OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. július 4., szerda 09:40

Új elnök-vezérigazgató kerül az OpenLink élére/Kevin Hesselbirg az Igazgatótanács elnökhelyetteseként folytatja tevékenységét a cégnél (1.rész)
    UNIONDALE, N.Y., 2012. július 4., szerda (Business Wire/OTS) - Az energia- és árupiaci cégek és pénzügyi szolgáltató vállalatok számára eszköz-keresztkereskedelmi és kockázatkezelő szoftvereket értékesítő cégek közt vezető szerepet betöltő OpenLink Financial LLC ma bejelentette, hogy Kevin Hesselbirg lemondott elnök-vezérigazgatói posztjáról, és már el is kezdték utódjának keresését. Amint megtalálják a megfelelő jelöltet, Hesselbirg úr elfoglalja új pozícióját: az Igazgatótanács elnökhelyetteseként aktív tanácsadással segíti majd a vállalati felsővezetőség és az Igazgatótanács munkáját.

    A szerepváltásról Hesselbirg úr a következőket nyilatkozta: "Az elmúlt évtized az intenzív növekedés, a termékinnováció és a vállalatfejlesztés jegyében telt el. Nagyon büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket ez idő alatt az OpenLink csapata elért, hiszen az 1999-ben elkönyvelt 16 millió dolláros árbevétel mára meghaladja a 325 millió dollárt, a szektor elismert piacvezető vállalatává váltunk, világszerte mintegy 30.000 felhasználót tömörítő, első osztályú cégekből álló ügyfélkört mondhatunk magunkénak, és társaságunk sikeres működését több, mint 1.250 értékes, tehetséges alkalmazott biztosítja. A sikerek azonban nem jelentik azt, hogy az elnök-vezérigazgató a végtelenségig a posztján maradhat. A vezetőváltás szükséges lépés, és kulcsfontosságú tényező minden növekvő, sikeres vállalat hosszú távú stratégiája szempontjából, és én úgy gondolom, eljött az ideje annak, hogy az OpenLink kormányát átadjam egy új kapitánynak, aki friss szemmel látja a céget, és más tapasztalatok birtokában új ötletekkel segíthet a cégnek abban, hogy a következő évtizedben is hasonló növekedést érjünk el. Az OpenLink, annak ügyfelei és alkalmazottaink rendkívül fontosak számomra, és nagy örömömre szolgál, hogy a váltás időszakában elnök-vezérigazgatóként, és a későbbiekben az Igazgatótanács elnökhelyetteseként aktív tanácsadói szerepet betöltve tovább szolgálhatom a vállalatot."

Az OpenLink mai bejelentésében ugyanakkor közölte, hogy a vezetőváltást Robert B. (Brad) Henske, a Hellman & Friedman LLC, az OpenLink legnagyobb befektetőjének ügyvezető igazgatója fogja az OpenLink Igazgatótanácsának elnökeként felügyelni. "Elsősorban Kevin érdeme, hogy az OpenLink mára az E/CTRM (energia-/árupiaci kereskedő és kockázatkezelő szoftver) megoldások és szolgáltatások piacvezetőjévé nőtte ki magát" - méltatta az elnök-vezérigazgató munkáját Henske úr. "Rendkívül nagyra becsüljük az OpenLink vezetőjeként elért sikereit, és hálásak vagyunk, hogy az Igazgatóság tagjaként továbbra is támogatja a vállalatot, és támaszkodhatunk tudására."

"A vezetőváltás fontos lépés az OpenLink jövője szempontjából, amely révén tovább bővítheti termékpalettáját és kapacitásait az energia-, áru- és pénzpiaci szereplők és iparvállalatok számára kifejlesztett kereskedő és kockázatkezelő rendszerek dinamikusan fejlődő globális piacán. Az OpenLink arra törekszik, hogy a leghatékonyabb és legátfogóbb megoldások kidolgozásával továbbra is kielégítse ügyfelei minden igényét. A közelmúltban megkötött cégvásárlási megállapodások és új, innovatív és platformbővítő megoldásokba és technológiákba való befektetéseink révén az OpenLink tovább növelte E/CTRM piaci részesedését, és sikeresen továbbfejlesztette piacvezető megoldásait valamennyi termékcsaládjában.

