OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 12., hétfő 11:31

A Syntagma Capital kizárólagos tárgyalásokat folytat az Imery papíripari piacot kiszolgáló üzletága jelentős részének 390 millió eurós vállalkozási értéken való megvásárlásáról (1. rész)
    Brüsszel, 2022. szeptember 12., hétfő (Business Wire/OTS) - A Syntagma Capital szeptember 9-én bejelentette, hogy kizárólagos tárgyalásokba kezdett az Imerys kaolint, őrölt kalcium-karbonátot (ground calcium carbonate, a továbbiakban "GCC"), precipitált kalcium-karbonátot (precipitated calcium carbonate, a továbbiakban "PCC") és talkumot előállító, elsősorban a papíripart, valamint a cellulóz-, karton-, csomagolóanyag-, kerámia- és építőipari piacokat kiszolgáló bizonyos eszközeinek 390 millió eurós vállalkozási érték alapján meghatározott áron (beleértve az üzletág jövőbeli teljesítményétől függő, utólagos fizetést) való megvásárlásáról. Ezeket a tevékenységeket az üzletág Európában, az amerikai kontinensen és Ázsiában 24 üzemben, 7 elosztó terminál és 2 kutató/fejlesztő központ közreműködésével, körülbelül 950 alkalmazott foglalkoztatásával végzi. Ezeknek a tevékenységeknek az eredményeként 2021-ben összesen megközelítőleg 400 millió euró értékesítési árbevétel folyt be.

    A javasolt ügylet, amelynek megvalósulása a szokásos zárási feltételek teljesülésének függvénye (ideértve a munkaügyi tanácsok tájékoztatását és az azokkal való egyeztetést, valamint egyéb szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzését), várhatóan 2023 első felének végén kerül lezárásra.

"A Syntagma nagyon örül annak a lehetőségnek, hogy befektethet ebbe a divízióba, amely a végfelhasználói piacok széles körének kulcsfontoságú igényeit kiszolgáló, az egyik piacvezetőnek számító, globális gazdasági szereplő. Ez az üzletág már jó néhány éve alapvető részét képezi az Imerys-nek, és mi nagyra értékeljük, hogy az Imerys bízik az arra irányuló képességünkben, hogy előrevigyük a divíziót, és egy olyan ügyletet hajtsunk végre, amely minden érdekcsoport számára előnyös. A Syntagma nagy várakozással tekint a továbbra is hosszú távú partnerének számító Imerys-szel való együttműködés folytatása elé, melynek célja az üzletág sikeres, önálló vállalattá való átalakítása. Ez a tranzakció összehangban a Syntagmának azzal a stratégiájával, miszerint olyan üzleti vállalkozásokat vásárol fel, amelyek számára előnyös egy új, a növekedés következő szakaszának motorjául szolgáló tulajdonos fellépése" - magyarázta a Syntagma ügyvezető tulajdonosa, Sebastien Kiekert Le Moult. "Kiterjedt üzletág-leválasztási szaktudásunk és az összetett helyzetek kezelésére irányuló képességünk ismeretében kijelenthető, hogy a Syntagma preferált partnere a nagyvállalatoknak az összetett, határokon átívelő üzletág-leválasztási ügyletek lebonyolításában."

Alessandro Dazza, az Imerys vezérigazgatója elmondta: "A Syntagma-ban megtaláltuk azt a partnert, amely az Imerys-éhez hasonló értékekkel rendelkezik, és elkötelezett az ásványianyag-termékek felelős módon való előállítása iránt. Biztosak vagyunk abban, hogy alkalmazottjaink, ügyfeleink és az üzletág egésze fejlődni és növekedni fog az új vezetés alatt. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, valamint az operatív és funkcionális területeken dolgozóknak kiemelkedő munkájukat, mellyel az évek során kiépítették ezt a divíziót. Tudom, hogy a jövőben is kiváló eredményeket fognak produkálni."

"A Syntagma csapata kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az összetett, globális ipari és anyag-előállító vállalkozásokba való befektetések terén. Az üzletág kiváló platform, amely érdemi növekedési lehetőségekkel rendelkezik" - mondta a Syntagma tulajdonosa, Frank Coenen. "Terveink szerint a vállalat globális jelenlétére, erős ügyfélkapcsolataira, kutatási és fejlesztési, valamint technikai képességeire támaszkodva felgyorsítjuk mind organikus növekedését, mind pedig a célzott, a kulcsfontosságú termékeket és földrajzi tevékenységi területeket érintő összeolvadási és felvásárlási befektetések révén való bővülését. Nagy izgalommal várjuk, hogy befektessünk a divízióba, és hogy együtt dolgozhassunk a cég vezetőségével, alkalmazottjaival, ügyfeleivel és beszállítóival."

A Syntagma részéről az ügyletet lebonyolító csapat tagjai a következők voltak: Sebastien Kiekert Le Moult (ügyvezető tulajdonos), Frank Coenen (tulajdonos), Benjamin Dahan (tulajdonos), Fabio Yamasaki (alelnök), Ludovic Ruffenach (vezető munkatárs) és Gabriele Lo Monaco (munkatárs). (folyt.)



2022. szeptember 12., hétfő 11:31

A Syntagma Capital kizárólagos tárgyalásokat folytat az Imery papíripari piacot kiszolgáló üzletága jelentős részének 390 millió eurós vállalkozási értéken való megvásárlásáról (2. rész)
    Brüsszel, 2022. szeptember 12., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Syntagma Capitalról tudni kell…

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyeknek előnye származik a cég birtokában lévő gyakorlati, operatív szakértelemből, melyre támaszkodva felgyorsítható a növekedésük és javítható a teljesítményük, ami az összes érdekcsoport számára hasznos. Cégünk hatékony irányító, amely kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok kezelése terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com


Amit az Imerys-ről tudni kell…

Az Imerys a gyártóipar számára ásványianyag-alapú, speciális megoldásokat biztosító, globális vezető vállalat, amelynek árbevétele 2021-ben elérte a 4,4 milliárd eurót. A 17000 alkalmazottat foglalkoztató Imerys magas hozzáadott értékű, funkcionális megoldásokat biztosít számos szektor számára, kezdve a feldolgozóipartól egészen a fogyasztásicikk-gyártó ágazatig. A Csoport az alkalmazások ismeretére, technológiai tudására és mélyreható anyagtudományi szakértelmére támaszkodva, ásványianyag-erőforrásai, valamint szintetikus anyagok és különféle készítmények felhasználásával hatékony megoldásokat biztosít. Az Imerys megoldásai alapvető jellemzőket kölcsönöznek ügyfelei termékei számára, és biztosítják azok magas fokú teljesítményét (ideértve a hőnek való ellenállást, a keménységet, a vezetőképességet, az átlátszatlanságot, a tartósságot, a tisztaságot, a könnyűséget, a filtrációt, az abszorpciót és a víztaszítást). Az Imerys elkötelezett a felelős módon való fejlődés iránt, és ennek érdekében igyekszik elősegíteni környezetbarát termékek és folyamatok alkalmazását. www.imerys.com

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220908005789/en/

Kapcsolat:
Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12
Email mciparisse@syntagmacapital.com


Forrás: Syntagma Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.