OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. augusztus 1., hétfő 13:34

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (1. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc. üzleti kiválóság, társadalmi hatások, érdekképviselet és fenntarthatóság terén tett erőfeszítéseit összesen 30 díjjal ismerték el - ideértve tíz munkaadói díjat is. - A Mary Kay Inc. áttekintette a 2022. évben elért eddigi eredményeit. Az év első felében az ikonikus, globális, vállalkozástámogató vállalat további tudományos újításokkal jelentkezett a bőrápolás terén, folytatta a társadalom hasznáért végzett tevékenységét és számos nagy presztízsnek örvendő díjat nyert el üzleti eredményeiért és a vezetés terén tanúsított kiválóságért. Ez már most is csodálatos teljesítménynek számít - és a hamarosan 60 éves márka előtt még ott áll az egész második félév.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220728005228/en/

2022. ÉVI DÍJAK ÉS MÉRFÖLDKÖVEK

     -    Összesen 30 díj az üzleti kiválóságért, a társadalomra gyakorolt hatásért és a fenntarthatóságért
     -    10 munkaadói díjjal ismerték el azt, hogy a Mary Kay nagyszerű munkahely és kiemelkedően sikeresen működik
     -    7 díj a Mary Kay vezetősége és felső vezetői kiválóságáért
     -    17 saját jelentés, amelyben a cég megerősíti a Mary Kay által "Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow" (Jelenlegi életünk gazdagítása egy fenntartható jövő érdekében) elnevezésű stratégiája keretében a fenntarthatóság tekintetében vállalat kötelezettségeinek teljesítésére irányuló elkötelezettségét
     -    A társadalmi felelősségvállalás jegyében végzett munkájáért a Mary Kay-t 3 e téren együttműködő partnere említette meg elismerően éves jelentésében
     -    8 vezetői előadói felkérés, mely előadások a női felemelkedésének és egyenlőségének tudatosítását, a beszállítói kör sokszínűségének - és ezen belül a befogadásnak a - biztosítását, a vizek védelmét és az oktatáshoz való hozzáférés biztosítását célozták
     -    A Mary Kay által készített film 2 filmfesztiválon került kiválasztásra bemutatás céljára
     -    4 kutatási tanulmány a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzésről, valamint a nők adott földrajzi területen való gazdasági helyzetét vizsgáló vonatkozó tanulmányok
     -    7 kutatási ösztöndíj a tudományos tevékenységet végző fiatal nők, a rákkutatás és a nők szerepvállalása elősegítésének támogatása céljára

ETIKA ÉS ÖKOSZISZTÉMA: ÜZLETI KIVÁLÓSÁG

Nagyszerű munkahely

     -    A Resume.io "The Companies Employees Don't Want to Leave" (A vállalatok, amelyeket alkalmazottjaik nem akarnak elhagyni) címmel közzétett egy listát, amelyen a Mary Kay-nek a 8. helyet ítélte. A listán többek közt a következő vállalatok szerepeltek: Virgin Atlantic, Merck & Co. és Thomson Reuters.
     -    A Mary Kay öt "legjobb munkaadó" díjat kapott a Kincentric-től az Amerikai Egyesült Államokban, Európában és Malajziában.
     -    A Mary Kay-t a Forbes magazin Amerika 2022. évi legjobb középméretű munkaadói (America's Best Midsize Employers 2022) közt nevezte meg.
     -    A Deloitte véleménye szerint a Mary Kay Inc. 2022-ben az egyik legjobban irányított vállalat volt (2022 US Best Managed Companies).
     -    A Mary Kay kínai leányvállalatát (Mary Kay China) a Yidianzixun az év legjobb munkaadójaként nevezte meg (Best Employer of the Year).
     -    A Mary Kay lengyelországi leányvállalata (Mary Kay Poland) a Financial Magazine szerint Lengyelországban 2022-ben az év legjobb munkaadói közé tartozott (Best Employers for 2022).
     -    A Mary Kay cseh köztársasági/szlovákiai leányvállalata (Mary Kay Czech Republic/Slovakia) "legjobb munkaadó" (Best Employer) besorolást kapott a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.
     -    A Mary Kay fehéroroszországi leányvállalata (Mary Kay Belarus) megkapta a "Number One" fehéroroszországi éves nemzeti díjak közé tartozó, a legjobb közvetlen értékesítésű kozmetikai vállalatnak járó díjat ("Direct Sales Cosmetic Company Number One"). A "Number One" díjak célja az egészséges verseny elősegítése és a fehéroroszországi piac legjobb szereplőinek kiválasztása.
     -    A Mary Kay spanyolországi leányvállalata (Mary Kay Spain) "legjobb munkaadó" besorolást kapott a Kincentric Legjobb munkaadók (Best Employers) elnevezésű programjában.

