OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. február 22., szerda 16:32

Teljesítményfokozó újításokat mutat be a versenyek nyarára (1. rész)
    New York, 2012. február 22., szerda (Business Wire/OTS) - A NIKE, Inc. (NYSE:NKE) a legmodernebb technológiát képviselő könnyű, nagyteljesítményű futó, kosárlabda és más sportcipőket és öltözeteket mutatott be az idei nyárra. A bemutatott termékek a Nike Flyknit lábbeli termékcsaládtól kezdve a Nike Hyper Elite kosárlabda öltözet családon át a NIKE Lunarlon következő generációjának képviselőiből kerültek ki.

    Mark Parker elnök-vezérigazgató mellett a Nike legújabb innovációit bemutató New York-i rendezvényen a világ leghíresebb atlétái közül részt vett Carl Lewis, Deron Williams (New Jersey Nets és 2008 USAB csapattag), Tamika Catchings (Indiana Fever és USAB csapattag 2004-ben 2008-ban), Carmelita Jeter (100m-es síkfutás világbajnok, a világ jelenleg leggyorsabb női sportolója), Walter Dix (világbajnoksági ezüstérmes), Anastasiya Kapachinskaya (orosz sprinter, 400m-en 2011-es világbajnoksági bronzérmes), Sergey Shubenkov (U23 gátfutó bajnok) és Abdi Abdirahman (maratoni futó, hétszeres amerikai bajnok).
     A most bemutatott technológia meggyőződésünk szerint a sportteljesítményt megváltoztató potenciállal rendelkezik. A Nike mindig is a sportolók lehető legjobb technológiával való ellátására törekedett minden szinten és most is pont ezt tettük, mégpedig igen látványos módon  - mondta Parker.  A Nike Flyknit felső teljesen átalakítja a futócipőkről alkotott fogalmainkat. Könnyű, és gyakorlatilag varratmentes kivitelének köszönhetően szinte egy második bőrként simul a lábra. A gyakorlatilag egy darabból egy rétegben veszteségmentesen előállítható cipő gyökereiben változtatja meg a lábbelik tervezési és gyártási eljárását.

    A Nike bemutatott termékei:
    A Nike Flyknit: A Nike Flyknit cipő sportolóktól szerzett információkra és saját technológiai szabadalmakra építve egészen az alapoktól kezdve átgondolt módon forradalmasítja a futást. Az alkalmazott fonál és szövet variációk gondos és alapos tervezéssel csak ott és úgy kerülnek alkalmazásra ahol a lehető legkisebb tömegű és a lábra pontosan illeszkedő varratmentes cipőfelsőrész kialakításához arra feltétlenül szükség van. A Nike Flyknit Racer cipő felsőrésze a nyelvvel együtt 9-es méretben mindössze 34 grammot nyom, a cipő maga pedig 160 grammot, ami 19 százalékkal könnyebb a 2011-es világbajnokság férfi maratoni futáson első, második és harmadik helyezést elért versenyzők által viselt Nike Zoom Streak 3 cipő tömegénél.
    A Nike Flyknit felsőrésez tökéletes illeszkedésre lett kialakítva úgy, hogy egy második bőr érzetét keltse. A Nike egy mindennapi használatra szánt futócipőt is bemutatott, a 200 grammos Nike Flyknit Trainer+ cipőt, ami testedzés céljából futók számára is elérhetővé teszi a Nike Flyknit súly- és illeszkedésbeli előnyeit.
    A Nike Pro TurboSpeed: A Nike Pro TurboSpeed a Nike által valaha előállított legkönnyebb és leggyorsabb futóöltözet. Szélcsatornában végzett mérések alapján 100 méteren 0,23 másodperccel rövidebb időt lehet vele elérni mint a Nike előző modelljével. Az elmúlt 12 évben több mint ezer órányi szélcsatornában végzett kísérleteknek köszönhetően a Nike Swift projektje fejlesztette ki csiszolta tökéletesre az élsportolók számára a lehető legnagyobb sebesség elérését lehetővé tévő Nike AeroSwift technológiát.
    A technológiát az Egyesült Államok, Oroszország, Németország és Kína sportolói használják majd világversenyeken. A technológiát áprilistól kezdve nemzetközi színekben, illetve az Orosz Atlétikai Szövetség színeiben mutatják majd be a Nike által szponzorált sportolók különböző versenyeken. A szembeszökő öltözet díszítése nemzeti jegyekkel ötvözi a tudományos innováció eredményét. A fenntarthatóság jegyében rendezett nyári versenyeken a Nike 82 százalékban újrahasznosított poliészter szövetből készült olyan öltözettel jelenik meg, melynek mindegyike 13 darab újrahasznosított műanyag palacknak felel meg. (folyt.)


