OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2022. november 22., kedd 15:21

Orvostechnikai ipari tanszék indul az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2022. november 22., kedd (OTS) - Új, kihelyezett Orvostechnikai Ipari Tanszéket alapított az Óbudai Egyetem a MediKlaszter Nonprofit Kft.-vel és a MEDICOR Zrt.-vel. közösen a Klaszter EXPO Start rendezvény keretein belül. Az együttműködésről szóló megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente rektor, Tóth Zsolt a MediKlaszter Nonprofit Kft. ügyvezetője, a MediKlaszter főtitkára és Dr. Steiner Arnold, a MEDICOR Zrt. elnök-vezérigazgatója, a MediKlaszter elnöke látta el kézjegyével.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221122_006.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221122_007.jpg

A kihelyezett Orvostechnikai Ipari Tanszék (MedTech Tanszék) alapítóinak célja az Egyetem Neumann János Informatikai Kar, a MediKlaszter és tagvállalatai közötti szakmai kapcsolatok bővítése és oktatási, képzési valamint kutatás-fejlesztési együttműködések fejlesztése. A magas szakmai kvalitásokkal rendelkező kutatók bevonása az egyetemi oktatók közé lehetővé teszi további MSc képzések indítását, amely növeli a jelenlegi szakmai állomány kutatási lehetőségeit, valamint a külső tanszék rendelkezésre álló infrastruktúrája növeli a kar szakmai potenciálját.

Az Óbudai Egyetem egyik legfontosabb kutatási irányát az orvostechnikai kutatások jelentik - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente kiemelve, hogy a most megerősített együttműködés révén az egyetem tovább szélesítheti az oktatási és kutatási tevékenységeket, emelheti az informatikusképzés színvonalát, bővítheti az orvostechnikai szakképzések körét, valamint erősítheti a gyakorlat oldaláról elvárt alapvető kompetenciák fejlesztésében való részvételt, és a hallgatók munkaerő-piaci versenyképességét.

Budapest, 2022. november 22.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.