Szervezeti hatékonyság

     -    Deborah Gibbins operatív vezető operatív irányítás terén játszott szerepe kibővítésre került, hogy támogathassa a vállalat digitális stratégiáját, melynek célja az, hogy a cég nagyobb mértékben támaszkodjon az elérhető technológiákra. Ezentúl Deborah-nak tartoznak beszámolással a számítástechnikai egység munkatársai.
     -    Nathan Moore került az újonnan létrehozott globális értékesítési és marketing (Global Sales and Marketing) elnöki posztra, mely pozícióban felelős a Mary Kay összes piacáért szerte a világon és feladata a Mary Kay független szépségtanácsadóinak támogatása.
     -    Az ellátási láncért felelős Chaun Harper további feladatokat kapott: az ő felelősségi körébe fog tartozni a közvetlen beszerzés és a szerződéses gyártás felügyelete.
     -    Dr. Lucy Gildea, a cég termékekért és tudományos tevékenységért felelős innovációs vezetője szintén újabb feladatokat kapott, melyek közé tartozik az új termékek fejlesztése, a termékportfólióval kapcsolatos stratégia és tervezés, a folyamatfejlesztés és kereskedelmi bevezetés (PrD&C), a csomagolási mérnöki tevékenység (PE) felügyelete és a kutatás és fejlesztés terén a compliance biztosítása. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:35

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (2. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Vezetők által kapott elismerés

     -    David Holl vezérigazgató megkapta a Bravo Leadership díjat a Direct Selling News-tól.
     -    Julia Simon jogi vezetőnek és vállalati titkárnak a Texas General Counsel Forum odaítélte a Robert H. Dedman Award for Ethics & Law díjat. Simon a cég sokszínűségért és befogadásért felelős vezetőjének szerepét is betölti.
     -    Sheryl Adkins-Green felkerült a D CEO észak-texasi befolyásos vezetőket elismerő Dallas 500 elnevezésű listájára.
     -    Ewa Kudlińska-Pyrz-t, a Mary Kay lengyelországi és litvániai leányvállalatának vezérigazgatóját az 50 legbefolyásosabb lengyel nő közt említette a Home & Market magazin. Ewa elnyerte a Pearls of Polish Business (A lengyel üzleti élet gyöngyszemei) díjat továbbá a Financial Magazine által alapított "Rzeczpospolita Babska" díjat.

A szépségápolás tudományos háttere

     -    A nők és lányok a tudomány világában nemzetközi napja alkalmának tiszteletére a Mary Kay nevében Dr. Lucy Gildea nyilatkozott a STEAM (tudományok, technológia, mérnöki tudományok és matematika [Science, Technology, Engineering and Mathematics]) fontosságáról a fiatal lányok életében.
     -    A Mary Kay "Girls & Women in STEAM" (Lányok és nők a STEAM területeken) címet viselő sorozata olyan lányokat és nőket mutat be, akiknek tevékenysége változásokat eredményez a tudományok, technológia, mérnöki tudományok, művészetek és matematika terén. A cég a kolumbiai Ivanna Hernandeznek továbbképzési ösztöndíjat biztosított, hogy támogassa Ivanna azon álmának megvalósítását, hogy ő lehessen az első latin-amerikai női asztronauta, aki eljut az űrbe.
     -    A Mary Kay a Society for Investigative Dermatology szervezettel közösen a bőr egészségének biztosítását, illetve bőrbetegségek gyógyítását célzó négy kutatási ösztöndíjat biztosított női kutatóknak.
     -    A Mary Kay németországi, hollandiai és svájci leányvállalata (Mary Kay Germany/Netherlands/Switzerland) megkapta a Compamedia-tól a legjobb 100 újítónak (Top 100 Innovator) járó pecsétet.

Termékfejlesztés

     -    A Mary Kay kézfertőtlenítője a COVID-járvány legértékesebb terméke (COVID: Most Valuable Product) kategóriában arany Stevie díjat kapott az Amerikai üzleti díjak (American Business Awards) 20. éves díjkiosztóján.

Digitális innováció

     -    A Mary Kay alkalmazása, a Mary Kay® App, bekerült a döntőbe a technológiai innováció kategóriában a Direct Selling Association versenyén.

