OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. november 19., hétfő 09:34

A NIKE, Inc. bejelentette, hogy eladja a Cole Haan-t az Apax Partners-nek
    Beaverton, Oregon állam, Egyesült Államok , 2012. november 19., hétfő (Business Wire/OTS) - A NIKE, Inc. (NYSE:NKE) ma közölte, hogy végleges megállapodást kötött az Apax Partners-zel, melynek értelmében 570 millió USA dollárért eladja leányvállalatának Cole Haan márkáját. Az ügylet várhatóan a 2013-as év elején zárul le.

    "A Cole Haan értékesítésére vonatkozó döntés lehetővé teszi számunkra, hogy a legnagyobb megtérülést ígérő lehetőségekre összpontosíthassuk erőfeszítéseinket, és biztosítsuk azt, hogy a NIKE, Inc. termékportfoliójában a NIKE márkát legjobban kiegészítő termékek szerepeljenek" - magyarázta a NIKE, Inc. elnök-vezérigazgatója, Mark Parker.

Alex Pellegrini az Apax Partners egyik társtulajdonosa, az Apax Retail & Consumer (Kiskereskedelmi és Fogyasztói) egységének tagja, a következőket nyilatkozta: "Nagy izgalommal tekintünk a Jack Boys-zal való társulás, és a Cole Haan márka nemzetközi és egyesült államokbeli ismertségének növelésével járó feladatok elé. A Cole Haan a fogyasztók széles köre által kedvelt, ikonikus márka, és úgy véljük, további, még az eddigieknél is nagyobb lehetőségeket rejt magában. Nagy várakozással tekintünk a befektetés elé, melynek célja ezeknek a lehetőségeknek a kiaknázása, és az eladások növelése."

2012. május 31-én a NIKE, Inc. bejelentette, hogy meg kíván válni az Umbro és a Cole Haan márkáitól annak érdekében, hogy erőfeszítéseit a NIKE, a Jordan, a Converse és a Hurley márkák növekedésének biztosítására összpontosíthassa. Az Umbro márka eladását az Iconix Brand Group vállalatcsoportnak október 24-én jelentették be.


Amit a NIKE, Inc.-ről tudni kell

A NIKE, Inc., amelynek központja Beaverton közelében, Oregon államban található, a világ vezető sportruházat-tervező, -értékesítő és -forgalmazó cége, amely sport- és fitnesztevékenységek széles köréhez tervez és kínál sportcipőket, sportruházatot, sportszereket és kiegészítőket. A 100%-os tulajdonú NIKE leányvállalatok közé tartozik a Converse Inc., amely sportcipőket, sportruházatot és kiegészítőket tervez és forgalmaz; és a Hurley International LLC, amely akciósportokhoz és a fiatalos életstílushoz tervez és forgalmaz cipőket, ruhákat és kiegészítőket. További információkért, kérjük, látogasson el a www.nikeinc.com oldalra, és kövesse a @Nike-t..


Amit az Apax Partners-ről tudni kell

Az Apax Partners a világ vezető globális magántőke-befektetői csoportja, amely mintegy 30 éves tapasztalattal rendelkezik a tőkebefektetések terén. Az Apax Partners által kezelt, szerte a világon működő alapok összértéke meghaladja a 35 milliárd USA dollárt. Ezek az alapok hosszú lejáratú tőkefinanszírozást nyújtanak világszínvonalú termékekkel rendelkező vállalatok létrehozásához és megerősítéséhez. Az Apax Partners által kezelt alapok befektetési tevékenysége öt fő területre irányul: Tech & Telecom (Technológiai és távközlés), Retail & Consumer (Kiskereskedelem és fogyasztási cikkek), Media (Média), Healthcare (Egészségügyi ellátás) és Financial & Business Services (Pénzügyi és üzleti szolgáltatások). További információkért az Apax-ról kérjük, látogasson el a következő internetes oldalra: www.apax.com.

Fényképek/multimédia galéria az alábbi címen áll rendelkezésre: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121116005463/en/

Kapcsolat:
NIKE, Inc.
Média: Mary Remuzzi (mary.remuzzi@nike.com) +1 503 532 8767
Befektetők: Gavin Lindberg (gavin.lindberg@nike.com) + 1 503 671 8178
Apax
Apax Partners
Ben Harding / Georgiana Brunner
Tel: +44 (0)20 7872 6401 / 6429
Email: communications@apax.com
Kapcsolattartó az USA-ban:
Kekst and Company
Todd Fogarty
Tel: +1 212 521 4854 Email: todd-fogarty@kekst.com


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.