OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2009. május 18., hétfő 11:59

Salgótarjáni iskolások nyerték a Ki lesz a zöldebb? hulladék-visszaváltó versenyt - A szorgalmas diákok jutalma egy félmillió forintos osztálykirándulás a Tesco jóvoltából
    Budapest, 2009. május 18., hétfő (OTS) -  Ki lesz a zöldebb? címmel környezetvédelmi versenyt hirdetett általános és középiskolás diákok számára a Tesco március 6. és április 16. között öt városban (Ajkán, Kaposvárott, Salgótarjánban, Siófokon és Szegeden). Az ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor Budapesten, a Csodák Palotájában, ahol a dobogós osztályok értékes nyereményeket vehettek át Csapó Gábortól, hazánk környezetvédelmi nagykövetétől.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20090518_001.jpg http://ots.mti.hu/kep/OTS_20090518_002.jpg

    A Tesco-Global Áruházak Zrt. 2009 januárjától 37, majd márciustól újabb 13 városban vezette be a használt PET palackok és alumínium dobozok pénzért történő visszaváltását. A szolgáltatást a tervek szerint folyamatosan minden áruházra kiterjesztik. A hulladék-visszaváltás a vállalat átfogó környezetvédelmi politikájának fontos része, melynek egyaránt célja a vásárlók környezettudatos magatartásának ösztönzése, valamint az élhetőbb környezet megteremtése.
    A  Ki lesz a zöldebb?  elnevezésű környezetvédelmi verseny meghirdetésével a Tesco elsődleges célja a fiatal korosztály megszólítása volt, hiszen az iskoláskorú gyerekek fogékonysága és lelkesedése révén elérhető, hogy családjuk hétköznapjainak természetes részévé váljon a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a környezetbarát szemlélet.

    A hulladék-visszaváltó verseny igen népszerűnek bizonyult nem csak a diákok, hanem a szülők és a pedagógusok körében is. Az öt városban sok-sok osztály gyűjtötte fáradhatatlanul a PET palackokat és alumíniumdobozokat.
    A leghatékonyabbnak a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon intézményegységébe tartozó Gagarin Központi Iskola 3/b osztályos tanulói bizonyultak. A második helyezett a siófoki Beszédes József Általános Iskola 3/a osztálya lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ajkai Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola Gimnázium és Szakközépiskola 2/c osztály tanulói állhattak fel.

    Az első három helyezett nem csak a címnek, hanem több százezer forintos osztálykirándulási támogatásnak is örülhet, hiszen az első osztály félmillió forintot, a második háromszázezer, a harmadik pedig százezer forintot nyert. A dobogós osztályoknak Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, Magyarország környezetvédelmi nagykövete adta át a díjakat. A diákok az ünnepélyes díjátadót követően birtokba vehették a Csodák Palotájának játékait és az újonnan nyílt ZöldPont című környezetvédelmi témájú kiállítást is megtekintették.
     Nagy öröm számunkra, hogy a hulladék-visszaváltó versenyünk ilyen pozitív fogadtatásban részesült. A lelkesedés, a számtalan visszagyűjtött PET-palack és alumíniumdoboz, és a kedvező visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy jó úton haladunk. Talán nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy már most tervezzük a verseny következő, nyári fordulóját , mondta el Hackl Mónika, a Tesco kommunikációs vezetője.


    A Tesco-Global Áruházak Zrt.
    A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és második legnagyobb brit befektetője. Itthon 22 000 magyar munkavállalót alkalmaz és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat közel 14 éves magyarországi működése során eddig 92 hipermarketet nyitott, s mára piacvezetőként több mint két és félmillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco Pénzügyi Partner többféle hitel- és biztosítási terméket kínál vásárlóinak. A Tesco 2003-ban indította  Az év támogatottja  programját, a 2008-2009 évben immár a Procter&Gamble vállalattal közösen, az Ability Park-ot támogatva fogyatékos emberek társadalmi beilleszkedésének elősegítését tűzte ki célul.

    A Tesco elkötelezett a környezet védelme mellett. Folyamatosan szaporodik zöld áruházainak száma, mind az újonnan épült üzletek, mind a régiek átalakításával korszerű környezetbarát, energiatakarékos módszereket valósít meg (geotermikus energia, zöldtető, napkövető napkollektor használata, hűtő-fűtő közegek energiájának visszanyerése, stb.). A Tesco célja, hogy 2020-ra a felére csökkenti épületeinek károsanyag-kibocsátását a 2006-os bázisévhez képest. Magyarországon elsőként vezette be száz százalékban lebomló bevásárlótáskáit, sőt visszaváltható  örökzöld   táskák is elérhetőek a pénztáraknál, melyeket csak egyszer kell megvásárolni. A  zöld iroda  szemléletmód szerint működnek központi irodái.
    Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu, környezetvédelmi eredményei az ecotesco.hu weboldalon olvashatóak.


További információ:
Hackl Mónika
Kommunikációs vezető
TESCO-GLOBAL Zrt.
Tel: 06-30-445-7515
Fax: 06-23-449-455
mhackl)kukac)hu.tesco-europe.com
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.