OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. március 30., csütörtök 12:25

Tiszteletbeli Doktor kitüntetést vett át Prof. Dr. Lovász László matematikus az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2023. március 30., csütörtök (OTS) - A legmagasabb szintű egyetemi elismerést, Doctor Honoris Causa kitüntetést vett át Prof. Dr. Lovász László, Abel-díjas matematikus, az Óbudai Egyetem rektorától. - Az, hogy a professzor elfogadta díjunkat, megerősíti intézményünk rangját, munkássága példaként szolgálhat hallgatóink előtt is - jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente.

    Óriási megtiszteltetést jelent számunkra, hogy a professzor elfogadta egyetemünk Tiszteletbeli Doktori címét. Erősebb jelenléte egyetemi életünkben növeli a reputációnkat, az itt folyó tudományos munka színvonalát, többek közt a kiváló eredménnyel működő Alkalmazott Informatikai és Alkalmazott Matematikai Doktori Iskola keretein belül. A nagyhatású, a matematika Nobel-díjának számító Abel-díjas Lovász László eredményeit az egyetem is felhasználta a kutatásaiban, az oktatásban és a DHC kitüntetéssel kíván életműve előtt tisztelegni - mondta Prof. Dr. Kovács Levente.

- Nagyra értékelem az egyetemen folyó tudományos munkát, örömmel fogadtam a megtisztelő kitüntetést. Elismerésre méltó az az erőfeszítés, amit az Óbudai Egyetem a tudomány területén a minőség irányába tesz. Támogatásomról biztosítom az itt dolgozó kollégákat - jelentette ki Prof. Dr. Lovász László, aki az elismerés átvételét követően Az intelligens mérnöki tervezés múltjáról és legújabb eredményeiről tartott székfoglaló előadást.

Az Óbudai Egyetem egyetemmé válása, azaz 2010. óta adnak át DHC kitüntetést. Az elismerésben elsőként Rudolf Kálmán, a digitalizáció atyja, a Kálmán-szűrő megalkotója részesült.

Prof. Dr. Lovász László Abel-díjas matematikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia és az amerikai National Academy of Sciences rendes tagja. A számítógép-tudomány világhírű kutatója. 2006 és 2011 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Matematikai Intézetének igazgatója. 2014 és 2020 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, számos elismerés birtokosa.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.