OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2010. május 17., hétfő 16:39

Útra kelt egy új magyar musical a Szegény gazdagok! Jókai Mór azonos című regénye alapján készül az ősbemutató!
    Budapest, 2010. május 17., hétfő (OTS) - Hangulatos környezetben és nagy érdeklődés mellett mutatkozott be a sajtó képviselőinek a Szegény gazdagok című musical társulata a József Attila Színház színpadán, ahol a tájékoztatót követően kezdetét vették a Szabad Tér Színház és a József Attila Színház közös vállalkozásában készülő ősbemutató próbái. Több jel is arra utal, hogy az új musical, melyet Jókai Mór vadregényes története ihletett meg, várhatóan nagy sikerre számíthat. A garancia egyik biztosítéka, Kocsák Tibor és Miklós Tibor alkotók együttműködése, akik számos nagysikerű, fergeteges produkcióban bizonyították már kiemelkedő tehetségüket, mint például Légy jó mindhalálig, Anna Karenina, Vörös malom. A Szegény gazdagok musical színpadra állítása, az alkotók és minden közreműködő számára igazi kihívást jelent.  Bár számos nagysikerű, a világban játszott, ismert musicalt láthat és élvezhet a magyar rajongók tábora, de az alkotók, a közreműködők és a rendező is arra készül, hogy ezzel az ősbemutatóval meghódítsa, vagy éppen, a téma miatt bővítse is, az új rajongók táborát.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100517_001.jpg http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100517_002.jpg

    Az olvasópróbát és a sajtótájékoztatót Bán Teodóra nyitotta meg és vezette, amelyen mind a vendégművészek, mint a József Attila Színház társulata részt vett. Kedvcsinálóként két duett is felcsendült a produkcióból Valentin Titánia és Zöld Csaba valamint Krassy Renáta és - a színpadon először játszó - Zentai Márk előadásában. A társulat számára szintén hatalmas feladatnak ígérkezik a musical kivitelezése, hiszen a Szegény gazdagok kissé eltér a színház eddigi profiljától, hasonló nagyszabású, musical nem igazán akadt az eddigi repertoárban.

    Ezzel együtt valódi sikerre számíthat a legújabb magyar musical, amelynek június 12-én látható az ősbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (majd 19-én ismét), ősztől pedig a József Attila Színház falai közt tekinthető meg újra.

    Közreműködő művészek: Zöld Csaba, Krassy Renáta, Zentai Márk, Valentin Titánia, Vikidál Gyula, Ullmann Mónika, Háda János, Nagy Lóránt, Józsa Imre, Mihályi Győző, Csórics Balázs, Puskás Péter, Miklós Eponin, Juhász György, Molnár Gyöngyi, Nagy Anikó, Lengyel Kata, Fila Balázs, Gieler Csaba.

Zeneszerző: Kocsák Tibor
Dalszövegíró: Miklós Tibor
Díszlet: Horesnyi Balázs
Dramaturg: Szokolai Brigitta
Hangszerelés: Pejtsik Péter
Jelmez: Rátkai Erzsébet
Koreográfus: Gyenes Ildikó
Rendező: NAGY VIKTOR

Szeitl Mónika
Szabad Tér Színház
0620 520 81 54
www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.