2024. április 20. szombat

2012. november 23., péntek 10:46

Kreatív pályázatot hirdet a Microsoft
    Budapest, 2012. november 23., péntek (OTS) - A Microsoft a Windows 8 bevezetéséhez kapcsolódva pályázatot hirdet "Meséltech. Beleszövitech. Nyertech." címmel. A cég nyílt pályázatán arra a felvetésre keres kreatív válaszokat, hogy mi történne, ha a számítógépünk önálló életre kelne. A pályamunkákat videó, animáció, vagy akár zenei mű feldolgozásban várják 2013. január 6-ig. A részvétel ingyenes, a fődíj egymillió forint.

A Windows 8 eszközrendszer őszi bevezetésével a Microsoft vadonatúj látványvilágot és korszakalkotó technikai megoldásokat hozott az ICT világába. A számítógép felhasználóbarát, életszerű megjelenését továbbgondolva most egy olyan pályázattal lepik meg a közönséget, ahol mindenki szabadon megfogalmazhatja, mit jelent számára egy "élő számítógép".

A pályázaton kézi kamerával felvett jelenetekkel épp úgy lehet pályázni, mint profi filmes anyagokkal, vagy zenei felvételekkel. A lényeg az ötlet, ezt pontozza a szakmai zsűri a pályázat elbírálásakor. A pályaművekre vonatkozó kritériumok megtekinthetők a pályázat weboldalán, a www.windows8.hu oldalon.

A pályázat fődíja nem kevesebb, mint egymillió forint, emellett a három legnépszerűbb alkotást is díjazza a Microsoft, egyenként 200 ezer forintos nyereménnyel.

A pályázaton egyénileg és csoportosan is lehet indulni. Iskolai, színjátszó, filmes és zenész közösségek pályázatait is várják a szervezők. Az alkotások beadási határideje 2013. január 6.