OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2011. november 17., csütörtök 15:19

A Harvard Egyetem kutatói szerint az UpToDate(R) kórházi alkalmazása közvetlen összefüggésbe hozható a kórházi tartózkodás idejének lerövidülésével és életek megmentésével (1. rész)
    Waltham, 2011. november 17., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Journal of Hospital Medicine Early View című szaklapban megjelent kutatási eredménybeszámoló szerint a Wolters Kluwer Health az orvosok által bizonyított tények alapján összeállított és a legmegfelelőbb kezelési döntések meghozatalára használt UpToDate klinikai tudásbázis rendszer lerövidítette a kórházi tartózkodási időt, csökkentette az elhalálozások számát és általában is jobb ellátási minőséget eredményezett olyan kórházakkal szemben, amelyek nem vezették be az UpToDate rendszert. A tanulmány (Isaac T, Zheng J, Ashish J. Use of UpToDate and Outcomes in US Hospitals. J Hosp Med. 2011; DOI 10.1002/jhm.944) megerősíti más tanulmányoknak az UpToDate alkalmazásának előnyeiről tett megállapításait.

    Három év alatt 11.500 élet megmentése hozható összefüggésbe a könnyedén telepíthető kórházi tudásbázissal.

    A vizsgálat megállapítása szerint az olyan számítógépes rendszerek mint az UpToDate használata jobb döntések meghozatalát, a kezelési és ellátási eredmények javulását teszi lehetővé  - mutatott rá Ashish Jha, MD MPH, a Harvard Medical School orvos professzora, a Boston VA Healthcare System and Brigham and Women’s Hospital orvosa. A vizsgálati eredmény azért fontos, mert bizonyítja, hogy az UpToDate és hasonló más klinikai tudásbázis rendszerek használata az elhalálozási arány csökkenését vonja maga után.
        A Harvard Egyetem kutatói által végzett vizsgálat negyedévről negyedévre vette górcső alá az amerikai kórházak minőségi és hatékonysági adatait a Medicare ellátásban részesülők körében, összevetve az UpToDate rendszert használó 1.017 kórház adatait a rendszert nem alkalmazó 2.305 kórház adataival. Számos más lehetséges tényező vizsgálatát és kiejtését követően az UpToDate alkalmazásba vétele maradt meg egyetlen olyan tényezőként, amely közvetlen összefüggésbe volt hozható az elhalálozási arány csökkenésével, a tartózkodás idő lerövidülésével és az általános kórházi teljesítményadatok javulásával.
         A projekt megindításakor még nem volt nyilvánvaló, hogy közvetlen kapcsolatot lehet kimutatni az UpToDate és a vizsgált negyedéves teljesítményadatok javulása között  - mondta Thomas Isaac, MD, MBA, MPH, a bostoni Beth Israel Deaconess Medical Center orvosa, a Harvard Medical School oktatója.  A vizsgálati eredmények alátámasztják, hogy az UpToDate alkalmazása közvetlen összefüggésbe hozható a három legfontosabb kórházi teljesítménymutató, a betegek tartózkodási ideje, az ellátási minőség, valamint az elhalálozási arány javulásával, ha összevetjük az UpToDate rendszert használó kórházak adatait a rendszert nem használó kórházakéval.
        A vizsgálat kimutatta, hogy az UpToDate rendszert használó 1.017 kórház összesen 372.500 ellátási napot takarított meg és 11.500 életet mentett meg három év alatt. Az UpToDate rendszert használó kórházak emellett eredményeket értek el a Hospital Quality Alliance követelményrendszerének minden egyes paraméterében is, beleértve egyebek között a szívinfarktusos, szívelégtelenségben, illetve tüdőgyulladásban szenvedő betegek ellátási minőségét is, amely négy paramétert ölel fel abból a hatból, amire a Medicare alapozza Value Based Purchasing Program szerződési programját A tanulmány a www.uptodate.com/jhmoutcomes oldalról tölthető le. (folyt.)


