OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. október 18. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. június 14., péntek 16:31

Páva motívum a közös magyar-azeri bélyegen
    Budapest, 2013. június 14., péntek (OTS) - A Magyar Posta és az Azerbajdzsáni Posta első alkalommal bocsátott ki közös bélyeget. A bélyegújdonság az Iparművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum szakmai közreműködésével, Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130614_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20130614_002.jpg

Az egyik bélyegképen, világos alapon, a Dunántúlról származó keresztszemes hímzés; a másik címleten egy Kaukázusból származó szőttes részlete látható. A közös motívum a két ország népi iparművészetében igen gyakori pávamotívum ábrázolás. A bélyegújdonság az Iparművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum szakmai közreműködésével, Weisenburger István grafikusművész tervei alapján készült.

A közös bélyeget június 14-én, Azerbajdzsán budapesti nagykövetségén mutatták be.

Az eseményen dr. Vilayat Guliyev, Azerbajdzsán budapesti nagykövete elmondta: a mai fiatalok nem biztos, hogy tudják, hogy milyen fontos szerepe volt a postának az emberek életében. A postának ugyanis nagy jelentősége volt a művelődés területén, hiszen a tudást hozta közelebb. A magyar-azeri kulturális kapcsolatokban kiemelt esemény a mai, hiszen a két ország először bocsát forgalomba közös bélyeget. A pávamotívum is jelzi, hogy sok közös vonás van kultúráink között.

Az ünnepélyes bélyegbemutatón Péterffy Gábor, a Magyar Posta filatéliai igazgatója elmondta: a közös bélyegkibocsátás a világ postáinak bevett filatéliai törekvése. A Magyar Posta az elmúlt években többek között Ausztria, Horvátország, Izrael, Irán, Japán, Kína, Németország, Svédország és Szlovénia postáival folytatott hasonló filatéliai együttműködést. A gyűjtők számára értékes bélyegkülönlegességek ilyenkor azonos tematikában és azonos időpontban jelennek meg. A közös bélyegkibocsátások az országok kulturális együttműködésének szimbólumai.

Az eseményen dr. Vilayat Guliyev nagykövet és Péterffy Gábor alkalmi bélyegzővel látták el a közös bélyeg és alkalmi boríték első példányait.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.