OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2008. november 24., hétfő 14:57

Dívák és direktorok
    Budapest, 2008. november 24., hétfő (OTS-Hírvonal) - Ez a címe az Opera mindenkinek című sorozat december 7-i előadásának a Művészetek Palotájában (Fesztivál Színház, 11 és 15 óra).

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20081124_003.jpg http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20081124_004.jpg


December 7., vasárnap 11.00 és 15.00
Fesztivál Színház
HANGVERSENYEK FIATALOKNAK
Opera mindenkinek - Dívák és direktorok
Haydn: Az énekesnő - zenés intermezzo
Mozart: A színigazgató - daljáték
Közreműködik:
Váradi Zita, Óhegyi Filoretti, Lehőcz Andrea, Ókovács Szilveszter, Derecskei Zsolt, Tóth János - ének
Savaria Barokk Zenekar
Vezényel: Németh Pál
Rendező: Tóth János
Műsorvezető: Aczél András


    Dívák és direktorok


    Ez a címe az Opera mindenkinek című sorozat december 7-i előadásának a Művészetek Palotájában (Fesztivál Színház, 11 és 15 óra). Ezúttal azonban nem egy nagyopera rövidített, keresztmetszetszerű változatát láthatja a közönség, hanem két teljes, ám rövid művet. Joseph Haydn (1732-1809) 30 éven keresztül volt a magyar Esterházy család karmestere és zeneszerzője, s a hercegi udvar kis operaháza részére operákat is komponált. Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) operáit Bécs és Prága színházai mutatták be. Mindketten kiválóan ismerték a színházi világot: a tehetséges, ám hiú és gyakran kicsinyesen irigy énekesnőket, az úrhatnám színházigazgatókat és a körülöttük felbukkanó jellegzetes figurákat. Haydn Az énekesnő című operájában a címszereplő szerelméért ketten is küzdenek: énektanára és egy fiatalember. Mozart A színigazgató című darabjában viszont két énekesnő verseng, sőt kis híján hajba kap azon, hogy melyikük kapja a főszerepet. Mosolyt fakasztó vígoperák, amelyekben lendületes nyitányt, gyönyörű áriákat, duetteket, négyeseket hallhatunk olyan kitűnő énekesek előadásában, mint Váradi Zita, Óhegyi Filoretti, Lehőcz Andrea, Derecskei Zsolt, Ókovács Szilveszter, Tóth János. Közreműködik a Savaria Barokk Kamarazenekar, a karmester Németh Pál, a rendező Tóth János, a műsorvezető pedig Aczél András.
    

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az OTS anyagait minden esetben OTS-Hírvonal jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OTS-be beadott közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
    További információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu  elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.