OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. május 28., kedd 09:57

Stratégiai megállapodás a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt. között (1. rész)
    Budapest, 2013. május 28., kedd (OTS) - Együttműködési megállapodást írt alá, a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt., annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán a jövőbeni tevékenységüket összehangolva, maximálisan kihasználják a szinergikus hatásokat.

    Két többségében magyar tulajdonú tőzsdén jegyzett társaság a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást kötött, annak érdekében, hogy a SYNERGON DataCenter beruházás kapcsán a jövőben egymást erősítve működjenek.

A SYNERGON Holding az elmúlt hónapokban kezdte meg a SYNERGON DataCenter, szolgáltató független Tier-4-es biztonsági besorolású adatközpont megvalósításával kapcsolatos beruházási tervei engedélyeztetését. A több, mint 2 000 m2 alapterületű adatközpont beruházás összértéke eléri a 7 milliárd Ft-ot, ebből az épület együttes építése közel 2 milliárd Ft értékű befektetést jelent. A projekt megvalósítása során az infokommunikációs cégcsoport stratégiai partnerként számít a MASTERPLAST Nyrt. szakértelmére és kompetenciáira, amire alapozva tervezi az építőipari alapanyagok beszerzésének, versenyeztetését, kihasználva a MASTERPLAST piaci pozícióját, beszerzési kapacitásait. A két társaság együttműködésétől azt várja a menedzsment, hogy kedvezőbb feltételekkel juthasson a SYNERGON a beruházáshoz szükséges alapanyagokhoz.

Az együttműködés során a két társaság megvizsgálja azt is, hogy a MASTERPLAST Nyrt. informatikai rendszereinek átalakítása, virtualizációja illetve azon modern infrastrukturális megoldások bevezetése, melynek bázisa a felépülő adatpark lesz, hogyan segítheti a Társaság hatékonysági törekvéseit. Az együttműködés részeként a SYNERGON évtizedes tapasztalatára alapozva a MASTERPLAST olyan nagyhatásfokú outsource technológiával üzemeltetett IT infrastruktúra rendszerhez juthat hozzá, mely az építőipari anyagokat gyártó és forgalmazó Társaság 12 országban megtalálható érdekeltségeinél az átlátható gazdálkodást és működést tovább segítheti a jövőben.

"Örömmel kötöttünk megállapodást a SYNERGON csoporttal, hiszen egy olyan partnerre leltünk az informatikai társaságban, aki képes arra a megújulásra és innovációra, amire a legtöbb magyar vállalatnak manapság szüksége lenne. Számunkra azért is fontos ez az együttműködés, mert az általunk gyártott és forgalmazott termékeket olyan nemzetközileg is magas szolgáltatási minőséget nyújtó adatközponti komplexum építése során használják fel, mely számunkra komoly referenciát jelenthet a jövőben. - nyilatkozta Ács Balázs a MASTERPLAST Nyrt. Igazgatótanácsának alelnöke."

"A nehéz piaci körülmények arra ösztönzik a hazai vállalatokat, hogy egymásra támaszkodva építkezzenek, növekedjenek. A SYNERGON Holding a MASTERPLAST cégcsoporttal együttműködve példaértékű lehet a hazai vállalkozások számára. Az együttműködés során a két társaság működésében rejlő szinergiákat úgy tudjuk kihasználni, hogy az mindkét magyar társaság számára előnyös legyen. A SYNERGON Holding adatközponti beruházása során magas minőségű építőipari alapanyagokra és szaktudásra van szükségünk, melyet a MASTERPLAST a stratégiai együttműködés révén biztosítani tud számunkra - nyilatkozta Dobos Attila a SYNERGON Informatika Nyrt. vezérigazgatója, az Igazgatótanács tagja." (folyt.)



2013. május 28., kedd 09:58

Stratégiai megállapodás a MASTERPLAST Nyrt. és a SYNERGON Informatika Nyrt. között (2. rész)
    

    
MASTERPLAST-ról

Az 1997-ben alapított MASTERPLAST fő tevékenysége az építőipari szigetelőanyagok gyártása és értékesítése. A sikeres külföldi terjeszkedés eredményeként a MASTERPLAST nemzetközi cégcsoporttá fejlődött, amely ma már a világ 12 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal. A Csoport fő termékeivel a homlokzati hőszigetelő rendszer, hő-, hang- és vízszigetelés, tetőfedés, valamint a szárazépítészet területén van jelen. Az ISO és TÜV minősítéssel rendelkező nemzetközi gyártóbázisai biztosítják, hogy a csoport termékei a leányvállalatain és partnerein keresztül eljussanak Európa szinte minden országába, és egyes Európán kívüli piacokra. A MASTERPLAST a fenntarthatóság, energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamataiban mind pedig termékei gyártásában és fejlesztésében kiemelten fontosnak tartja. A MASTERPLAST értékesítési és gyártási tevékenységét komplex szolgáltatáscsomaggal támogatja, amely kiterjed a professzionális logisztikai megoldásokra, a rendszeres minőségellenőrzésre, szakmai háttértámogatásra, illetve a személyre szabott értékesítési rendszerre.

További információ:
press@masterplast.hu

PLÓKAI Dézi
Nemzetközi marketing és PR vezető /
International marketing and PR manager
 
MASTERPLAST Nyrt.
Mobil: +36-30-86-86-591
E-mail: plokaidezi@masterplast.hu


A SYNERGON-ról

A SYNERGON Csoport - magyarországi és külföldi leányvállalataival a magyarországi informatikai piac élmezőnyébe tartozik.
Új vállalati struktúrájának köszönhetően, partnerei és ügyfelei üzleti eredményeinek növelése érdekében a legösszetettebb informatikai kihívásokra is kínál megoldásokat. Főbb tevékenységei közé tartozik az infokommunikáció, az outsource- és az adatközponti szolgáltatások. A SYNERGON legnagyobb erőssége az integrált informatikai és infokommunikációs rendszerek szolgáltatási, közmű jellegű működtetésében és üzemeltetésében szerzett jártasság, illetve a változások rugalmas kezelése.
A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik, a BUX kosár tagja.
További információért, kérjük, látogasson el a www.synergon.hu weboldalra.

További információ:
press@synergon.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.