OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. május 18., csütörtök 10:13

Négytonnás jégkocka-installáció került ki a Millenáris Széllkapu Parkba
    Budapest, 2023. május 18., csütörtök (OTS) -  Különleges installációt helyeztek el Budapesten, a Millenáris területén található Széllkapu Parkban május 18-án, csütörtök hajnalban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230518_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230518_002.jpg

A nem mindennapi alkotásnak nem csak a látványa emlékezetes, hanem a méretei is. A 1,5x1,5x1,5 méteres jégóriás közel négy tonnát nyom, és összeállítása mintegy 6 órán keresztül tartott. A kockát 26, 100x50x25 cm méretű, egyenként több mint 120 kilogrammos jégtömbökből állította össze Gáborecz István jégszobrász.  

A látványosság egyáltalán nem maradandó, csupán néhány napig "él", és lényegében a természet elemeire van bízva, mikor tűnik el. A tavaszi meleg lassan és fokozatosan olvasztja majd fel a jégtömböket, éppen ezért nehéz megjósolni, mikor mutatja meg, mi bújik meg a mélyében.

A hatalmas jégkocka ugyanis egyben egy talány is, az idei nyár rejtélyét hordozza. A megoldásra viszont csak akkor derül fény - napok múlva -, ha a gigantikus jégkocka jelentős része elolvadt. A nem mindennapi folyamatot online streamen, a mivanajegben.hu oldalon lehet követni 0-24-ben. Így a világ bármely pontján követni lehet a hatalmas budapesti jégkocka olvadását.  

A streamet esténként talán még különlegesebb élmény lesz követni, ugyanis ekkor magával ragadóan izgalmas látványt nyújt a hideg fénnyel megvilágított installáció.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.