OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)










2022. szeptember 19., hétfő 09:05

Megvannak a 10. Városmajori Színházi Szemle díjazottjai
    Budapest, 2022. szeptember 19., hétfő (OTS) - A Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évadzáró eseményén kiosztották a 10. Városmajori Színházi Szemle díjait. A szakmai zsűri hat kategóriában értékelte a versenyprogram előadásait, amelyben az idén hét előadás - Szentivánéji álom (Budaörsi Latinovits Színház), A revizor (Miskolci Nemzeti Színház), Három nővér (Szabadkai Népszínház Magyar Társulat), Frivol (Átrium és a VARIDANCE Társulat), Lázadni veletek akartam (Yorick Stúdió), Sirály (Szolnoki Szigligeti Színház és Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak (Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház) - vett részt. A közönség online szavazott a legjobb előadásra, de idén először egy ötfős közönségzsűri is figyelemmel kísérte a mustrát és a végén voksolt. Két különdíj is kiosztásra került: a Fidelio szakmai portál is zsűrizte a produkciókat, valamint az előadásokat válogató Peremartoni Krisztina által két, 35 év alatti fiatal tehetségnek felajánlott díjat is odaítélt a szakmai zsűri az általa kiválasztottaknak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220919_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220919_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220919_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220919_004.jpg

A szezon végén lezajlott színházi fesztiválon hét (3 vidéki, 3 határon túli és egy fővárosi) előadás mutatkozott be teltházas érdeklődés mellett. A 2022-es Szemle programjában minden rendezés és színpadi adaptáció új megvilágításba helyezte a klasszikus műveket nagy kihívás elé állítva a zsűri tagjait.

A budaörsi, a miskolci, a szabadkai, a budapesti, a marosvásárhelyi, a szolnoki és a szegedi-aradi társulatok produkcióit idén ismét egy négyfős szakmai zsűri kísérte figyelemmel: Tóth Ildikó, Prima Primissima díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész; Szinetár Miklós, Kossuth-díjas rendező, érdemes és kiváló művész; a revizoronline-nal létrejött együttműködés keretében László Ferenc színikritikus és Benkő Nóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

A szakmai zsűri a legjobb előadás díját A revizor című előadásnak ítélte, a legjobb rendező díját pedig Székely Kriszta kapta meg a Sirály című darab rendezéséért. A zsűri értékelte még a legjobb női és férfi fő- és mellékszereplőket, valamint kiosztották a színház honlapján voksolt nézők által megszavazott Közönségdíjat, és a közönségzsűri Különdíját is. Legjobb női főszereplő a frissen diplomázott Biró Panna Dominika lett, aki a Sirályban alakította Nyinát; legjobb férfi főszereplő pedig Görög László A revizor polgármestereként. Spolarics Andreát illette a legjobb női mellékszereplő díja a Szentivánéji Álom Helénája szerepéért; Gulyás Hermann Sándor és Pálfi Ervin pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerték el megosztva. Gulyás Lipittlotty szerepéért Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiakból, Pálfi Andrej Szergejevics Prozorov szerepéért a Három nővérből.

Idén először közönségzsűri is értékelte a versenyprogramban szereplő produkciókat, legjobbnak a Lázadni veletek akartam című előadást találták, az online voksok alapján pedig a Frivol című produkció nyerte el leginkább a közönség tetszését.

A Peremartoni Krisztina által felajánlott 100-100 ezer forintos különdíjat a zsűri döntése alapján a Szentivánéji álom rendezője, Fehér Balázs Benő kapta, valamint Csákvári Krisztián pályakezdő színművész, akit a Szolnoki Szigligeti Színház Sirály című előadásában Trepljov szerepében láthatott a Szemle közönsége.

Az idén 20 éves Fidelio is csatlakozott 2022-ben a Városmajori Színházi Szemléhez, 2 millió forint értékű médiacsomagot adtak át az általuk legjobbnak ítélt előadás, a Lázadni veletek akartam rendezőjének.

A kisplasztika és az oklevél mellett a díjazottak számos egyéb ajándékkal gazdagodtak a gálán a Városmajori Szabadtéri Színpad együttműködő partnerei jóvoltából: a Fővárosi Növény- és Állatkert belépőkkel, a Városmajori Park csücskében található Fióka Étterem voucherekkel, a Haris parkban található Bobo Étterem vacsorautalványokkal, a Novotel Budapest Danube szálloda utalvánnyal, az Orbis Pictus Ékszer Galéria női ékszerekkel, a Budapest Történeti Múzeum éves belépőkkel, a Park Kiadó könyvekkel, a Gastro Totem Kft. a Kaal Villa Szőlőbirtok és Borház kiváló minőségű boraival, míg a Femina Média Kft. 2,5 millió forint értékű médiacsomaggal járult hozzá jelentős mértékben a nyereményekhez.

A Budapest Főváros Önkormányzata idén is kiosztotta a Budapest a fiatal tehetségekért díjat, melyet az eddigi munkásságáért a Sirály című előadás jelmeztervezője, Pattantyus Dóra vehetett át.

A Városmajori Színházi Szemle évről évre egyre nagyobb számú közönséget vonz a budai színpadra, idén nyáron is a minőségi színházi élményre vágyó nézők helyszíneként és a szakma számára is izgalmas fórumként volt jelen a színházi palettán.

Bővebb információ: www.varosmajoriszinpad.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.