OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. június 4. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2011. május 9., hétfő 16:27

NYILATKOZAT
    Budapest, 2011. május 9., hétfő (OTS) - Mi, az Óbudai Egyetem Szenátusa, Rektori Tanácsa, Szakszervezeti Bizottsága, Közalkalmazotti Tanácsa, Hallgatói Önkormányzatának Elnöksége és az egyetem professzorai megdöbbenten szembesültünk a médiában napvilágot látott, a hazai felsőoktatás átalakításáról, az intézményi integrációról, valamint az Óbudai Egyetem megszüntetéséről, beolvasztásáról szóló híradásokkal. A 2011. május 9-én megtartott, összevont testületi ülésünkön közös állásfoglalást fogadtunk el.

    Az intézmény vezető testületei, oktatói, dolgozói és hallgatói képviseletei kifejezik azon véleményüket, hogy az egyetem sorsát befolyásoló ilyen horderejű kérdésekről nem a média útján kellene értesülnünk. Az intézményi struktúra átalakításának szükségessége, annak tervezett megvalósítása nincs hatástanulmányokkal és elemzésekkel megalapozva.
Értetlenül állunk a Felsőoktatási Minőség Díjjal kitüntetett Óbudai Egyetem megszüntetésének hírével szemben, mert az intézmény több mint 130 éves iparoktatási és 40 éves felsőoktatási gyakorlattal szinte egyedülállóan - a Kandó Kálmán, a Bánki Donát és a Könnyűipari Főiskola összevonásával létrehozva a Budapesti Műszaki Főiskolát - már 2000-ben teljes körű integrációt hajtott végre. Az elmúlt évtizedben pedig dinamikus fejlesztési programmal teljesítette a felsőoktatási törvény egyetemekkel szemben megfogalmazott elvárásait. Az intézmény a törvény által előírt kritériumrendszer teljesítésével vált egyetemmé.
    Az egyetem legfőbb stratégiája mindig is az volt, hogy az oktatásban, a kutatásban és az innovációban nemzetközileg is elismert, versenyképes intézmény legyen. Miközben megőrizte az elődök haladó hagyományait, hazai és nemzetközi elismertségének megteremtésével rövid idő alatt így válhatott a régió egyik meghatározó felsőoktatási intézményévé. Az egyetem gazdálkodása kiegyensúlyozott, fizetési kötelezettségeit folyamatosan határidőre teljesíti.
    Az Óbudai Egyetemen közel 12 ezer hallgató 12 alapszakon, illetve 6 mesterszakon folytat tanulmányokat, elsősorban a keresett villamosmérnöki, gépészmérnöki, könnyűipari és informatikai szakokon, amely képzések hallgatói létszámát a kormány is kiemelten kezelve növelni kívánja.
    Az Óbudai Egyetem a hazai felsőoktatás versenyképes intézménye, melyet igazol, hogy jelentős a túljelentkezés szakjaira, és a műszaki szakjai felvételi pontszámai országosan a második legmagasabbak közé tartoznak.
    Az Óbudai Egyetem tényleges munkaerőpiaci igényeket kielégítő, gyakorlatorientált alap- és minőségi mesterképzést nyújtó, a szakma és a felhasználó kör által elismert intézmény. Az oktatási folyamat eredményességét a nemzetközi és hazai versenyeken évtizedek óta elért hallgatói sikerek is jelzik.
    Támogatjuk azokat a kormányzati elképzeléseket, amelyek a műszaki és természettudományos képzés erősítését szolgálják. Meggyőződéssel valljuk, hogy ebben az értékteremtő folyamatban az Óbudai Egyetem további önálló fennmaradása az egész műszaki felsőoktatás, a mérnöki társadalom és egyben a nemzetgazdaság érdeke.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.