OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. június 5., hétfő 09:07

Sok ezer gyermek "Apukája" távozott
    Budapest, 2023. június 5., hétfő (OTS) - A magyar asszisztált reprodukció hőskora 1992 tavaszán kezdődött. Szinte egyidőben nyitotta meg kapuit a dr. Konc János vezette állami Budai Meddőségi Centrum a Szent János Kórházban és a magánszektort képviselő Kaáli Intézet Budapesten.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230605_001.jpg

Konc János elévülhetetlen érdeme, hogy az akkori mostoha állami körülmények között sikerült kiépítenie egy olyan infrastruktúrát a Budai Meddőségi Centrumban, ami mind ellátási stílusban, mind eredményesség tekintetében felvette a versenyt a betegbarát privát szférával. Intézetében új életek ezrei fogantak, és Konc tanár úr országosan és nemzetközileg is ismertté vált.

Szakmai berkekben kitűnő klinikusként tartották számon. Több olyan új eljárást vezetett be, melyeknek köszönhetően még a korábban esélytelen pároknak is lehetett reményük gyermekáldásra. Tudományos munkásságának eredményeit rendszeresen közölte rangos folyóiratokban, valamint hazai és nemzetközi előadásokon. Széleskörű oktatói tevékenysége mellett közéleti szerepet is vállalt, mindig a betegek érdekeit tartva szem előtt.

A magyar asszisztált reprodukciós intézetek egykori alapítói közül dr. Konc János volt az első, aki távozott ebből a harcedzett csapatból. Halála mindannyiunkat megrendített. Emlékét kegyelettel megőrizzük. A gyászoló hozzátartozókhoz és kollegákhoz hasonlóan mély fájdalmat éreznek azok a családok is, amelyek gyermekeiket az ő fáradozásainak köszönhették.

Nagyon fogsz hiányozni János! Isten áldása legyen Veled az örökkévalóságban!

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.