OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2008. november 21., péntek 10:41

Csepregi 50 - HÉTFŐ ESTI JAZZ A CADILLAC-KEL
    Budapest, 2008. november 21., péntek (OTS-Hírvonal) - Csepregi Gyula évtizedek óta az egyik legkeresettebb szaxofonosunk, aki nagyszabású koncerttel készül megünnepelni ötvenedik születésnapját.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20081121_001.jpg


    Csepregi 50
    2008. december 08., hétfő 19:30 - 22:00
    Fesztivál Színház


    HÉTFŐ ESTI JAZZ A CADILLAC-KEL


    Közreműködik: Csepregi Gyula (tenor- és szopránszaxofon) és zenészbarátiai: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Szappanos György (basszusgitár), Szende Gábor (dob),
Saxprofessors (Csepregi Gyula - tenor- és szopránszaxofon, Majtényi Csillla - baritonszaxofon, Makovics Dénes - altszaxofon, Balogh József - altszaxofon), Csepregi-Rátonyi Duó (Csepregi Gyula - tenorszaxofon, Rátonyi Róbert - zongora), Fool Moon Vokálegyüttes (Czutor Ignác - tenor, Molnár Gábor - tenor, Rácz Gergő - tenor, Wodala Barnabás - bariton, Németh Miklós - basszus), Baptista Harangzenekar (művészeti vezető, karnagy: Mátyus Elvira)
Művészeti vezető: Zsoldos Béla


    Csepregi Gyula évtizedek óta az egyik legkeresettebb szaxofonosunk, aki nagyszabású koncerttel készül megünnepelni ötvenedik születésnapját. A big band jazztől (Swing Ladies Hungary), a fúziós jazzen át (In Line) a modern acid jazzig (Csepregi Hip-Bop) a legkülönfélébb stílusokban jártas muzsikus ez alkalommal is tanúbizonyságát adja sokoldalúságának.
    Az 1980-as évek elején Kovács Gyula dobos zenekarában tűnt fel; 1982 és 1984 között állandó tagja volt Pege Aladár együttesének, amellyel szinte egész Európát bejárta. 1987-ben Szakcsi Lakatos Bélával, Vasvári Pállal és Jávori Vilmossal megalapította a Magyar Jazz Quartetet, minden idők egyik legsikeresebb hazai jazzformációját, mely életre hívásának huszadik évfordulója alkalmából újra koncertturnéra indult, sőt vadonatúj lemezt is megjelentetett. Csepregi 1988 óta tagja, több éve pedig művészeti vezetője a legendás Stúdió 11 zenekarnak, mely nemrég kiszakadt a Magyar Rádió kötelékéből, s önálló formációként őrzi hagyományait és feszegeti saját korlátait.
A többszörös eMeRTon-díjas és nívódíjas szaxofonos több mint ötszáz lemezen működött közre, s olyan nemzetközi kiválóságokkal koncertezett, illetve készített felvételeket, mint Mike Stern, Russell Ferrante, Dave Samuels vagy Alex Acuna.
    Születésnapos főhősünk és barátai, a magyar jazzélet sztárjai mellett az ünnepi hangversenyen színpadra lép a 2001 óta nemzetközi viszonylatban is sikert sikerre halmozó, öttagú Fool Moon vokálegyüttes, a hangszerük mestereiként és kiváló zenepedagógusként is ismert Saxprofessors, a nemrég új lemezzel jelentkezett Csepregi-Rátonyi Duó és egy ritka színfoltot jelentő csapat, a Baptista Harangzenekar. Csepregi produkciójához csatlakozva mindnyájan megmutatják, milyen különleges viszonyuk az improvizatív zenéhez.
    

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az OTS anyagait minden esetben OTS-Hírvonal jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OTS-be beadott közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.
    További információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu  elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.