2012. február 22., szerda 16:33

Teljesítményfokozó újításokat mutat be a versenyek nyarára (2. rész)
    

    A Nike Zoom Spikes: A Nike a Zoom Superfly R4 és a Nike Zoom Victory Elite cipőkkel debütált. A tökéletes illeszkedést és védelmet a stabilitás és a tartás biztosítása érdekében a láb természetes mozgásával összhangban lazuló és szoruló dinamikus Flywire technológiával ötvöző élvonalbeli cipők a lehető legnagyobb futóteljesítmény elérését teszik lehetővé az atléták számára.
    A Nike Hyper Elite Basketball Uniform: Az amerikai nemzeti kosárlabda csapat színeiben bemutatott Nike Hyper Elite shortok mindössze öt unciát nyomnak, a kosárlabda öltözet felsője, a Nike által valaha gyártott legkönnyebb felső lélegző és tartós kivitelben, Nike Aerographics mintázattal készül. A férfi felső 96 százalékban újrahasznosított alapanyagokból gyártott poliészter szövetből készül, míg a short 100 százalékban újrahasznosított alapanyagból gyártott poliészter szövet. A Nike sportöltözetei átlagosan 22 darab reciklált műanyag palacknak felelnek meg, ami jól tükrözi a Nike fenntartható működés mellett tett elkötelezettségét. A kosárlabda öltözetet többek között az amerikai, kínai és brazil nemzeti válogatott viseli majd.
    A Nike Hyperdunk: a cipő a futás, a férfi tréning és női tréning mellett négy különböző feladatra szánt Nike Lunarlon Collection termékcsalád tagja. A Nike fejlett Flywire technológiájának és a Nike Lunarlon kosárlabda-specifikus párnázási technológiájának innovatív kombinációjával létrehozott könnyű, tartós, lélegző cipő kifejezetten a kosárlabda játékosok igényeinek kielégítésére lett kifejlesztve.
    Az újratervezett Nike Lunarion hab bélés 30 százalékkal könnyebb az átlagos sportcipők talpában használt Phylon bélésnél és tömörsége az igénybevételtől függően változik a talp különböző részein: tömör, ahol tartásra van szükség és puha, rugalmas, ahol igénybevételnek van kitéve. A Nike Hyperdunk felsőrésze a Nike Flywire technológia legfejlettebb verzióját képviseli, ami rugalmas szövött burokban húzódó nagy szakítószilárdságú vékony szálakból áll. A szálak lazák, ha nincsenek igénybevételnek kitéve, feszességük a mozgással összhangban dinamikusan változik és megfeszülnek, ha a láb stabilizálására van szükség.
    A Lunarlon Collection és a Nike Basketball termékcsalád június 29-én, a Nike Flyknit termékcsalád pedig július 27-én kerül kereskedelmi forgalomba.
    A NIKE, Inc.:
    A Beaverton, oregoni székhelyű NIKE, Inc. a világ egyik vezető sport- és szabadidő ruházati, felszerelés, lábbeli tervező, gyártó és forgalmazó vállalata. A NIKE teljes tulajdonban lévő vállalatai közé tartozik például a sport- és szabadidő lábbelik tervezésével és értékesítésével foglalkozó Converse Inc., a luxus cipőket, ruházati kiegészítőket, táskákat, kabátokat tervező és értékesítő Cole Haan, a futballcikkeket forgalmazó piacvezető brit Umbro Ltd., valamint a fiatal korosztály számára sport- és életmód ruházati és lábbeli cikkeket tervező és értékesítő Hurley International LLC. További információkért keresse fel a www.nikeinc.com weboldalt vagy kövesse az @Nike twittert.

További információk és média anyagok a www.NikeInc.com oldalon.
Fotók és multimédiás anyagok a   http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50175486&lang=en oldalon érhetők el.

Kapcsolat:
Nike Media Relations
212-367-4447

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.