Hesselbirg úr 1999-ben csatlakozott az OpenLink gárdájához pénzügyi vezetőként, majd 2011-től az operatív működésért felelős vezetőként folytatta munkáját, és 2007-ben vezérigazgatói kinevezést kapott. Hesselbirg úr OpenLinknél töltött évei alatt a 20 millió dollár alatti bevétellel rendelkező, 100-nál kevesebb alkalmazottat foglalkoztató cég 325 millió dolláros forgalmat bonyolító, világszerte mintegy 1.250 munkavállalót alkalmazó, és több, mint 500 nemzetközi ügyfelet kiszolgáló vállalattá fejlődött. Az OpenLink számos díjat nyert el: a Gartner által publikált "Magic Quadrant" elemzésben ETRM piacvezetőként ismerték el, az C/ETRM szoftverházak közt listavezetőként nevezte meg az Energy Risk, és CTRM kiválósági Árukereskedelmi üzleti díjat kapott a Commodities Now szaklaptól.(folyt.)



2012. július 4., szerda 09:41

Új elnök-vezérigazgató kerül az OpenLink élére/Kevin Hesselbirg az Igazgatótanács elnökhelyetteseként folytatja tevékenységét a cégnél (2.rész)
    

    Amit az OpenLinkről tudni kell

Az 1992-ben alapított OpenLink a tranzakciók teljes élettartamát lefedő döntéstámogató szoftvermegoldást biztosít, amelyet a nemzetközi energia-, áru- és pénzpiaci szereplők és iparvállalatok egyaránt alkalmazhatnak a pénzpiaci és fizikai eszköz-keresztkereskedelem, a kockázatkezelés, a kapcsolódó műveletek kezelése és a portfoliókezelés terén. A gyorsan növekedő, magántőke-befektetők által finanszírozott globális szoftverfejlesztő- és szolgáltató vállalat termékeit elsősorban energia- és árupiacokon tevékenykedő cégek, pénzügyi intézmények, az agrárágazat szereplői, élelmiszer- és italgyártók, és egyéb vállalati ügyfelek veszik igénybe.

Az OpenLink kategóriájukban a legjobbnak elismert termékei segítik ügyfeleinek árupiaci, energiapiaci és pénzpiaci kereskedelmi tevékenységét a teljes kereskedési és ellátási lánc minden fázisában. Az 1992. óta működő társaság organikus növekedése és stratégiai felvásárlásai révén 2011-ben elért 322 millió dolláros forgalmával mára piacvezetővé lépett elő.

A vállalat ügyfélkörét több, mint ötszáz első osztályú nemzetközi cég alkotja, köztük a világ tizenkét legnagyobb árukereskedő és energiapiaci társasága, kilenc legnagyobb pénzintézete és tizenegy legnagyobb központi bankja.
A társaság több, mint ezerkétszáz alkalmazottat foglalkoztat tizenkét nemzetközi irodában öt kontinensen. Székhelye New York államban, Long Islanden, Uniondale-ben található, és további irodákat működtet New York City-ben, Houstonban, Londonban, Berlinben, Bécsben, Torontoban, Moszkvában, S?o Pauloban, Szingapurban, Dubaiban és Sydney-ben.

Az OpenLink 2011-ben számos iparági díjat és elismerést kapott, ideértve az iparági vezetők rangsorában a Gartner elemzése szerinti első helyet, és az Energy Risk Magazin első helyezését az energiakereskedési és kockázatkezelő rendszerek kategóriájában.

Az OpenLinket 2011 októberében megvásárolta egy vezető magánbefektető cég, a Hellman & Friedman LLC.

További információkért, kérjük, látogasson el az alábbi internetes címre: http://www.olf.com/


Amit a Hellman & Friedman LLC-ről tudni kell:

A Hellman & Friedman vezető magánbefektető cég, amelynek irodái megtalálhatók San Franciscoban, New Yorkban és Londonban is. 1984-es alapítása óta a H&F 25 milliárd dollárnyi lehívható tőkét gyűjtött és kezelt társalapjain keresztül, ideértve a nemrégiben létrehozott hetedik befektetési alapját is, amelynek saját tőkéje 9 milliárd dollárt tesz ki. A cég főként elsőrangú franchise vállalkozásokba fektet be, és hozzáadott értéket biztosító partnerként támogatja a vezetőséget adott iparágakban, ideértve a szoftverfejlesztő, internetes tartalom- és digitális média szolgáltató cégeket, pénzügyi, üzleti és marketing szolgáltató vállalatokat, biztosítótársaságokat, médiákat, egészségügyi szolgáltatókat és energiaágazati és egyéb ipari cégeket. Az OpenLink a H&F tízedik szoftverfejlesztő cége tizenkét év alatt. Egyéb szoftverfejlesztési szektorbeli befektetései közt szerepel az Activant Solutions, Inc., az ellucian Incorporated, az Intergraph Corporation, a Kronos Incorporated és a Vertafore Corporation.

További információkért kérjük, látogasson el a Hellman & Friedman honlapjára: http://www.hf.com/


Kapcsolat
Cognito
Caitlin Mitchell, 1-646-395-6300
olf@cognitomedia.com


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.