OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. február 13., hétfő 10:35

Új partneri programot indít a Magyar Posta Zrt.
    Budapest, 2023. február 13., hétfő (OTS) - A társaság új vezetésének feladata, hogy racionalizálja és modernizálja a szervezetet, valamint megteremtse a gazdaságos működtetés alapjait. Ennek megfelelően három olyan intézkedést hozott, amelyek elősegítik ezen célok elérését, miközben az ország minden pontján továbbra is magas minőségű szolgáltatáshoz juthatnak az állampolgárok.

    1.    Új Postapartner Program kialakítása

A vállalat új partneri programot hirdet, amelynek keretében lehetőséget biztosít, hogy a posták működtetésében önkormányzatok, vállalkozások (pl. élelmiszerboltok, gyógyszertárak, bankfiókok) és egyéb partnerek még nagyobb számban vegyenek részt. Nemzetközi viszonylatban számos országban hasonló formában működnek posták. Korábban már 19 Takarékbank fiók és 2 kistelepülési élelmiszerüzlet bevonásával került tesztelésre a partneri üzemeltetési forma. A Magyar Falu Program keretében megújuló kistelepülési üzletek közül 220-ba integrálódik be postai szolgáltatás. A tapasztalatok szerint ez az üzemeltetési forma mind az ügyfelek, mind a partner vállalkozások számára hatékonyan és eredményesen működik.

A társaság a partnerek részére a felvételhez köthető tevékenységet (csekkfelvétel, levél-, csomagfelvétel elősegítése) kívánja partneri kezelésbe adni, a háznál történő kézbesítést továbbra is a Magyar Posta Zrt. végzi.
Az új partneri modell keretében a meglévő vállalkozói vagy szolgáltatói tevékenység mellett végezhető a postai feladatellátás, így növelhető az ügyfélkör és az árbevétel. Ezzel is erősödik a vidék megtartó ereje. Az új modell továbbá lehetőséget teremt a lakosság számára, hogy a postai szolgáltatások továbbra is helyben, a korábbinál akár hosszabb nyitvatartási időben legyenek elérhetőek. Ennek köszönhetően egy helyen, gyorsan és hatékonyan vehető igénybe több szolgáltatás is.


2.    Postai hálózat üzemeltetését érintő döntés

Az Európát sújtó szankciós energiaválság miatt az egyes országok és a vállalatok rendkívüli takarékossági intézkedéseket vezettek be szerte a kontinensen, ez alól a Posta sem jelentett kivételt. A társaság október végén jelentette be, hogy az energiaárak drasztikus drágulása miatt 364 posta működésének szüneteltetésére kényszerült. Az önkormányzatokkal folytatott intenzív tárgyalások értelmében abban az esetben, ha az érintett települések vállalták, hogy az adott posták üzemelésére vonatkozó szolgáltatásért előre meghatározott díjat fizetnek, úgy megállapodás született a postahelyek további működtetéséről. Ennek eredményeképpen 32 településen összesen 45 posta szüneteltetését oldotta fel a Magyar Posta Zrt.

Tekintettel arra, hogy a háború és a szankciós energiaválság tartósan elhúzódik, a vállalat vezetése megvizsgálta a jelenleg szünetelő posták további működtetésének lehetőségeit. Az elmúlt években jelentősen megváltoztak az ügyfélszokások, egyre kevesebb levél és csekk feladása történik postahelyeken. Az eddigi tapasztalatok alapján ezért a meglévő, jelenleg is működő több mint 2200 szolgáltatóhely az ügyfélforgalmat megfelelően kezeli. Megállapítást nyert, hogy a Magyar Posta Zrt. a 2200 postahely fenntartásával továbbra is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírtnál mintegy 600 postával több áll az ügyfelek rendelkezésére. Ez a postahelyi ellátottság nemzetközi szinten is kiemelkedő, miközben a háború és a szankciók okozta energiaválság miatt a társaság működtetésének költségei továbbra is jelentősek. Mindezeket figyelembevéve a Magyar Posta Zrt. azt a döntést hozta, hogy nincs lehetőség az ideiglenesen szünetelő posták újranyitására.


3.    Szerződés alapján történő üzemeltetés

A Magyar Posta Zrt. megújított feltételekkel továbbra is lehetőséget biztosít a posták szerződés alapján történő üzemeltetésére. Ebben az esetben a szerződő fél üzleti alapon díjat fizet, a társaság pedig - a szerződéses partnere által kért helyen - saját munkavállalójával és eszközeivel végzi a postai szolgáltatásokat.

A Magyar Posta Zrt. továbbra is mindent megtesz azért, hogy lakossági és üzleti ügyfelei számára is az igényekhez illeszkedő, magas színvonalú, minőségi szolgáltatást biztosítson országszerte.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.