KÜLDETÉS ÉS TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS: A VÁLTOZÁS KATALIZÁTORA

A nők felemelkedésének és egyenlőségének támogatása

     -    A Mary Kay és az Egyesült Nemzetek Szervezete hat ügynöksége által közösen létrehozott Women's Entrepreneurship Accelerator (WEA), bejelentette a világon most először elérhető, díjmentes online Vállalkozói tanúsítvány program (Entrepreneurship Certificate Programme) elindítását. A program a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]) "SheTrades" elnevezésű programja keretében került kidolgozásra. A Mary Kay által szponzorált, 27 modulból álló, több mint 200 videóval gazdagított, digitális tananyag 7 kulcsfontosságú szakaszát fedi le a vállalkozói útnak. A díjmentesen, bárki által hozzáférhető program angol, spanyol, francia (és hamarosan arab) nyelven érhető el.
     -    Az ITC SheTrades, a Mary Kay és a WEA házigazdái voltak a "Vállalkozás: Hol kezdjük?" (Entrepreneurship: Where to Start?) címmel a Vállalkozói tanúsítvány program (Entrepreneurship Certificate Programme) elindítása alkalmából megrendezett, virtuális eseménynek, melyen előadást tartott Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője.
     -    A Mary Kay és a WEA örömmel üdvözölte az ENSZ által a nemek közti digitális szakadék áthidalását célzó kezdeményezéshez új partnerként csatlakozó Nemzetközi Távközlési Egyesületet (International Telecommunication Union [ITU]).
     -    Az ITC és a WEA a Mercado Libre-vel együttműködésben egy, az online Vállalkozói tanúsítvány program (Entrepreneurship Certificate Programme) elindítását támogató, virtuális műhelyfoglalkozás-sorozat házigazdáinak szerepét vállalták. A műhelyfoglalkozásokat Mexikóban, Brazíliában, Chilében, Kolumbiában és Argentínában tartották.
     -    A Kínában, Waipulában a fenntartható fejlődési célok (Sustainable Development Goals ([SDG-k]) elérése érdekében az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme [UNDP]), a Mary Kay, a kínai Nemzetközi gazdasági és műszaki csereprogramok központja (International Center for Economic and Technical Exchanges [CICETE]), a kínai Nők fejlesztése alapítvány (Women's Development Foundation) és helyi partnerek által létrehozott kísérleti falu projekt (2017-2021) bekerült azok közé a projektek közé, amelyeket az első körben kiválasztottak a P3 Hatás-díj (P3 Impact Award) várományosaként, továbbá bekerült a P3 hatásgyorsítási programban (P3 Impact Acceleration Programme) való részvételre jelölt döntősök közé is. A P3 Hatás-díjat a Concordia, a Virginiai Egyetem (University of Virginia) Darden üzleti iskolájának (Darden School of Business) Üzlet a társadalomban intézete (Institute for Business in Society) és az Egyesült Államok Külügyminisztériumának Globális együttműködésekért felelős irodája (Office of Global Partnerships) alapította az olyan állami és magánszervezetek közti, vezető együttműködési projektek (public-private partnerships [P3]) elismerése céljára, amelyek jobbá teszik a közösségeket és a világot.
     -    Julia Simon, a Mary Kay jogi vezetője és vállalati titkára interjút készített Everjoy Mahukuval, egy elismert zimbabwei vezetővel a CARE Nők nemzetközi napja (International Women's Day [IWD]) 2022. évi kampánya számára. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:35

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (3. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

