2024. március 19. kedd

2022. július 26., kedd 11:43

A NielsenIQ és a Gorillas együttműködési megállapodást írtak alá a gyorskereskedelmi adatgyűjtés és -elemzés kibővítéséről
    Chicago, 2022. július 26., kedd (Business Wire/OTS) - A Gorillas és a NielsenIQ július 25-én bejelentették, hogy együttműködési megállapodást kötöttek az ultragyors kiszállítás agilitása és a "big data" (azaz a rendkívül nagy mennyiségű, változatos és igen gyorsan változó adatsorok) képviselte értékek együttes kiaknázása céljából. "Együttműködésünk részletesebb meglátásokat, predikciókat biztosít a gyártók számára, lehetővé téve számukra a sikeres működést és növekedésük megfelelő sebességgel és megfelelő lépésekben való felgyorsítását."

Ennek a szövetségnek az eredményeként a NielsenIQ lesz a Gorillas elsődleges adatszolgáltatója és -elemzője Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában és az USA-ban. A NielsenIQ ágazatvezető elemzésekkel (ideértve fogyasztóktól származó paneladatokat és igény szerint összeállított kiskereskedelmi elemzéseket) látja el a Gorillas-t. A NielsenIQ fogyasztói paneljének és elemzéseinek kombinációja, amely az ágazat számára elérhető egyetlen ilyen méretű, integrált adathalmaz, mélyrehatóbb rálátást biztosít a vásárlói paneladatokra. A Gorillas értékesítési adataihoz való hozzáférés révén a NielsenIQ referenciamutatói kibővülnek a közvetlenül a "quick-commerce" (gyorskereskedelem) egyik legkedveltebb európai vezető cégének ügyfeleitől származó, részletes teljesítményadatokkal.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Gorillas a NielsenIQ-t választotta arra, hogy ellássa a céget a ma elérhető lehető legátfogóbb fogyasztói adatokkal" - nyilatkozta David Johnson, elnök, a NielsenIQ Retail (Kiskereskedelmi) egységének globális elnöke. "Nagyon izgalmas együtt dolgozni a Gorillas-zal, mivel már jó ideje figyelemmel kísérjük az élelmiszerrendelési és -kiszállítási ágazatban az egyik piacvezetőnek számító vállalatot. Az élelmiszer-e-kereskedelem és a gyorskiszállítás villámgyorsan fejlődik, és az adatgyűjtés és -elemzés terén való együttműködésünk lehetővé teszi a Gorillas és a gyártók számára a hatékonyabb döntéshozást, melyre igen nagy az igény az ágazatban."

Az e-kereskedelem fejlődése és a fogyasztói viselkedés terén bekövetkező változások szerves részét képezik a gyorsan forgó fogyasztási cikkekkel (fast moving consumer goods [FMCG]) foglalkozó ágazatban tevékenykedő vállalatok gazdasági környezetének. A zökkenőmentes online vásárlás és offline ultragyors kiszállítás a napi bevásárlást valódi omnichannel élménnyé teszik. Mivel az e-kereskedelem egyre inkább diverzifikálódik, az online piactér szereplőinek egyrészt mércéül szolgáló teljesítménymutatókra, másrészt pontos adatokra van szükségük a digitális térben forgalmazott gyorsan forgó fogyasztási cikkekről - ez az oka annak, hogy a NielsenIQ folyamatosan egyre részletesebb adatokat és mélyrehatóbb predikciókat készít a gyorskereskedelemről.

Amit a NielsenIQ-ról tudni kell…

A globális információszolgáltató vállalat, a NielsenIQ termékei a cég folyamatosan fejlődő és változó, globális, omnichannel fogyasztókról birtokolt, összekapcsolt, átfogó és megbízható döntéshozási alapul szolgáló meglátásainak köszönhetően az arany standardot képviselik a fogyasztói viselkedés és a kiskereskedelmi forgalmi mérések terén. A NielsenIQ magabiztosságot ad az általunk kiszolgált ágazatoknak, és úttörő szerepet játszik a fogyasztói viselkedés és a kiskereskedelmi forgalmi mérések következő évszázadi irányvonalának meghatározása terén. Adataink, összekapcsolt meglátásaink és prediktív elemzéseink optimalizálják a CPG- (consumer packaged goods [csomagolt napi fogyasztási cikkek]) gyártók és kiskereskedelmi vállalatok teljesítményét, közelebb hozzák őket az általuk kiszolgált közösségekhez és elősegítik növekedésüket.

Az Advent International cégportfóliójába tartozó NielsenIQ több mint 90 piacon van jelen, és az általa gyűjtött adatok lefedik a világ lakosságának több mint 90%-át. További információkért látogasson el honlapunkra: NielsenIQ.com.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220725005298/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Európa: Julia Mayer Julia.Mayer@nielseniq.com
Észak-Amerika: Gillian Mosher Gillian.Mosher@nielseniq.com

Forrás: NielsenIQ

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.