OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2011. szeptember 29., csütörtök 15:09

Nyílt levél a Magyar Kormánynak a NADA (National Acupuncture Detoxification Association) nemzetközi képviselőitől - a 2011. szeptember 23-24-én Írországban, Dublinban tartott konferencia alkalmából
    Budapest, 2011. szeptember 29., csütörtök (OTS) - Mi, az aláírók, a dán, finn, francia, német, norvég, magyar, ír, svéd, svájc, egyesült királyságbeli, egyesült államokbeli NADA szervezeteket képviseljük.

    A NADA nemzetközi képviselőiként ajánljuk levelünket a magyar népnek, akik Európában elsőként vezették be az akudetoxot - a fül akupunktúrás kezelését - a kábítószer és alkohol problémák kezelésére. A NADA Hungary 1986-ban kezdte meg működését Budapesten azzal, hogy az EuroNADA hivatala oda települt és az ország minden részéről jött magyar szakemberek százait képezte ki. Az akudetox 1997 óta rendeletileg szabályozott tevékenység, lehetővé téve, hogy nem orvos, NADA szakemberek végezzék ezt a biztonságos és hatékony kezelést.
    Az elmúlt 25 év során ezzel a világszerte alkalmazott gyógymóddal óriási sikert és hatékonyságot sikerült elérni különböző népcsoportok és betegségek kezelésében, kifejezetten a mentális és szenvedélybetegségek vonatkozásában. Magyarországon ez a kezelés nagyban hozzájárul a közbiztonság erősítéséhez, és elősegíti az egyes emberek, családok és közösségek békéjét és jó közérzetét. Kiváltképpen hatékony a hajléktalan populáció elérésében, és azoknak a szegényeknek a kezelésében, akik könnyen kieshetnek még az ingyenes egészségügyi ellátórendszerből is.
    Új szabályozásra készül a Magyar Kormány, azzal a szándékkal, hogy megfossza a képzés és kezelés lehetőségétől a nem orvos végzettségű NADA specialistákat. Ez a közbiztonságra nézve súlyos negatív következményekkel járna. Ennek a lépésnek a gazdasági következménye az lenne, hogy körülbelül 700 ember veszítené el munkáját.
    Ezen túl, a nem orvos végzettségű NADA specialistákra vonatkozó eddigi szabályozás megszüntetésével kezelési programok fognak megszűnni, és sok kliens olyan kezelés hiányától fog szenvedni, mely eddig olcsón, vagy ingyen elérhető volt számára.
    Mi, a nemzetközi NADA szervezetek képviselői, biztosak vagyunk abban, hogy Magyarország, aki az Európai Közösség polgárainak jogát a kábítószer- és alkoholfüggőség kezeléséhez, valamint a mentális egészség fenntartásához Európában a leghosszabb ideje alkalmazza, az akudetox eddigi szabályozásának fenntartásával folytatni fogja ezt a magyar nép jóllétének és biztonságának előmozdítására.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.