OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2011. február 28., hétfő 13:01

32. Műegyetemi Állásbörze - 2011. március 9-10-én ismét megrendezésre kerül az ország legnagyobb állásbörzéje
    Budapest, 2011. február 28., hétfő (OTS) - 2011. március 9-10-én immár 32. alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb és legrangosabb állásbörzéje, a Műegyetemi Állásbörze. A rendezvényen részt vevő 145 kiállító, a jellemzően frissdiplomásoknak szóló állásajánlatok mellett szakmai gyakorlati lehetőségeket is kínál alsóbb éves hallgatók számára. A szervezők 10.000 - 12.000 frissdiplomás, diploma előtt álló vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkező fiatal látogatót várnak a rendezvényre, nemcsak a Budapesti Műszaki Egyetemről, hanem a többi budapesti és vidéki felsőoktatási intézményből egyaránt.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110228_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110228_002.jpg

A 2011. március 9-10-én, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületében megrendezésre kerülő Műegyetemi Állásbörzén 145 kiállító cég képviselteti magát, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területről. A résztvevő cégek által felkínált ajánlatok nagy része frissdiplomásoknak vagy 1-2 év szakmai tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól, azonban az alsóbb éves hallgatók számára kínált szakmai gyakorlati lehetőségek száma is évről évre magasabb. Az előzetes információk szerint a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén a villamosmérnöki végzettség képviseli majd a legnagyobb értéket, a kiállító cégek 72,5%-a keres pályakezdő villamosmérnököket. Jelentős továbbá a gépészmérnökök és az informatikusok iránti kereslet is. A cégek 60%-a kínál állást gépészmérnököknek és 54%-a informatikusoknak.

A Műegyetemi Állásbörze - túl azon, hogy lehetőséget biztosít az állásajánlattal érkező cégek és a pályakezdők személyes találkozására - komplex felkészítő szolgáltatásokkal segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésre mint tevékenységre való felkészülésben. A Felkészítő Szint elnevezésű programsorozat keretén belül a látogatókat a rendezvény mindkét napján díjmentesen igénybe vehető személyes karrier tanácsadás, grafológiai elemzés, angol és magyar nyelvű próbainterjúk és előadások várják.

A Műegyetemi Állásbörze idén tavasszal a szokásosnál korábban, március 9-10-én kerül megrendezésre. "A rendezvény időpontja azért került a korábbi évekhez képest előbbre, mert azt tapasztaltuk, hogy az állásbörzében érintett hallgatók a késő tavaszi időszakban fokozott terhelésnek vannak kitéve, a tanulmányaik - vagy alsóbb éveseknél az adott félév - lezárásához kapcsolódó tevékenységek kötik le idejük és energiájuk nagy részét. A rendezvény hatékonyságának növelése érdekében döntöttünk a kora márciusi időpont mellett." - nyilatkozták a szervezők.


Sajtókapcsolat:

Jeschek Hajnalka
Marketing és pr menedzser
Műegyetemi Állásbörze
tel: +36 20 2566 117
e-mail: jeschek.hajnalka@sc.bme.hu


A Műegyetemi Állásbörzéről
A Műegyetemi Állásbörze 1992 óta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "K" épületében. A rendezvényen részt vevő kiállító cégek száma az utóbbi években magasan 100 fölött van, s kiemelkedő kiállítói számával a Műegyetemi Állásbörze a kezdetek óta stabilan hazánk legnagyobb állásbörzéje. A rendezvényen részt vevő cégek többnyire konkrét állásajánlatokkal érkeznek, azonban jelentős az Állásbörze szakmai gyakorlati lehetőségeket kínáló partnereinek száma is. Az állásajánlatok nagy része jellemzően frissdiplomásoknak vagy néhány év szakmai tapasztalattal rendelkező fiataloknak szól, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területről.
Bővebb információ: www.allasborze.bme.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.