2024. július 23. kedd

2024. június 18., kedd 09:25

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Magyar éremeső: 1 arany, 3 ezüst és 2 bronz a plovdivi horgász világbajnokságokon!
    Budapest, 2024. június 18., kedd (OTS) - 2024. június 14-15. között a Plovdiv (Bulgária) mellett található evezőspályán került megrendezésre a XVI. Veterán, a VI. Masters és a XXV. Mozgáskorlátozott Világbajnokság. A Bolgár Sporthorgász Szövetség (BSFF) szervezésében lebonyolított világbajnokságokon 21 nemzet 40 csapata mérette meg magát. A nemzeti válogatottak a tavalyi sporttörténelmi siker után újra mindhárom kategóriában a dobogóra állhattak, ráadásul egyéni érmeknek is örülhetünk.

A veterán világbajnokságot Olaszország csapata nyerte 27 ponttal, a második helyen Szlovénia végzett 28 ponttal, a magyar csapat 34 ponttal bronzérmet nyert. Nemzeti válogatottunk összetétele: Timár Szabolcs szövetségi kapitány, Papp Zoltán másodkapitány, Jónás György, Pausits Imre, Papp József, Timár Gábor, Varga József versenyzők, ifj. Varga József, Gyurkovics Gyula, Csöregi Balázs segítők, Végh Tamás delegáció vezető. Egyéniben - feltéve a koronát az elmúlt évek kimagasló teljesítményére - Papp József világbajnoki címet szerzett 3 ponttal. Pontazonossággal, de kisebb fogott súllyal Bozidar Magdic (Horvátország) ezüstérmes lett, Egidij Knez (Szlovénia) pedig 4 ponttal bronzérmet szerzett. Timár Gábor világbajnoki címvédőként ezúttal 5 ponttal a 4. helyen végzett.

A masters világbajnokságot az olasz válogatott nyerte 29 ponttal, a magyar csapat 35 pontot gyűjtve ezüstérmet szerzett, míg a harmadik helyen Anglia válogatottja végzett 61 ponttal. Itt is született egy szép egyéni magyar eredmény. A világbajnok Andrea Botti (Olaszország, 4 pont) mögött csupán egy ponttal lemaradva Ambrus Tibor ezüstérmes lett, harmadik helyen szintén öt ponttal, de kisebb fogott súllyal Giancarlo Armiraglio (Olaszország) végzett. A magyar csapat összeállítása: Timár Dániel szövetségi kapitány, Hajdú Tamás másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila Csaba, Heimann József, Holler László, Horváth Tibor versenyzők; Barna Szilárd, Lengyel István, Heimanné Lévai Beáta, Tóth Szilvia segítők, Vörösházi György csapatvezető.

A mozgáskorlátozott világbajnokságot szintén Olaszország válogatottja nyerte 19 ponttal, a magyar válogatott 27 ponttal ezüstérmet nyert, a Cseh Köztársaság csapata 32 ponttal 3. helyen végzett. A csapat tagjai: Horváth Gyula Gábor szövetségi kapitány, Kisjuhász Bence másodkapitány, Csala Tibor, Gurisatti Gyula, Jámbor János, Jéger Szabolcs versenyzők, Jámbor Dávid, Smányi Szabolcs, Szász Attila, Szűcs Tamás segítők, Végh Tamás delegáció vezető. A kategória egyéni versenyét Rudolf Centrih (Szlovénia) 2 ponttal nyerte, második helyen végzett a 3 pontos Giovanni Bottazzi (Olaszország) aki csupán fogott súllyal előzte meg a szintén 3 pontos Gurisatti Gyulát, aki így bronzérmet szerzett. Csala Tibor - tavalyi teljesítményét megismételve - 4 ponttal a 4. helyen végzett.

A MOHOSZ ezúton is szintén megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk a kiemelkedő szerepléshez!

MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2024. június 16.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!