OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2013. június 20., csütörtök 09:53

Tömegmészárlás és kutyalakoma
    Budapest, 2013. június 20., csütörtök (OTS) - Június 21-23. között, a nyári napfordulót ünnepelve kerül megrendezésre a kínai Yulin városában a Kutyaevő Fesztivál, ahol több tízezer kutyát ölnek le döbbenetes körülmények között, majd eszik meg őket. Számos állatvédő és civil szervezet is felhívta már a figyelmet ezekre a kegyetlenségekre. Többen kérték az amerikai és a brit kormányt, hogy legalább petíciókkal lépjenek közbe. A Fehér Ház honlapján emiatt szerepelt is egy petíció, amit aláírhattak az emberek, akik elítélik ezeket a tetteket, hogy megálljt parancsoljanak a yulini fesztiválnak.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130620_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130620_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130620_003.jpg

A hongkongi székhelyű civil szervezet, az Animals Asia nyílt levele szerint a fesztiválra szállított kutyák egy része kóbor, másik részét úgy rabolták el. A szállítás körülményei is kegyetlenek. Mocskosan, egymást gyakorlatilag összenyomva szállítják a kutyákat teherautókon, alacsony csirkeketrecekbe zsúfolva. Az ilyen embertelen szállítás nemcsak a veszettség, de egyéb kórok terjedését is elősegíti. A kínai hatóságok hivatalos álláspontja alapján a fesztiválon elfogyasztott kutyák mindegyikét helyi farmerek nevelték fel, kimondottan erre a célra.

Ez a fesztivál mindössze a jéghegy csúcsa, hisz naponta rengeteg lopott kutyát mészárolnak le kegyetlenül és értékesítenek illegálisan éttermeknek.

A tétlenséget megelégelve a Julius-K9 úgy döntött, beszüntet mindennemű, Kínába irányuló kereskedelmet, amíg a kínai állatvédők nem lépnek fel látványos, határozott akciókkal az ilyen és hasonló jellegű rendezvényekkel szemben. A szállítási tilalom alól mindössze egy termék mentesül. Egy olyan kutyahámfelirat, amin a "nem étel" ("No Food") szöveg szerepel kínaiul.

Június 20-át, ennek az elképesztő és szégyenletes fesztiválnak a "csúcsnapját" a Julius-K9 a Társállatok világnapjává nevezi ki. Ekkor érkeznek be ugyanis Kína távoli vidékeiről is teherautón, vonaton, nyomorúságos ketreceikben a kutyák. Német juhászok, retrieverek, sok faj- és keverékkutya, kik több víz és élelem nélküli nap után talán már megváltásnak fogják fel a halált.

Ez alkalomból idén a Julius-K9 a "Stop Killing Dogs" feliratú  pólók értékesítéséből befolyó összeget állatvédelmi reklámok készítésére fordítja.

Felhívást intéz továbbá  minden felelős gondolkodású  állattartóhoz, hogy ne vásároljon Kínában készített kisállat-felszerelést.

Julius-K9 sajtó
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.