponta rengeteg lopott kutyát mészárolnak le kegyetlenül és értékesítenek illegálisan éttermeknek.

A tétlenséget megelégelve a Julius-K9 úgy döntött, beszüntet mindennemű, Kínába irányuló kereskedelmet, amíg a kínai állatvédők nem lépnek fel látványos, határozott akciókkal az ilyen és hasonló jellegű rendezvényekkel szemben. A szállítási tilalom alól mindössze egy termék mentesül. Egy olyan kutyahámfelirat, amin a "nem étel" ("No Food") szöveg szerepel kínaiul.

Június 20-át, ennek az elképesztő és szégyenletes fesztiválnak a "csúcsnapját" a Julius-K9 a Társállatok világnapjává nevezi ki. Ekkor érkeznek be ugyanis Kína távoli vidékeiről is teherautón, vonaton, nyomorúságos ketreceikben a kutyák. Német juhászok, retrieverek, sok faj- és keverékkutya, kik több víz és élelem nélküli nap után talán már megváltásnak fogják fel a halált.

Ez alkalomból idén a Julius-K9 a "Stop Killing Dogs" feliratú  pólók értékesítéséből befolyó összeget állatvédelmi reklámok készítésére fordítja.

Felhívást intéz továbbá  minden felelős gondolkodású  állattartóhoz, hogy ne vásároljon Kínában készített kisállat-felszerelést.

Julius-K9 sajtó