OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. október 15., szombat 20:31

Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerték el dr. Béres József munkásságát
    Budapest, 2022. október 15., szombat (OTS) - Emberi Méltóságért kitüntetéssel ismerte el dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének munkásságát az Emberi Méltóság Tanácsa szombaton, Budapesten. A magas színvonalú tudományos és közéleti tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért odaítélt díjat Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, valamint Szunai Miklós főtitkár adták át. Az évente odaítélt elismeréssel - melyet az elmúlt évben Karikó Katalin biokémikus vehetett át - azokat díjazzák, akik hivatásuk gyakorlása mellett jelentős közéleti tevékenységet is folytatnak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20221015_001.jpg

Dr. Béres József okleveles vegyész, a kémia tudomány kandidátusa, címzetes egyetemi tanár, hazánk legnagyobb, magyar családi tulajdonban lévő gyógyszergyárának, a Béres Gyógyszergyárnak az elnöke. Az általa vezetett vállalat életében az elkötelezett társadalmi felelősségvállalás a cég megalakulása óta kiemelkedő fontossággal bír, támogatói a rászoruló és beteg embereknek, az oktatómunkának és a kulturális életnek. A széleskörben végzett támogatások mellett dr. Béres József elhivatott a magyarság értékeinek ápolásában is. 2002-től az erdőbényei Béres Szőlőbirtok és Pincészet tulajdonosaként, a tokaji bor, mint az egyik legjelentősebb, legrégibb magyar márka és hungarikum újbóli felemelkedésének elhivatott szolgálója. 2009-ben Szép magyar ének címmel népdalgyűjteménye jelent meg. Daloskönyvével magánküldetést teljesít; az elmúlt 13 évben sokat tett a magyarság hagyományainak minőségi szolgálatával határainkon belül és a határokon túli területeken is.

Dr. Béres József aktívan kiveszi részét a közéletből is: tagja a Százak Tanácsának, kurátora a Bethlen Gábor Alapítványnak, a Latinovits Zoltán Emlékmű Alapítványnak, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Alumni Tanácsának, Testületének és Alapítványának, a Millenáris Tudományos Kulturális Alapítványnak, a balatonszemesi Hunyady-díj Bizottságnak, valamint a Budai Görögkatolikus Egyházközség egyháztanácsának.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.