2024. március 28. csütörtök

2022. szeptember 12., hétfő 11:31

A Syntagma Capital kizárólagos tárgyalásokat folytat az Imery papíripari piacot kiszolgáló üzletága jelentős részének 390 millió eurós vállalkozási értéken való megvásárlásáról (1. rész)
    Brüsszel, 2022. szeptember 12., hétfő (Business Wire/OTS) - A Syntagma Capital szeptember 9-én bejelentette, hogy kizárólagos tárgyalásokba kezdett az Imerys kaolint, őrölt kalcium-karbonátot (ground calcium carbonate, a továbbiakban "GCC"), precipitált kalcium-karbonátot (precipitated calcium carbonate, a továbbiakban "PCC") és talkumot előállító, elsősorban a papíripart, valamint a cellulóz-, karton-, csomagolóanyag-, kerámia- és építőipari piacokat kiszolgáló bizonyos eszközeinek 390 millió eurós vállalkozási érték alapján meghatározott áron (beleértve az üzletág jövőbeli teljesítményétől függő, utólagos fizetést) való megvásárlásáról. Ezeket a tevékenységeket az üzletág Európában, az amerikai kontinensen és Ázsiában 24 üzemben, 7 elosztó terminál és 2 kutató/fejlesztő központ közreműködésével, körülbelül 950 alkalmazott foglalkoztatásával végzi. Ezeknek a tevékenységeknek az eredményeként 2021-ben összesen megközelítőleg 400 millió euró értékesítési árbevétel folyt be.

A javasolt ügylet, amelynek megvalósulása a szokásos zárási feltételek teljesülésének függvénye (ideértve a munkaügyi tanácsok tájékoztatását és az azokkal való egyeztetést, valamint egyéb szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzését), várhatóan 2023 első felének végén kerül lezárásra.

"A Syntagma nagyon örül annak a lehetőségnek, hogy befektethet ebbe a divízióba, amely a végfelhasználói piacok széles körének kulcsfontoságú igényeit kiszolgáló, az egyik piacvezetőnek számító, globális gazdasági szereplő. Ez az üzletág már jó néhány éve alapvető részét képezi az Imerys-nek, és mi nagyra értékeljük, hogy az Imerys bízik az arra irányuló képességünkben, hogy előrevigyük a divíziót, és egy olyan ügyletet hajtsunk végre, amely minden érdekcsoport számára előnyös. A Syntagma nagy várakozással tekint a továbbra is hosszú távú partnerének számító Imerys-szel való együttműködés folytatása elé, melynek célja az üzletág sikeres, önálló vállalattá való átalakítása. Ez a tranzakció összehangban a Syntagmának azzal a stratégiájával, miszerint olyan üzleti vállalkozásokat vásárol fel, amelyek számára előnyös egy új, a növekedés következő szakaszának motorjául szolgáló tulajdonos fellépése" - magyarázta a Syntagma ügyvezető tulajdonosa, Sebastien Kiekert Le Moult. "Kiterjedt üzletág-leválasztási szaktudásunk és az összetett helyzetek kezelésére irányuló képességünk ismeretében kijelenthető, hogy a Syntagma preferált partnere a nagyvállalatoknak az összetett, határokon átívelő üzletág-leválasztási ügyletek lebonyolításában."

Alessandro Dazza, az Imerys vezérigazgatója elmondta: "A Syntagma-ban megtaláltuk azt a partnert, amely az Imerys-éhez hasonló értékekkel rendelkezik, és elkötelezett az ásványianyag-termékek felelős módon való előállítása iránt. Biztosak vagyunk abban, hogy alkalmazottjaink, ügyfeleink és az üzletág egésze fejlődni és növekedni fog az új vezetés alatt. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, valamint az operatív és funkcionális területeken dolgozóknak kiemelkedő munkájukat, mellyel az évek során kiépítették ezt a divíziót. Tudom, hogy a jövőben is kiváló eredményeket fognak produkálni."

"A Syntagma csapata kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik az összetett, globális ipari és anyag-előállító vállalkozásokba való befektetések terén. Az üzletág kiváló platform, amely érdemi növekedési lehetőségekkel rendelkezik" - mondta a Syntagma tulajdonosa, Frank Coenen. "Terveink szerint a vállalat globális jelenlétére, erős ügyfélkapcsolataira, kutatási és fejlesztési, valamint technikai képességeire támaszkodva felgyorsítjuk mind organikus növekedését, mind pedig a célzott, a kulcsfontosságú termékeket és földrajzi tevékenységi területeket érintő összeolvadási és felvásárlási befektetések révén való bővülését. Nagy izgalommal várjuk, hogy befektessünk a divízióba, és hogy együtt dolgozhassunk a cég vezetőségével, alkalmazottjaival, ügyfeleivel és beszállítóival."

A Syntagma részéről az ügyletet lebonyolító csapat tagjai a következők voltak: Sebastien Kiekert Le Moult (ügyvezető tulajdonos), Frank Coenen (tulajdonos), Benjamin Dahan (tulajdonos), Fabio Yamasaki (alelnök), Ludovic Ruffenach (vezető munkatárs) és Gabriele Lo Monaco (munkatárs). (folyt.)

2022. szeptember 12., hétfő 11:31

A Syntagma Capital kizárólagos tárgyalásokat folytat az Imery papíripari piacot kiszolgáló üzletága jelentős részének 390 millió eurós vállalkozási értéken való megvásárlásáról (2. rész)
    Brüsszel, 2022. szeptember 12., hétfő (Business Wire/OTS) -

Amit a Syntagma Capitalról tudni kell…

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyeknek előnye származik a cég birtokában lévő gyakorlati, operatív szakértelemből, melyre támaszkodva felgyorsítható a növekedésük és javítható a teljesítményük, ami az összes érdekcsoport számára hasznos. Cégünk hatékony irányító, amely kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok kezelése terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com

Amit az Imerys-ről tudni kell…

Az Imerys a gyártóipar számára ásványianyag-alapú, speciális megoldásokat biztosító, globális vezető vállalat, amelynek árbevétele 2021-ben elérte a 4,4 milliárd eurót. A 17000 alkalmazottat foglalkoztató Imerys magas hozzáadott értékű, funkcionális megoldásokat biztosít számos szektor számára, kezdve a feldolgozóipartól egészen a fogyasztásicikk-gyártó ágazatig. A Csoport az alkalmazások ismeretére, technológiai tudására és mélyreható anyagtudományi szakértelmére támaszkodva, ásványianyag-erőforrásai, valamint szintetikus anyagok és különféle készítmények felhasználásával hatékony megoldásokat biztosít. Az Imerys megoldásai alapvető jellemzőket kölcsönöznek ügyfelei termékei számára, és biztosítják azok magas fokú teljesítményét (ideértve a hőnek való ellenállást, a keménységet, a vezetőképességet, az átlátszatlanságot, a tartósságot, a tisztaságot, a könnyűséget, a filtrációt, az abszorpciót és a víztaszítást). Az Imerys elkötelezett a felelős módon való fejlődés iránt, és ennek érdekében igyekszik elősegíteni környezetbarát termékek és folyamatok alkalmazását. www.imerys.com

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220908005789/en/

Kapcsolat:
Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12
Email mciparisse@syntagmacapital.com

Forrás: Syntagma Capital

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.