OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2012. április 17., kedd 14:17

A Cirkusz Világnapja a Fővárosi Nagycirkuszban. Indul a Cirkuszmisszió
    Budapest, 2012. április 17., kedd (OTS) - Zsonglőrök, bűvészek, bohócok hívják közös játékra a családokat és a gyermekeket április 21-én, a Cirkusz Világnapján. A Fővárosi Nagycirkusz előtti színpadon egyesületek, iskolák, artisták és növendékeik mutatják be látványos produkcióikat, a porondon pedig különleges előadással ünneplik a cirkuszművészetet. A Cirkusz Világnapján indul a cirkuszművészetet népszerűsítő mozgalom, a Cirkuszmisszió.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20120417_002.jpg

    A Cirkusz Világszövetség kezdeményezésére 2008 óta minden év áprilisában, a harmadik szombaton tartják a Cirkusz Világnapját. Az önfeledt családi program felhívja a közönség és a kultúrpolitika képviselőinek figyelmét a cirkuszművészet értékeire. Éppen ezért ezen a napon indul a Cirkuszmisszió, a hazai cirkuszművészek ismeretterjesztő és cirkuszt népszerűsítő kampánya. A Fővárosi Nagycirkusz előtt híres európai cirkuszdinasztiák vonulnak fel: a hetvenéves családi tradíciót folytató zenebohócok, a Rastelli fivérek és a legendás olasz Saabel család. A cirkusz épülete előtt felállított szabadtéri színpadon ifjú artisták, bűvészek mutatják be produkcióikat. A gyerekek és szüleik maguk is kipróbálhatják a tányérforgatást és a diabolot, megtanulhatnak három labdával zsonglőrözni.
    A cirkuszrajongók a kivetítőn és a Cirkusz a javából című előadások előtt megtekinthetik a különleges kamerával forgatott videofilmet, amely testközelből mutatja be a cirkuszművészetet. A Cirkusz Világnapját, a Magyar Cirkuszművészeti Tanács által életre hívott Cirkuszmisszió e jeles eseményét a MACIVA Nonprofit Kft. azzal ünnepli, hogy április 21-én a Fővárosi Nagycirkusz aznapi előadásaira féláron vásárolhatók jegyek a helyszínen.  
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.