        -    A CARE megnevezte a Mary Kay-t, mint a #HerVoice (A nők hangja) címet viselő IWD22 kampánya öt szponzorának egyikét. A további szponzorok a következők voltak: P&G, The Coca-Cola Company, Cargill és UPS.
     -    Erin Duncan, a Mary Kay termékportfólió-stratégiájáért és tervezésért felelős rangidős igazgatója nyitóbeszédet tartott a Glamhive élő tavaszi divat és szépségápolási csúcstalálkozó (Spring Style & Beauty Summit) "Megállíthatatlan: A hölgyek, akik vállalkozásokat indítanak" (Unstoppable: Ladies Who Launch) címet viselő panelmegbeszélésén.
     -    A Chilében megrendezésre került, éves Cornerstone konferenciáján a Nők Nemzetközi Fóruma (International Women's Forum [IWF]) elismeréssel adózott a Mary Kay-nek az IWF megbízásából a latin-amerikai nőkről a LatinBarometro által 18 országban lefolytatott, az elmúlt 25 évre kiterjedő, "Demokrácia és a társadalom nemi szemszögből (Democracy & Society from a Gender Perspective) elnevezésű úttörő kutatás támogatásáért.
     -    A Mary Kay szponzorálta a 2021-2022-es iskolaévben a vállalkozói készségek oktatására szolgáló hálózat (Network for Teaching Entrepreneurship [NFTE]) globális innovációs versenysorozatát (World Series of Innovation (WSI) Huszonegy feltörekvő társadalmi vállalkozó összesen 16800 USA dollárt nyert a WSI hét kihívásaira benyújtott javaslataiért, amelyek mindegyike egy SDG teljesítéséhez járul hozzá. A hét innovációs kihívás szponzorai közé a következő szervezetek tartoztak: a Bank of the West, a Citi Foundation, a Mary Kay, a Saint-Gobain North America, az Ernst & Young, az LLP (EY), a Maxar Technologies és a PIMCO.
     -    A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]), és a WEA "Evaluación de las condiciones marco para el desarrollo empresarial de la mujer, Sectores de comercio e industria en la Ciudad de México" címmel közzétett egy, a Mary Kay támogatásával az ILO Női vállalkozók fejlődését (Women Entrepreneurship Development [WED]) célzó stratégiája keretében végzett értékelést Mexikóban.

Sokszínűség, egyenlőség és befogadás

     -    Az Egyenlő jogok alapítvánnyal (Equal Rights Trust) való együttműködése keretében a Mary Kay segítette az "Algoritmikus diszkriminációs kezdeményezés" (Algorithmic Discrimination Initiative) elnevezésű, új érdekképviseleti kutatási program elindítását. A program célja bizonyítékok gyűjtése a mesterséges intelligencia és az algoritmusalapú döntéshozási rendszerek használata következtében létrejövő diszkriminációs mintázatokról, és egy proaktív, megelőző, óvintézkedéseket tartalmazó megközelítés kidolgozása e diszkriminatív technológiák hatásának kiküszöbölése érdekében. Az Equal Rights Trust elvégezte az ezen a területen meglévő és javasolt nemzetközi jogi keretek elemzését, elindított egy felhívást a mesterséges intelligencia és algoritmusalapú döntéshozás alkalmazása nyomán a nemek közti megvalósuló diszkriminációra vonatkozó bizonyítékok gyűjtésére (Call for Evidence on AI and Algorithmic Discrimination), továbbá elindította egy új, szabványokat meghatározó, "Tervezett, elveken alapuló egyenlőség az algoritmusalapú döntéshozásban" (Principles on Equality by Design in Algorithmic Decision-Making) című dokumentum kidolgozását, és megkezdte az ezeknek az elveknek az alkalmazását támogató koalíció kiépítését.
     -    A Vegyész-kozmetológusok Társasága (Society of Cosmetic Chemists) (SCC) SCC75 éves ülésén A'Lelia Bundles úrhölgy Madam C.J. Walker ükunokája és Michelle Hines, Ph.D., a Mary Kay termékösszetételért felelős igazgatója átadták a felsőfokú STEM (tudomány, technológiai, méröki tudomány és matematika) oktatásban részt vevő, a kozmetikai és személyi higiénés termékeket gyártó ágazattal kapcsolatos tanulmányokat végző, alulképviselt kisebbségekhez tartozó diákoknak odaítélt Madam C.J. Walker ösztöndíjakat. A Mary Kay által finanszírozott díjakat a Society of Cosmetic Chemists is támogatja a Mary Kay-jel együttműködve. A nyertesek közt voltak a következő hallgatók: Joy Rutherford, ötödéves PhD hallgató és a NIH tudományos munkatársa, aki a gyógyszerekben és a természetben megtalálható fontos vegyületek fotokémiai és szabadgyökök által mediált módszerekkel való szintetizálásán dolgozik, valamint Imani Elaine Porter, a Hampton University másodéves biokémiai hallgatója.
     -    A Mary Kay csatlakozott az Egyesült Nemzetek Szervezete Globális megállapodásának (Global Compact) Nemi egyenlőség felgyorsítását célzó (Target Gender Equality Accelerator) programjához az ENSZ Globális megállapodása 2021. júniusi Nemi egyenlőségi stratégiai konzultációja (Gender Equality Strategy Consultation) eredményeként. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:36

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (4. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
A nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés (gender-responsive procurement [GRP]) és a beszállítói sokszínűség

