2024. március 29. péntek

2008. november 21., péntek 10:41

Csepregi 50 - HÉTFŐ ESTI JAZZ A CADILLAC-KEL
    Budapest, 2008. november 21., péntek (OTS-Hírvonal) - Csepregi Gyula évtizedek óta az egyik legkeresettebb szaxofonosunk, aki nagyszabású koncerttel készül megünnepelni ötvenedik születésnapját.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20081121_001.jpg

Csepregi 50
    2008. december 08., hétfő 19:30 - 22:00
    Fesztivál Színház

HÉTFŐ ESTI JAZZ A CADILLAC-KEL

Közreműködik: Csepregi Gyula (tenor- és szopránszaxofon) és zenészbarátiai: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Szappanos György (basszusgitár), Szende Gábor (dob),
Saxprofessors (Csepregi Gyula - tenor- és szopránszaxofon, Majtényi Csillla - baritonszaxofon, Makovics Dénes - altszaxofon, Balogh József - altszaxofon), Csepregi-Rátonyi Duó (Csepregi Gyula - tenorszaxofon, Rátonyi Róbert - zongora), Fool Moon Vokálegyüttes (Czutor Ignác - tenor, Molnár Gábor - tenor, Rácz Gergő - tenor, Wodala Barnabás - bariton, Németh Miklós - basszus), Baptista Harangzenekar (művészeti vezető, karnagy: Mátyus Elvira)
Művészeti vezető: Zsoldos Béla

Csepregi Gyula évtizedek óta az egyik legkeresettebb szaxofonosunk, aki nagyszabású koncerttel készül megünnepelni ötvenedik születésnapját. A big band jazztől (Swing Ladies Hungary), a fúziós jazzen át (In Line) a modern acid jazzig (Csepregi Hip-Bop) a legkülönfélébb stílusokban jártas muzsikus ez alkalommal is tanúbizonyságát adja sokoldalúságának.
    Az 1980-as évek elején Kovács Gyula dobos zenekarában tűnt fel; 1982 és 1984 között állandó tagja volt Pege Aladár együttesének, amellyel szinte egész Európát bejárta. 1987-ben Szakcsi Lakatos Bélával, Vasvári Pállal és Jávori Vilmossal megalapította a Magyar Jazz Quartetet, minden idők egyik legsikeresebb hazai jazzformációját, mely életre hívásának huszadik évfordulója alkalmából újra koncertturnéra indult, sőt vadonatúj lemezt is megjelentetett. Csepregi 1988 óta tagja, több éve pedig művészeti vezetője a legendás Stúdió 11 zenekarnak, mely nemrég kiszakadt a Magyar Rádió kötelékéből, s önálló formációként őrzi hagyományait és feszegeti saját korlátait.
A többszörös eMeRTon-díjas és nívódíjas szaxofonos több mint ötszáz lemezen működött közre, s olyan nemzetközi kiválóságokkal koncertezett, illetve készített felvételeket, mint Mike Stern, Russell Ferrante, Dave Samuels vagy Alex Acuna.
    Születésnapos főhősünk és barátai, a magyar jazzélet sztárjai mellett az ünnepi hangversenyen színpadra lép a 2001 óta nemzetközi viszonylatban is sikert sikerre halmozó, öttagú Fool Moon vokálegyüttes, a hangszerük mestereiként és kiváló zenepedagógusként is ismert Saxprofessors, a nemrég új lemezzel jelentkezett Csepregi-Rátonyi Duó és egy ritka színfoltot jelentő csapat, a Baptista Harangzenekar. Csepregi produkciójához csatlakozva mindnyájan megmutatják, milyen különleges viszonyuk az improvizatív zenéhez.

Kérjük előfizetőinket, hogy az OTS anyagait minden esetben OTS-Hírvonal jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OTS-be beadott közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
    További információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu  elektronikus levelező címen kaphat.