2011. november 17., csütörtök 15:19

A Harvard Egyetem kutatói szerint az UpToDate(R) kórházi alkalmazása közvetlen összefüggésbe hozható a kórházi tartózkodás idejének lerövidülésével és életek megmentésével (2. rész)
    

     Annek ellenére, hogy az amerikai kórházak gyors ütemben vesznek alkalmazásba gyógyászati informatikai rendszereket, ezek teljesítményre és hatékonyságra gyakorolt közvetlen hatását nehéz volt egyértelműen kimutatni  - mondta Peter Bonis, MD, az UpToDate főorvosa.  Az új tanulmány újabb bizonyítékokkal támasztja alá, hogy közvetlenül az ellátási helyén felmerült kérdésekre adott azonnali válaszok jelentős hatással vannak a betegeknek ellátásának minőségére és az olyan tudásbázis rendszerek, mint az UpToDate alkalmazásba vétele fontos eleme kell hogy legyen a kórházak minőségjavítási törekvéseinek.
    Számos tanulmány támasztja alá az UpToDate előnyeit:
    A legújabb kutatási eredmények számos korábbi tanulmány megállapításait erősítik meg, amelyek közvetlen összefüggést mutattak ki az UpToDate alkalmazása és a kórházi teljesítménymutatóinak javulása között. Az International Journal of Medical Informatics című lapban 2008-ban publikált tanulmány például közvetlen összefüggést mutatott ki az UpToDate rendszert használó (424) kórház kockázati tényezőktől megtisztított teljesítménymutatóinak, komplikációk fellépésének és betegek tartózkodási idejének javulása között a rendszert nem alkalmazó kórházakéhoz képest. Az előnyök az UpToDate rendszer alkalmazásának intenzitásával párhuzamosan növekedtek. Az UpToDate alkalmazásának klinikai előnyeiről további információk az UpToDate.com oldalon érhetőek el.
    Közlemény:
    A tanulmányt teljes egészében Ashish Jha és Thomas Isaac fogalmazta meg külső források igénybe vétele nélkül. A Módszerek fejezetet Dr. Jie Zheng lektorálta és fűzött szerkesztői megjegyzéseket a tanulmány teljes szövegéhez. Az  Use of UpToDate and Outcomes in US Hospitals  tanulmányt teljes egészében az UpToDate, Inc. finanszírozta, de nem vett részt sem annak előkészítésében, sem megszövegezésében és szerkesztésében, sem nem látta annak kéziratát a Journal of Hospital Medicine című laphoz való benyújtását megelőzően.
    Az UpToDate-ről:
    Az UpToDate(R) tudományosan bizonyított tényekre épülő, orvosok által összállított és a klinikai gyakorlatban döntések meghozatalára használt klinikai tudásbázis rendszer. Az UpToDate 4.800 nemzetközileg elismert orvos szerzője, szerkesztője és lektora szigorú szerkesztési elvek alkalmazásával szintetizálja a legújabb gyógyászati eredményeket egy megbízható ajánlási gyűjteménybe, melynek alkalmazása bizonyítottan javítja a betegellátás minőségét. A világon több mint 450 ezer orvos, az Egyesült Államokban pedig az egyetemi klinikák 90 százaléka támaszkodik az UpToDate tudásbázisra. Több mint 30 tanulmány igazolja a közvetlen kapcsolatot az UpToDate alkalmazása és a betegellátás minősége, a kórházi teljesítménymutatók javulása között, beleértve az intézményi tartózkodás idejének rövidülését, káros mellékhatások fellépésének és a moralitásnak a csökkenését.
    Az UpToDate a Wolters Kluwer Health vezető nemzetközi egészségügyi informatikai és információs szolgáltató vállalat érdekeltsége. A Wolters Kluwer Health a Wolters Kluwer nemzetközi információ szolgáltató konszern érdekeltsége. A Wolters Kluwer 2010-ben 3,6 milliárd euró (4,7 milliárd dollár) értékesítési árbevételt ért el.


Kapcsolat:
UpToDate
Margaret Strojny, +1-781-392-2493
Director, Marketing Communications
mstrojny@uptodate.com


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.