OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. augusztus 1., hétfő 12:40

Idén harmadszor emel béreket a Decathlon
    Budapest, 2022. augusztus 1., hétfő (OTS) - A Decathlon augusztus elsejével megemeli a belépő béreket és ezzel együtt a meglévő munkavállalók fizetését is. A mostani, harmadik lépcsős emeléssel együtt idén eddig átlag 20%-kal nőtt munkavállalóik fizetése. A sportszerkereskedő célja, hogy versenyképes fizetésekkel várja az új csapattagjait, miközben a változó gazdasági környezetben felelősséget kíván vállalni meglévő munkatársaiért is. Magyarország vezető sportszerforgalmazója több, mint 1500 munkavállalót foglalkoztat 24 áruházban, a hatvani logisztikai központban és a központi irodában.

    A cég idén két lépcsőben már emelte a béreket: januárban átlagosan 6%-kal emelkedtek a belépő bérek és velük együtt a meglévő munkatársak keresete is a kereskedelmi és a logisztika területén. A következő emelésre tavasszal került sor, az éves értékelések után lezajló teljesítmény értékelések átlag 9%-os emeléssel zárultak.

"Bár nálunk a fizetések emelése elsősorban teljesítmény alapú, az elmúlt időszakban kevesebb önéletrajz érkezett hozzánk és a visszajelzések alapján lépnünk kellett, hogy továbbra is vonzóak maradjunk a piacon azon tehetségek számára, akik nálunk szeretnék megvalósítani önmagukat." - mondta Horváth Sándor Farkas, a Decathlon HR igazgatója. - "Emellett a csapatunk iránt is felelőséggel tartozunk, így nem volt kérdés számunkra, hogy ha emeljük a belépő béreket, akkor ennek a döntésnek a teljes csapatra hatással kell lennie."

A belépő alapbér Budapesten 10%-kal nő majd, tehát egy budapesti sporttanácsadó bruttó 300.000 Ft helyett augusztustól bruttó 330.000 Ft-os alapfizetést kap. Emellé jár a vasárnapi pótlék és az átlag bónusz - melyből minden munkavállaló ugyanakkora %-ban részesül a közösen elért eredmények után -, így 370.000 Ft lesz a bruttója plusz a cafeteria és egyéb juttatások. Így egy 25 év alatti pályakezdő nettó 317.000 Ft-ot vihet haza.

A legnagyobb változás a budapesti csapatvezetői pozíciót és a logisztikai pozíciókat érintette. A belépő csapatvezetők Budapesten (40 órában) bruttó 400.000 Ft helyett augusztus elsejétől 470.000 Ft-ot keresnek majd. Ez a különböző pótlékokkal és átlag bónusszal együtt 527.400 Ft lesz, plusz a cafeteria. Egy frissen felvett logisztikai részlegvezető augusztustól (40 órában) bruttó 384.000 Ft helyett bruttó 470.000 forintot vihet majd haza, átlag bónusszal számolva keresete bruttó 550 000 Ft lesz.

A fizetések így idén eddig átlagosan 20%-kal emelkedtek, de egyes pozíciókban az emelés akár a 25-30%-ot is eléri.

A cég év végén nyereségmegosztást is fizet a munkavállalóknak, amennyiben sikerül elérni a kitűzött gazdasági célokat.

 - SAJTÓKÖZLEMÉNY VÉGE -

Amennyiben a közlemény kapcsán bármilyen kérdése lenne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a sajto@decathlon.com e-mail címen.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.