     -    Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője aláírta az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women által a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzéssel kapcsolatosan kiadott, "Procurement's Strategic Value. Why gender-responsive procurement makes business sense" (A beszerzés stratégiai értéke. Miért hasznos üzleti szempontból a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzés?) érdeképviseleti vitairat előszavát. Az érdekképviseleti vitairat kidolgozása során a UN Women több mint 350 szervezetnél végzett felmérést 2021-ben, amelyek közül több mint 150 magánszektorbeli vállalat volt, továbbá a vállalati beszerzések fejlődéséről szóló 7 esettanulmány eredményeit is figyelembe vette.
     -    A Mary Kay 2022-ben elnyerte a WEConnect International és a Disability:IN, valamint a National LGBTQ Chamber of Commerce (NGLCC) által alapított Ezüst bajnok a beszállítói sokszínűség és befogadás terén díjat (2022 Silver Champion2 for Supplier Diversity & Inclusion) a globális beszállítói sokszínűség és befogadás iránti elkötelezettségéért, mely a befogadásra fordított kiadásai növelésében, befogadási politikájában és a befogadást célzó eljárásaiban nyilvánult meg. A további díjazottak közt volt a Bayer, az Eaton Corporation, a Goldman Sachs és a Marriott International.
     -    Julia Simon, a Mary Kay jogi vezetője és a sokszínűségért és befogadásért felelős tisztviselője beszédet tartott az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women európai és közép-ázsiai regionális irodája (Europe and Central Asia [ECA]) és a KAGIDER (Törökországi női vállalkozók szövetsége) rendezvényén, melyben ismertette annak az IPSOS által a Mary Kay támogatásával Törökországban a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzésről (GRP) végzett felmérésnek az eredményeit, melynek célja a női vállalkozók előtt álló akadályok jobb megértése volt. Simon felszólította a magán- és az állami szektor szereplőit, hogy léptessenek életbe a nemi egyenlőség szempontját érvényesítő beszerzési stratégiákat.
     -    Virginie Naigeon-Malek, a Mary Kay társadalmi felelősségvállalásért és fenntarthatóságért felelős globális vezetője nyitóbeszédet tartott a UN Women ECA és a KAGIDER által koordinált, törökországi, virtuális GRP és befektetési kísérleti képzési program (GRP and Investment Pilot [GRPI]) elindítása alkalmából megrendezett eseményen. Az innovatív képzési program finanszírozója a Mary Kay volt.
     -    A UN Women és a KAG?DER által a WEA kezdeményezés keretében szervezett "Befektetők megnyerése finálé" (Investors Pitch Finale) című rendezvényen 8 országból 25 nő mutatta be üzleti tervét és stratégiáját egy üzletemberekből és befektetőkből álló zsűri előtt.
     -    Az ENSZ Globális megállapodása Target Gender Equality ülésén a szervezet kiadott egy, a Women's Entrepreneurship Accelerator támogatásával készült, a Mary Kay által finanszírozott GRP érdekképviseletről szóló videót.

Rákkutatás

     -    Dr. Lucy Gildea, a Mary Kay innovációs vezetője átvette a Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Ash Foundation) nevében a Cancer Support Community North Texas Thrive díjat.
     -    A Mary Kay Ash Alapítvány a dallasi Texasi Egyetem Southwestern Gyógyászati Központjának (UT Southwestern Medical Center) Harold C. Simmons Általános karcinómaközpontjával (Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center) együttműködve bejelentette, hogy egy újabb hallgató, a Malagában, Spanyolországban élő, posztdoktori biológusi tanulmányokat végző Dr. Maria del Rosario Chica Parrado kapott nemzetközi posztdoktori hallgatóként rákkutatásokat végző tudósoknak adott, tudományos munkatársi ösztöndíjat (International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship).

Nemi alapú erőszak (GBV) és családon belüli erőszak (DV)

