2024. március 29. péntek

2012. szeptember 5., szerda 14:37

Jelentős átalakulás történt az NB III-ból kiesett Gázműveknél
    Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (OTS) - A legutóbbi szezonban a Gázművek MTE (GMTE) 5 pontot szerezve kiesett az NB III. Duna csoportjából. Nem feltétlenül a gyenge szereplés miatt, de a klub alapítója a Főgáz Zrt. júliustól nem támogatja tovább a labdarúgó szakosztályt, így Budapest utolsó előtti közművállalati csapata a megszűnés határára került.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A labdarúgó szakosztály működtetésére és a "Gázos" foci megmentésére a GMTE vezetése pályázatot írt ki, melyet - hosszú előkészítést követően - az ASR Sport Kft. nyert meg. Az ASR (Atlétikai Sportegyesület Római-fürdő) az elmúlt 6 évben a GMTE labdarúgó szakosztályával folyamatosan együttműködött, és korosztályos utánpótlás csapatokat biztosított a Gázműveknek. Az ASR egyesület magánszemélyeket bevonva éppen azért hozta létre az ASR Sport Kft-t, hogy a gazdasági társaság teremtse meg a labdarúgó szakosztály működtetésének feltételeit, biztosítva ezzel a  közel 100 gyermek és fiatal további sportolási lehetőségét. A 2012-2013. évi bajnokságokban a Gázművek MTE csapatai ezért ASR-Gázművek MTE néven szerepelnek. A klub célja hosszú távon egy kis magyar labdarúgó műhely kialakítása, ahol a fő hangsúly a minőségi munkán és nem a játékosok mennyiségén lesz.

A felnőtt csapat a Budapest bajnokság I. osztályában szerepel egy 26 éves ikerpár edzőpáros irányítása mellett. Wágner Ádám és Gábor a második legmagasabb, UEFA A diplomával rendelkezik. Az U19-es és U17-es korosztály továbbra is az MLSZ Országos II. osztályú bajnokságaiban lép pályára, a legkisebbek (U7, U9, U11) pedig a Bozsik programban indulnak.

Ezekbe a kölyökcsapatokba sok szeretettel vár az ASR-Gázművek minden olyan 2001-2007 között született fiút és lányt, akik úgy érzik, nem tudnak meglenni mozgás és labda nélkül, vagy eltökélt szándékuk, hogy hamarosan ők legyenek az új Messik vagy Ronaldók.

A csodálatos óbudai Gáz-pályán (III., Sújtás u. 1-3.) ideális környezetben, kulturált körülmények között lehet futballozni. A klub füves pályája bérelhető is.

Információ:
Mankó Ferenc (06-30-456-13-17)