OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. február 6., szerda 11:00

A kínai újév tiszteletére rendezett tűzijáték helyszíne Hong-Kong Victoria kikötője - A Kígyó Éve a jóslat szerint nyugalmat, reményt és életerőt hoz
    Berlin, 2013. február 6., szerda (APA/OTS) - A Berlinben működő Hong-Kongi Gazdasági és Kereskedelmi Iroda (HKETO Berlin) hamarosan megünnepli a nyugalmat, reményt és életerőt hozó Kígyó Évének beköszöntét.

    A kínai holdnaptár első napja 2013. február 10-re esik. A nyugati időszámítással ellentétben a kínai holdnaptár a napciklusok helyett a holdfázisokra épül. A nyugati időszámítás lineáris időszámítás, míg a kínai ciklusok egymásutánján alapul. A 12 állatjegyet tükrözi a 12 éves ciklusokból álló kínai holdnaptár; a Kígyó Éve a ciklusban a hatodik, a Sárkány Éve után következő év. A kínai hagyományokat hűen követő, de ugyanakkor modern elemeket is beleszövő Hong Kong sajátos és elbűvölő megtestesülése a kelet és a nyugat elegyének, ahol a lineáris és a ciklikus időszámítás jól megfér egymás mellett.

    A kínai újév kezdetét tavaszünnepnek is nevezik, mivel az új évszak beköszöntének ünnepe, hasonlóan a nyugati országok farsangi hagyományaihoz. A hong-kongiak számára az ünnep három napon át tart - ez idő alatt a hivatalok és a bankok is zárva vannak, ami meglehetősen szokatlan Kína eme állandóan pezsgő, globális pénzügyi központjában. Az ünnep fényét emelendő az újév második napján csodálatos tűzijáték világítja majd meg a hong-kongi Victoria kikötő egét, a tömjéntől illatozó templomokban hálaadó imákat mondanak, az emberek vidám családi vacsorával ünnepelnek, és színes virágkarneváli felvonulásokat rendeznek. A kínai közösségek szerte a világon családi körben, barátaikkal ünneplik az újév eljövetelét.

    A Kígyó Évéről szólva Ivan K B Lee úr, a HKETO Berlin igazgatója, azon reményét fejezte ki, hogy az ünnepségek elteltével tovább erősödnek a Hong-Kong és Európa közti kapcsolatok: "A kígyók az értelem és az elegancia szimbólumai. A jóslatok szerint ebben az évben javuló tendenciákat figyelhetünk meg, és elegendő forrás áll majd rendelkezésre ahhoz, hogy új fellendülés következzen be. Reméljük, hogy a jóslatok helyesnek bizonyulnak. A HKETO célja a Hong-Kong és a HKETO-hoz tartozó országok közti gazdasági és kereskedelmi kötelékek további erősítése a Kígyó Évében újabb együttműködési lehetőségek feltárása révén."

    Februárban és márciusban a HKETO Berlin 11 kínai újévi fogadást rendez Közép- és Kelet-Európában: Pozsonyban (február 7-én), Varsóban (február 11-én), Berlinben (február 13-án), Frankfurtban (február 14-én), Hamburgban (február 18-án), Bécsben (február 19-én), Budapesten (február 21-én), Prágában (február 22-én), Zürichben (február 26-án), Ljubljanában (március 12-én) és Münchenben (március 14-én).


Amit a Berlinben működő Hong-Kongi Gazdasági és Kereskedelmi Irodájáról tudni kell

A HKETO Berlin a hong-kongi kormány első olyan tengerentúli képviseleti irodája, amely a Hong-Kong Különleges Adminisztratív Terület (Hong Kong Special Administrative Region [HKSAR]) Kínával 1997-ben történt újraegyesülése után jött létre. A kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok terén a HKETO Berlin a HKSAR-kormány hivatalos képviselete Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Lengyelországban, a Szlovák Köztársaságban, Szlovéniában és Svájcban.


Fényképek ingyenesen letölthetők az alábbi internetes címen: http://photos.prnewswire.com/prnh/20130204/594063


Kapcsolat

Kilian Becker
Head, Public Relations
Hong Kong Economic and Trade Office, Berlin
Tel: +49 (0)30-226677242
E-mail: kilian_becker@hketoberlin.gov.hk
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.