     -    Az ENSZ Nők helyzete bizottságának (Commission on the Status of Women) 66. ülésén (CSW66) az Egyesült Nemzetek Szervezete Nők elleni erőszak felszámolásáért létrehozott vagyonkezelői alapja (UN Trust Fund to End Violence Against Women) a 2021. évi tevékenységéről szóló 2022. évi éves jelentésében elismeréssel nyilatkozott a Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Foundation) és a Mary Kay Inc. nők és lányok elleni erőszak felszámolását célzó erőfeszítéseiről. Az elismeréssel említett további szervezetek közt szerepelt 16 ország kormánya és kilenc UN Women nemzeti bizottság (National Committee).
     -    A Mary Kay bemutatásra került egy, az ENSZ Cselekvés a konfliktushelyzetekben történő nemi erőszak ellen hálózata (Action against Sexual Violence in Conflict Network [UN Action]) nevű egysége és a "Committed to Good" nevet viselő szervezet által kiadott fehér könyvben, amely arról szól, hogyan vehet részt a magánszektor a konfliktushelyezekben történő nemi erőszak (conflict-related sexual violence [CRSV]) felszámolását célzó erőfeszítésekben. Ezek közt az erőfeszítések közt szerepelnek a nemek közti egyenlőtlen kapcsolatokat fenntartó egyenlőtlenségek és diszkriminatív társadalmi struktúrák felszámolását célzó kezdeményezések, valamint a rászoruló közösségeket támogató tevékenységek. A UN Action against Sexual Violence in Conflict Network (UN Action), amely 21 ENSZ szervezetet tömörítő, koordinált testület, a konfliktushelyezekben történő nemi erőszak (CRSV) megelőzése és áldozatainak segítése érdekében tevékenykedik. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:37

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (5. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Vészhelyzeti intézkedések

     -    Egy támogatásról szóló nyilatkozattal párhuzamosan a Mary Kay bejelentette, hogy adományt nyújt a Vöröskereszt ukrajnai humanitárius krízissel kapcsolatos felhívására reagálva (Ukraine Humanitarian Crisis Appeal).
     -    A Mary Kay Vállalati partner díjat (Corporate Partner Award) kapott az amerikai Vöröskereszttől az ukrajnai konfliktusra való vészhelyzeti reagálásáért.
     -    A Mary Kay Ash Alapítvány (Mary Kay Ash Foundation) bronz Stevie díjat kapott a COVID-19-járvány hatásainak enyhítéséért folytatott tevékenységéért az Amerikai üzleti díjak (American Business Awards) 20. éves díjkiosztóján.
Globális társadalmi hatás és helyi közösségek
     -    A Mary Kay a 91. helyen végzett a Purpose Power Index elnevezésű felmérésben. Ez a harmadik alkalom, hogy lefolytatásra került a világon a legkiterjedtebb felmérésnek számító vizsgálat, amely azt tekinti át, hogyan látják a fogyasztók a márkák küldetését. A 200-nál is több különféle márkára kiterjedő besorolás több mint 5500 amerikai egyesült államokbeli fogyasztó és alkalmazott több mint 20500 egyéni véleményén alapul.

FENNTARTHATÓSÁG ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM, TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS VÁLLALATIRÁNYÍTÁS (ENVIRONMENT, SOCIAL, GOVERNANCE [ESG]): ÉLETÜNK GAZDAGÍTÁSA A JELENBEN EGY FENNTARTHATÓ JÖVŐ ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN

Éghajlatváltozás

     -    Az ENSZ Nők helyzete bizottságának (Commission on the Status of Women) 66. ülésén (CSW66) a WEA házigazdája volt a "Befektetés a női vállalkozásokba a klímaváltozás leküzdése érdekében" (Investing in Women Entrepreneurs to Tackle Climate Change) című panelmegbeszélésnek. A panelmegbeszélésen, melynek moderátora Elizabeth Vazquez (WEConnect International) vol, hat ENSZ ügynökség vendégként meghívott vezetői tartottak előadást. Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője nyitóbeszédet tartott, és felhívta a magán- és az állami szektor szereplőit, hogy csatlakozzanak a WEA-hoz, és járuljanak hozzá a női vállalkozások támogatásához.
     -    A "Remény erdeje" (Forest of Hope) című dokumentumfilm Dona Angelica, egy 71 éves ökoszisztémáért küzdő hölgy és a The Nature Conservancy egyik mexikói partnere, a Mujeres Unidas Para La Conservacion De Laguna Sanchez szervezethez tartozó, csak nőkből álló csapatánek tevékenységét mutatja be. A Mary Kay által The Nature Conservancy szervezettel együttműködésben megalkotott rövidfilm, amelynek forgatókönyvét egy kizárólag nőkből álló csapat írta, és amelyet ugyanez a csapat rendezett és forgatott le, kiválasztásra került az Észak-dakotai környezetvédelmi jogok filmfesztiválon (North Dakota Environmental Rights Film Festival) és a Melegvizű források nemzetközi női filmfesztiválon (Hot Springs International Women's Film Festival) való bemutatásra. A film korábban bekerült az elődöntőbe a Filmek az erdőért (Films for the Forest) filmfesztiválon.

