OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2023. február 21., kedd 13:42

Szaúd-Arábia elindítja a "Nusuk Hajj" platformot a nagy mekkai zarándoklatra
    Budapest, 2023. február 21., kedd (OTS) - Szaúd-Arábia elindítja a "Nusuk Hajj" platformot a nagy mekkai zarándoklatra (Haddzs) való felkészülés jegyében tett megelőző erőfeszítései részeként, hogy megkönnyítse az Európából, Amerikából és Ausztráliából, azaz több mint 58 országból érkező zarándokok beutazásának ügyintézését - hajj.nusuk.sa

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230221_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230221_002.jpg

A szaúdi Haddzs és Umrah Minisztériuma bejelentette, hogy elérhetővé tette a zarándokok számára a "Nusuk Hajj" egységes kormányzati platformon történő jelentkezést a Haddzsra, amely része azon kormányzati erőfeszítéseknek, amelyek célja az idei, 2023-as évi Haddzs rituáléinak teljesítésére érkező vendégek beutazási ügyintézésének megkönnyítése, valamint a vallási és kulturális tapasztalat gyarapítása céljából részükre nyújtott szolgáltatások színvonalának emelése. Ezen intézkedés a Saudi Vision 2030 programok megvalósítását szolgálja.

Az új szolgáltatás lehetővé teszi az Európából, Amerikából és Ausztráliából, vagyis több mint 58 országból érkező zarándokok részére, hogy egyszerű és kényelmes elektronikus ügyintézés keretében online regisztráljanak, foglalhassanak és fizessenek, és olyan szolgáltatási csomagokat válasszanak, amelyek tartalmazzák a szállást, az ellátást, a légi közlekedést, az útbaigazítást és a szállítást egyaránt. Emellett, a platformon keresztül megismerhetőek az indulás első szakaszában szereplő országok. A "Nusuk Hajj" platform ezen kívül szolgáltatások és információk széles skáláját kínálja azoknak, akik szeretnék teljesíteni az idei Haddzsot, hogy lehetővé tegye számukra a zarándoklati rituálék könnyed és békés elvégzését.

A "Nusuk Hajj" platform 7 különböző nyelvet támogat, így lehetővé válik, hogy az indulás első szakaszában szereplő országok zarándokai egy profilt hozhatnak létre és minden adatot megadhatnak. A második szakaszban lehetőség nyílik a szolgáltatási csomagok áttekintésére és lefoglalására, az ellenőrzéssel érintett szükséges okiratok és dokumentumok csatolására, valamint a szolgáltatások kifizetésére (Visa - MasterCard kártyás fizetéssel - banki átutalás útján - készpénz-beszedéssel a zarándokok országaiban található szolgáltató központokon keresztül - SADAD rendszeren keresztül).

Ezek az erőfeszítések részei a Szaúd-Arábiai Királyság kormányának azon törekvésének, hogy emelkedjen a zarándokoknak nyújtott szolgáltatások színvonala, valamint, hogy javuljon és gazdagodjon a tapasztalatuk a vallási utazásuk során, továbbá, hogy a Haddzs rituáléit békésen és könnyedén tudják teljesíteni a legújabb technológiák alkalmazása során és együttműködve az illetékes kormányzati szervekkel.

A "Nusuk Hajj" platformon szereplő országai a következők: Franciaország, Németország, az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Olaszország, Brazília, Spanyolország, Kanada, Hollandia, Belgium, Svédország, Ausztria, Ausztrália, Bulgária, Argentína, Görögország, Grúzia, Svájc, Ciprus, Dánia, Venezuela, Ukrajna, Norvégia, Trinidad és Tobago, Finnország, Kolumbia, Guyana, Suriname, Írország, Románia, Horvátország, Új-Zéland, Szerbia, Portugália, Lengyelország, Réunion, Magyarország, Panama, Csehország, Luxemburg, Paraguay, Mexikó, Chile, Málta, Haiti, Peru, Dominikaiak, Kuba, Guatemala, Salvador, Uruguay, Jamaica, Costa Rica, Nicaragua, Izland, Ecuador, Bolívia, Grönland.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.