OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. december 29., csütörtök 10:11

Jelentősen befolyásolja az Educatio résztvevőit a szakkiállítás a felsőoktatási jelentkezésben
    Budapest, 2022. december 29., csütörtök (OTS) - Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás résztvevői körében végzett reprezentatív kutatás szerint a diákok közel egyharmada változtat felsőoktatási jelentkezési sorrendjén, döntően a kiállításon kapott információk miatt - vagyis a legnagyobb ingyenes hazai oktatási expo-nak jelentős hatása van az egyetemválasztásra és a karriertervezésre. A 2023. január 12-14. között megrendezett 23. Educatio-ra már lehet regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio oldalon. A "Válassz egyetemet, válassz karriert!" mottó jegyében ezúttal kiemelt figyelmet kapnak a munkaerőpiaci lehetőségek, a karriertervezés szempontjai is.

    
Az Educatio kiállítás résztvevőinek közel egyharmada változtat egyetemi jelentkezési sorrendjén, és ennek a csoportnak több mint a fele a szakkiállításon kapott információk miatt dönt így - derül ki a 2022-es Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon készített reprezentatív, több mint 2200 diákot megkérdező kutatásból. A változtatás mellett döntők több mint fele (53,8 százaléka) az első helyen megjelölt intézményt módosította.

"A magabiztos és a bizonytalan jelentkezők egyaránt hasznos információkhoz jutnak a kiállításon. A résztvevő diákok úgy nyilatkoztak: több és meghatározóbb információt kaptak, mintha csak online tájékozódtak volna a továbbtanulásról, és az itt kapott promóciós ajándékok, a személyes benyomások, az esemény egész hangulata is szerepet játszik a döntésükben, hogy hová adják be végül felsőoktatási jelentkezésüket. Három módon tudja leginkább befolyásolni az Educatio a résztvevőket: a jelentkezők több intézményt vagy több szakot jelölnek meg, esetleg a választott felsőoktatási intézmények megmaradnak, ám a tapasztalatok hatására a diákok módosítják a jelentkezési sorrendet" - fogalmaz Budai Marcell, a HÖOK kommunikációs vezetője.

Hozzáteszi: a kutatás kitöltőinek több mint a fele 18-19 éves, 35 százalékuk pedig 15-17 év közötti, akik a pályaválasztás küszöbén állnak, és a nagy részük (78,1%) idén jelentkezett is felsőoktatási intézménybe.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK népszerű felsőoktatási rendezvénye, az Educatio tehát egyedülálló lehetőséget nyújt a középiskolás diákok, illetve továbbtanulni vágyók számára ahhoz, hogy személyesen gyűjthessenek információt a felsőoktatási intézményekről. Az eseményt 2023. január 12-14. között immár 23. alkalommal rendezik meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnokában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), illetve online. A kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://www.educatioexpo.hu/regisztracio linken tudnak az érdeklődők.

Budai Marcell kiemeli: több mint 100 kiállítót várnak, főként hazai, külhoni és néhány külföldi felsőoktatási intézményt, valamint szakképző intézményeket és munkáltatókat. A "Válassz egyetemet, válassz karriert!" mottó jegyében ezúttal a karriertervezés is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők a munkáltatók gondolkodásába, elvárásaiba is betekintést nyerhetnek, így képet kapnak arról is, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez.

Bővebb információ:
Budai Marcell kommunikációs vezető;
+36 30 313 5557; budai.marcell@hook.hu

    
-----------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.