A vizek védelme

     -    A Mary Kay részt vett egy Hollandia és Tádzsikisztán kormányával folytatott konzultáción, melynek célja a magánszektornak az ENSZ vízvédelmi programjában (Water Action Agenda) és az ENSZ Vízvédelmi konferenciáján betöltendő szerepének meghatározása. A Water Action Agenda egy nem tárgyalás alapján létrejött, kimeneteket leíró dokumentum, amelynek alapján a tagállamok, érdekcsoportok, a magánszektor szereplői, stb. olyan vállalásokat tehetnek, amelyek bemutatásra kerülnek az ENSZ 2023. évi Vízvédelmi konferenciáján (2023 UN Water Conference). A Mary Kay-hez csatlakozni fognak tádzsikisztáni munkatársai, valamint a UN-DESA képviselői.
     -    A Mary Kay a The Nature Conservancy szervezettel együttműködésben részt vett a "Hullámok elindítása: Nők a vízvédelemben" (Making Waves: Women in Water Conservation) című panelmegbeszélésen. A virtuális megbeszélés azokra a női vezetőkre irányította a figyelmet, akik reagálva a válsághelyzet képviselte kihívásra szerte a világon erőfeszítéseket tesztnek óceánjaink egészségének helyreállítása érdekében.

Átláthatóság és érdekképviselet (saját jelentések és azok frissítései)

     -    A Mary Kay kiadta 2021. év végi Összefoglaló jelentését (2021 Year-End Highlights Report), melyben beszámol a cég által kapott 58 díjról és elismerésről, valamint a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság terén az év során tett erőfeszítéseiről.
     -    Az év során a különféle világszerte elismert tematikus napokon a Mary Kay frissítéseket és további információkat adott ki arról a tevékenységéről, amelynek célja, hogy olyan küldetéstudatos márkává és a fenntarthatóságra összpontosító vállalattá váljon, amely elkötelezett bolygónk jövője és a jövő generációk érdekei iránt:
         o    Az Erdők nemzetközi napja és a Fák világnapja: A Mary Kay jelentést adott ki, amelyben részletesen bemutatja a cég régóta fennálló együttműködését az Arbor Day Alapítvánnyal (Arbor Day Foundation).
         o    Vadvilág világnap: A The Nature Conservancy szervezettel és az Arbor Day Alapítvánnyal való globális együttműködése keretében a Mary Kay Inc. támogat olyan, a kulcsfontosságú ökoszisztémák megmentését és helyreállítását célzó projekteket, amelyek szerte a világon a szárazföldi és tengeri élővilág védelmét szolgálják.
         o    Napenergia nap/Energiahatékonysági világnap: A vállalat ismertette a cég 1980-as évek óta folyó, napenergiahasznosítási tevékenységét, és közzétette, hogy 2014 óta a Mary Kay központjai szerte a világon, valamint globális gyártó létesítményei 100 százalékban megújuló energiát hasznosítanak. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:38

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (6. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

