OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. január 7., szombat 09:00

Optimista kilátások egy nehéz gazdasági évben?
    Budapest, 2023. január 7., szombat (OTS) - A 2022-es gazdasági növekedés után hazánknak is alkalmazkodnia kellett az egyre dráguló nyersanyagárakhoz, valamint a szigorúbb finanszírozási feltételekhez, ami végül inflációt hozott. A gazdasági lassulás tovább fokozódhat, főként a nem energetikai jellegű termékek esetén. Egyes prognózisok szerint az üzemanyagárak 2023 elején csúcsosodhatnak ki, az ellátási lánc zavarai pedig továbbra is fennállhatnak.

    2023. július 1-jétől az MNB 0,5 százalékra emeli az anticiklikus tőkepufferráta értékét, amely csökkentheti a magyar gazdaságot veszélyeztető pénzügyi kockázatokat, például a lakáspiac túlértékeltségét. A bizonytalan helyzet rekord szinten tarthatja a lakásárakat, így nem meglepő, hogy az MNB várakozásai a hitelfelvételi kedv csökkenő tendenciáját vetítik előre.

A további cikk megtalálható itt:
https://creditline.hu/gazdasag/optimista-kilatasok-egy-nehez-gazdasagi-evben/

A cikk a link elhelyezésével felhasználható:
https://cutt.ly/E2bSBC7

Név: Szász Tünde
E-mail: info@creditline.hu
Tel.: 20/481-0481
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.