OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. december 9. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. augusztus 31., péntek 11:46

TURBO akác magtermesztő plantázs 30 hektáron
    Budapest, 2012. augusztus 31., péntek (OTS) - A Silvanus cégcsoporthoz tartozó Hungaroplant Kft. kivitelezésében 2012 májusában elülte-tésre került az első 'TURBO' akác magtermesztő plantázs 18000 db klóncsemetéje. A mag-termesztő plantázs területe 30 hektár, megvalósítására Zala megyében került sor.

    A 'TURBO' akác magtermesztő ültetvény Dr. Kapusi Imre alapötletének és több évtizedes akácnemesítő munkájának eredményeként jött létre, a kivitelezést és üzleti hasznosítást felvál-laló Hungaroplant Kft. beruházásában.

    A "Turbó" fajta két területen is kiemelt újdonságértékkel rendelkezik:
- nemesítése célzottan kezdeti gyors növekedésre alapozott fiatalkori kétlépcsős klón-szelekcióval és utódvizsgálattal ellenőrzött törzsfák kiemelten nagy hozamú utódainak bevonásával valósult meg.
- szaporítóanyaga többlépcsős szelekciós nemesítői munkával előállított magtermesztő ültetvény (plantázs) magas genetikai értékű magjából nevelt magcsemete.

    A magtermesztő ültetvény (plantázs) mintegy 30 hektáros összterülettel 7 kiemelt törzsfa ösz-szesen 18000 db gén-azonos szaporítóanyagából létesült. Alapesetben 3-4 év múlva kereske-delmi mennyiségű magtermés várható. A fajta alkalmas mind Ultrarövid Vágásfordulójú Sarj (UVS/SRC) és energetikai célú (tűzifa/hengeres fa) ültetvény (tűzifaerdő) telepítése céljára, valamint rövid vágásfordulójú iparifa erdők/ültetvények létesítésére.
A projekt GOP-1.3.1-08/2-2009-0080 azonosító szám alatt az ÚMFT keretében az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.
    

------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.