            o    A vizekért való cselekvés nemzetközi napja: Az Arbor Day Alapítvánnyal való globális együttműködése keretében a Mary Kay Inc. olyan, a kulcsfontosságú vízgyűjtő területek helyreállítását célzó projekteket támogat, amelyek segítik az ártéri/parti ökoszisztémák biológiai sokszínűségének megőrzését.
         o    Az újrahasznosítás világnapja: A cég rámutatott elkötelezettségére az általa termelt hulladékok mennyiségének csökkentése és az anyagok újrafelhasználása és újrahasznosítása iránt, mely tevékenységeit stratégiai együttműködések keretében végzi, valamint ismertette az e téren korábban tett intézkedéseit.
         o    A víz világnapja: A víz a vállalat gyártási tevékenységeinek és teljes értékláncának alapvető eleme. A cég megerősítette azt a fenntarthatóságot célzó kötelezettségvállalását, miszerint hatékonyan használja ezt az egyre értékesebb természeti erőforrást és mérsékli vízfogyasztásának és szennyvízkibocsátásának a természetre gyakorolt káros hatásait.
         o    Az Arbor Day Alapítvány megalapításának 50. évfordulója: A Mary Kay és az Arbor Day Alapítvány elkötelezettek az erdők újraélesztése iránt annak érdekében, hogy biztosítsák a természeti erőforrások és a helyi környezet jobb minőségét az emberek és az összes élőlény hasznára. Faülltetési projektjeink hozzájárulnak a Világgazdasági Fórum által 2020 januárjában az ENSZ Ökoszisztéma-helyreállítás évtizede (Decade of Ecosystem Restoration) kezdeményezésének támogatása céljából elindított, 1 billió fa elültetését szolgáló kampányhoz, melynek célja 2030-ra 1 billió helyreállítása, védelme vagy elültetése. A Mary Kay már a kampány kezdetekor támogatóként lépett fel, és az 1. napon vállalást tett 1130000 fa elültetésére.
         o    Nemzeti "Szeress egy fát" (Love a tree) jelentés: A jelentés bemutatta "kedvenc fánkat", amely a Richard R. Rogers (R3) gyártólétesítmény területén található. Az ünnepelt fa a Lewisville-ben (Texas állam, USA) felépített R3 létesítmény ünnepélyes megnyitóján került elültetésre, annak alkalmából, hogy a cég elültette az egymilliomodik fáját.
         o    Veszélyeztetett fajok világnapja: A Mary Kay bemutatta a kulcsfontosságú ökoszisztémák megóvását és helyreállítását célzó projekjeit, melyek szerte a világon segítik a veszélyeztetett fajok védelmét.
         o    A halak vándorlásának világnapja: A cég megünnepelte a nap témáját (A halak, a folyók és az emberek összekapcsolása [Connecting Fish, Rivers, and People]), ismertetve vonatkozó projektjeit, és igyekezve felhívni a figyelmet arra a hatásra, amelyet a vándorló halak gyakorolnak a folyók egészségére.
         o    A biológiai sokszínűség napja/A biológiai sokszínűség világnapja: A vállalat megünnepelte a nap témáját (Közös jövő építése minden élőlény számára [Building a shared future for all life]), igyekezve tudatosítani a biológiai sokszínűség fontosságát.
         o    A teknősök világnapja: A teknősök világnapjának témája a "Shellebrate" (Páncélosok ünneplése - szójáték a shell [páncél] és a celebrate [ünneplés] szó összevonásával) volt, célja pedig a faj veszélyeztetettségének tudatosítása. A The Nature Conservancy szervezettel való globális együttműködése keretében a Mary Kay Inc. támogatja a tengeri teknősök megóvását célzó projekteket a Salamon-szigeteken, melyek a helyi női idegenvezetők közreműködésével segítik egy súlyosan veszélyeztett fajta, a közönséges cserepesteknősök védelmét az ökoturizmus részeként.
         o    A zátonyok világnapja: A cég bemutatta, hogyan támogatja a The Nature Conservancy szervezetet az ausztráliai, hongkongi, kínai és a Korall háromszögben található zátonyok, valamint a Cakaulevu zátony helyreállításában.
         o    A környezet világnapja: A vállalat megünnepelte a "Csak egyetlen Földünk van" (Only One Earth) témájú világnapot, igyekezve tudatosítani a környezetet érintő fenyegetéseket és felhívni a figyelmet a bolygónk helyreállítását célzó teendőkre. Ugyanakkor bemutattuk a The Nature Conservancy szervezettel és az Arbor Day Alapítvánnyal közösen végrehajtott idevágó projektjeinket.
         o    Az óceánok világnapja: A Mary Kay támogatja a "Újraélesztés: szemétgyűjtés az óceánért" (Revitalization: collection action for the ocean) kezdeményezést, mely az emberi tevékenység hatásainak tudatosítását célozza, és igyekszik mozgósítani az embereket a világ óceánjainak fenntartható kezelése érdekben szükséges teendők elvégzésére. A vállalat bemutatta azokat az óceánokat és az óceánok védelmét érintő, a The Nature Conservancy szervezet támogatása keretében megvalósuló projekteket, melyek az óceánok egészségének javítását célozzák a természet és az emberek hasznára.
         o    A Korall-háromszög napja: A "Korall-háromszög ökoszisztémájának fenntartása a "kék gazdaság" révén (Sustaining the Coral Triangle Ecosystem through Blue Economy) mottójú világnap a tengeri környezet Korall-háromszögben lévő országok megélhetésében és gazdaságában játszott szerepére igyekszik felhívni a figyelmet. A vállalat bemutatta Indonéziában végzett tevékenységét és a helyi benszülött közösségekkel azok hagyományainak és gazdasági biztonságának a tengeri élőhelyek védelme révén való megóvását szolgáló együttműködését. (folyt.)



2022. augusztus 1., hétfő 13:38

2022- évi eredmények: A Mary Kay Inc. beszámolt a cég első félévben kapott díjairól, mérföldkőnek számító eredményeiről és különféle sikereiről (7. rész)
    Dallas, 2022. augusztus 1., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Mary Kay-ről tudni kell …

Több mint 57 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási és dekorkozmetikai termékek, étrendkiegészítők, valamint illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com !

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220728005228/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.