OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2022. november 3., csütörtök 13:53

A Magyar Tudomány Ünnepe az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2022. november 3., csütörtök (OTS) - Mindinkább kézzelfoghatóvá válik, hogy a tudás olyan tőke, amely hosszú távon nemzeti vagyonunkat gyarapítja - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor a Magyar Tudomány Ünnepe nyitóeseményén. Az Óbudai Egyetem idén több mint harminc programmal csatlakozik a három hét során a Magyar Tudományos Akadémia által meghirdetett országos rendezvénysorozathoz. Az ünnepi megnyitó eseményen részt vett Dr. Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221103_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221103_002.jpg

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozata alkalmat teremt arra, hogy megmutathassuk az Óbudai Egyetem sokszínű és évről-évre rendkívül dinamikusan növekedő kutatás-fejlesztési tevékenységét - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente rektor, megjegyezve, hogy rendezvénysorozatukban idén minden eddiginél több, 32 tudományos rendezvénnyel várják az érdeklődőket.
A nyitónap kiemelt eseménye volt a Kiberorvosi Szakmai Nap konferencia, amely során az Európai Unió legnagyobb presztízsű egyéni kutatási pályázatának, az Óbudai Egyetem első direkt EU-s nemzetközi pályázatának, a Prof. Dr. Kovács Levente által vezetett és idén sikeresen zárult ERC "Tamed Cancer" (megszelídített rák) kutatóprogramjának bemutatására került sor. A projekt fókuszában a tumormodellezés és terápiaoptimalizálás állt, amelynek célja a rákos betegek kezelésének automatizált optimalizálása és személyre szabása. A kutatás keretében létrejött tudásanyag teremtette meg a lehetőségét az Óbudai Egyetem első Kompetencia Központ pályázatának, amely során létrejött a Kiberorvosi Kompetencia Központ a 3DHisTech Kft és az ELKH TTK-val közösen. Ennek félidei eredményeiről szintén a Kiberorvosi Szakmai Nap során kaphattak bepillantást az érdeklődők.
A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében megtartják a nagy hagyományokkal rendelkező, népszerű eseményeket is, így többek közt a Kandó villamosmérnöki konferenciát, az IEEE CINTI-MACRo nemzetközi konferenciát és a Tudományos Diákköri Konferenciát. Emellett sok újdonsággal, szolgálnak idén a karok és kutatóközpontok. Minden szervezeti egység kiveszi részét a nagyszabású eseménysorozatból, amely a hagyományokhoz híven az intézmény "születésnapjával", az Egyetem Napjával zárul november 23-án.
Az MTÜ nyitó rendezvényén Az év kutatója díjban részesült Prof. Dr. Kristály Alexandru, Az év legtöbbet idézett kutatója díjat Dr. Haidegger Tamás, Az év Fiatal kutatója elismerést Dr. Kertész Gábor vehette át.  Hallgatói publikációs díjban Beszédes Bertalan és Molnár Albert részesült. Tudományos diákköri munka támogatásáért díjat kapott Dr. Katona Ferenc, Lovas István, Sándor Tamás és Dr. Bagyinszki Gyula.

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat programja: http://conf.uni-obuda.hu/UniObuda_MTU_2022/

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.