OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. október 4. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 29., csütörtök 13:50

Sikeresen befejeződött a "Coud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére" projekt
    Budapest, 2022. december 29., csütörtök (OTS) - A Rufftech Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap "Piacvezérelt Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Projektek Támogatása" című 2019-1.1.1-PIACI KFI kódszámú pályázati felhívás keretében, mint konzorciumi tag vesz részt a "Cloud-native SaaS keretrendszer, infrastruktúra és IaC fejlesztés közepes méretű cégek részére" elnevezésű projektben.

    

     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221229_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221229_002.jpg

A projekt célja egy felhő alapú keretrendszer kifejlesztése, mely a kis és közepes méretű informatikai fejlesztő cégek számára egy jól alkalmazható megoldást kínál a fejlesztéseik által megcélzott üzleti érték megvalósítása érdekében.

A projekt első mérföldkövében az informatikai piacon fellelhető felhő alapú megoldások felmérése folyt, amely keretében felmérésre kerültek azok célja, rendeltetése és alkalmazhatósága. Ezek a szolgáltatások kipróbálásra is kerültek valós körülmények között.

A második mérföldkő keretén belül az első mérföldkő során megvalósított Pragmatic Cloudware SE felhős keretrendszer továbbfejlesztése történt annak érdekében, hogy ellenállóbb (robosztusabb) és megbízhatóbb (biztonságosabb) legyen különböző körülmények között.

Ezen túlmenően a vizsgálatok kiterjedtek arra is, hogy az egyéb, szolgáltatói környezet esetleges változásaiból adódó kitettségek csökkenthetőek legyenek, valamint megoldható legyen a felhős szolgáltatói platformok közötti átjárhatóság.

A projekt harmadik mérföldkövének célja a magasabb költség hatékonysággal történő szolgáltatás lehetőségeinek vizsgálata volt a már létrehozott termékek esetén. Ezen felül pedig a kifejlesztett architektúra és keretrendszer felülvizsgálata a tapasztalatok és mérések alapján.

A projekt 2022. december 31-ei befejezése kapcsán előállt egy natív felhő alapú (ügyviteli) rendszerek fejlesztését és üzemeltetését lehetővé tevő integrált keretrendszer, amely támogatja mesterséges intelligencia algoritmusok futtatását is. Képes egynél több, nagy felhős szolgáltató software infrastruktúra szolgáltatásaival is együttműködni, lehetővé téve a natív felhő alapú fejlesztések esetében a feladathoz illeszkedő, költséghatékony alapszolgáltatás környezet választást és arra alapozott fejlesztést.

A megvalósult keretrendszer szolgáltató-függetlensége feloldja azt a problémát, hogy egy fejlesztő cég el kell kötelezze magát az egyik nagy felhős infrastruktúra szolgáltató felé.

A felhős rendszerek bevezetése mellett döntő cégek esetében azt a megnövelt üzemeltetési biztonságot kínálja a keretrendszer, hogy az alapszolgáltatások szolgáltatás színvonalával vagy költség szintjével kapcsolatos problémák esetén a kész, működő rendszer által igénybevett szolgáltatások kiválthatóak alternatív szolgáltató kínálatával.

A projekt 2020. január 01-én indult és 2022.december 31-én ért véget.

Pályázati azonosító: 2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00451

Támogatási összeg: 226.155.200,- Ft

Konzorcium vezető: Plensys Kft. (1054 Budapest, Alkotmány út 4.)

Konzorciumi tag: Rufftech Kft. (1114 Budapest, Orlay u. 2/B.)

Információ kérhető:  info@rufftech.hu

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.