OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. szeptember 21. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. január 17., kedd 10:31

Minden az almásfüzitői tározókról
    Tata, 2012. január 17., kedd (OTS) - Új honlapot indított a Tatai Környezetvédelmi Zrt. almasfuzito.tkv.hu címen. Az utóbbi hónapokban vélhetőleg hozzá nem értésből és információhiány miatt sok valótlanság jelent meg az almásfüzitői vörösiszap-tározókról. A Tatai Környezetvédelmi Zrt. ezért úgy döntött, hogy új honlapot indít, amelyen tisztázza a tévedéseket és félreértéseket a vörösiszap-tározókról és a tározókon zajló munkálatokról.

    A http://almasfuzito.tkv.hu/ oldalon az érdeklődők a többi között választ kapnak arra, hogy miért biztonságosak a tározók, miért nem jelent veszélyt egy esetleges földrengés vagy árvíz. A honlapról kiderül, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. milyen környezetbarát technológiával hasznosítja a hulladékokat, hogyan készít belőlük mesterséges talajt, és hogyan fedi le vele a tározókat és ez miért nem jelent veszélyt a környezetre. Ezen kívül minden információ megtalálható a tározókban lévő vörösiszapról, és nyilvánosak a Tatai Környezetvédelmi Zrt. engedélyével és tevékenységével kapcsolatos szakmai anyagok, illetve a hitelesített körülmények között született talajvizsgálati mérések eredményei is.

Az egykori Almásfüzitői Timföldgyár korábban évtizedekig szennyezte a környéket. A tározókról egészségre ártalmas vörösiszap port fújt a szél az emberekre és a település ingatlanjaira. A http://almasfuzito.tkv.hu/ oldalon gazdag képarchívum és videóanyagok mutatják be, hogy a Tatai Környezetvédelmi Zrt. az utóbbi években a tározók lefedésével hogyan csökkentette határérték alá a szálló por mennyiségét és hogyan érte el, hogy a talajvíz szennyezettsége is a felére essen vissza.
Az oldalon külön menüpontban, összefoglalva is megtalálhatók a legfontosabb kérdések és válaszok. További tájékoztatás a Tatai Környezetvédelmi Zrt. honlapon megadott elérhetőségein kérhető.

További információ:

Cseszregi Róbert szóvivő,
Tatai Környezetvédelmi Zrt.    
sajtoszoba.tkv.hu   almasfuzito.tkv.hu
mobil: + 36 30 570 4939
e-mail: cseszregi.robert@tkv.hu,kommunikacio@tkv.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.