OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2010. november 9., kedd 13:40

Egy százalék alatti adócsökkentés??? Vámosi Nagy Szabolcs nem tud számolni!
    Budapest, 2010. november 9., kedd (OTS) - Vámosi Nagy Szabolcs telekürtölte a médiát azzal, hogy mindössze 308 milliárd forintba kerül az szja csökkentés.

    Számítása azon alapul, hogy az egykulcsos 17 százalékos adót tulajdonképpen már a Bajnai kormány megvalósította, így a mostani adóváltozások mindössze a 17 százalékos kulcsot csökkentik 16 százalékra. Úgy számol, hogy a felső sávhatárra jutó adócsökkentést már 2010-ben meg is kapták az adózók, sőt a Bajnai kormány már a fedezetet is biztosította rá a 2011-es költségvetésben.

Vámosi Nagy Szabolcs elemi matematikai összefüggésekkel nincs tisztában. A baj az, hogy a költségvetési tanács is a Vámosi féle számmal (308 milliárd) számol. Még szerencse, hogy a költségvetés készítői utánaszámoltak Vámosi téves számításának. Ezért szerepel a beterjesztett költségvetés szja során 2011 –re 522 milliárd forinttal kevesebb bevétel, mint 2010-ben. A részletes számításokat itt olvashatja el:

http://www.adozona.hu/blog/20101108_ado_adocsokkentes_szja_adoatrendezes.aspx

Angyal József okleveles adószakértő, okleveles matematikus ( www.venusz-szoftver.hu )
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.