OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2012. április 19., csütörtök 11:45

Cadillac hozta a Blues Brothers szereplőit
    Budapest, 2012. április 19., csütörtök (OTS) - A Budapesti Nyári Fesztivál április 18-i sajtótájékoztatójának nyitányaként rendőri felvezetéssel, Cadillac-kel érkezett a helyszínre Feke Pál és Serbán Attila - mint Elwood és Jake Blues -, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon augusztus 3-án és 5-én látható The Blues Brothers koncert-show két sztárja, akik a produkció egyik dalát elő is adták.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20120419_001.jpg

    Nem mindennapi eseménnyel indult a Budapesti Nyári Fesztivál sajtótájékoztatója, hiszen a rendezvénysorozat egyik kiemelt előadása, a The Blues Brothers koncert-show sztárjait, Feke Pált és Serbán Attilát Cadillac szállította a Lánchídon át a Vigadó téri hajóállomáshoz. A rendőri felvezetéssel érkező autó előtt átmenetileg a rakpartot is lezárták, hogy a sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló Budapest hajón a két színész jelmezben - a Blues Brothers védjegyévé vált fekete öltönyben, kalapban és napszemüvegben - a koncertből ízelítőt adva megnyissa a sajtótájékoztatót.

    Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója elmondása szerint a Budapesti Nyári Fesztivál kiemelt célja olyan produkciók bemutatása, amelyeket máshol nem láthatott a közönség korábban, illetve amelyek nyelvtől és korosztálytól függetlenül egyaránt csábítóak a helyi és a külföldi látogatók számára is. Ezen törekvés egyik példája az 1950-es és 60-as évek blues, soul és R&B zenéjét újjáélesztő The Blues Brothers Band világhírű slágereit felvonultató koncert-show, amely a nyári szabadtéri szezon leglátványosabb produkciójának ígérkezik.

    Feke Pál - aki Serbán Attilával együtt zenei és művészeti vezetőként is jegyzi a koncert-showt - megosztotta a sajtó képviselőivel, hogy először 2001-ben, egy Egyesült Államok-beli turnén találkozott a Blues Brothers slágereivel és a zenekar tengerentúli népszerűségével. Az ott tapasztalt hangulatot és élményt szeretnék most a hazai közönség számára is átadni, hiszen a koncert-show keretében Magyarországon először, magyar nyelven szólalnak meg a Blues-fivérek dalai. Így a produkció beharangozójaként a Sweet Home Chicago című dalt immár magyarul adta elő a két színész.

    Feke Pál köszönetét fejezte ki Bán Teodóra felé, aki támogatásával egy kompromisszumok nélküli, látványban rendkívül gazdag, önfeledt szórakozást nyújtó előadás jöhet létre olyan alkotók közreműködésével, mint Rományi Nóra jelmeztervező, Bóbis László koreográfus, vagy Miklós Tibor, aki a dalszövegek magyar fordítását készítette. Serbán Attila kiemelte, a művésztársadalom legkiválóbb zenészei segítségével szólaltathatják meg a slágereket, az este sztárvendégeként pedig Tóth Vera lép majd színpadra.

    A közszolgálati televízió is kiemelt produkcióként kezeli a The Blues Brothers koncert-showt. Az MTVA képviseletében Daru Gábor, a Duna Televízió programigazgatója bejelentette, a Budapesti Nyári Fesztivál teljes kínálatából három különböző műfaj egy-egy előadásáról készít élő felvételt a csatorna: a Báthory című musical-opera, a Zorba balett változata, valamint a Blues Brothers koncert kerül rögzítésre. Az előadásokat az ősz folyamán főműsoridőben sugározza majd a Duna TV.

A készülő produkcióról bővebben: www.szabadter.hu
    

------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.