OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 19. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 25., hétfő 12:16

A TransPod bemutatta a világ első, 1000 km/h-t meghaladó sebességgel közlekedő, ultragyors szállítóeszközét, a FluxJetet (1. rész)
    Toronto, 2022. július 25., hétfő (Business Wire/OTS) - Az úttörő kanadai újítás megengedhető ára és az utazási idő csökkenése következtében drasztikusan javítani fogja az utazási feltételeket, mérsékli a szénlábnyomot és jelentős regionális gazdasági növekedést eredményez - A világ vezető, ultrasebességű, szárazföldi szállítási rendszerét (a TransPod Line-t) építő startup, a TransPod bemutatta az utas- és teherszállítási ágazatra diszruptív hatást gyakorló, az ágazatot átformáló és annak jövőjét meghatározó, továbbá az emberek életét, munkavégzését és utazási szokásait is gyökereiben megváltoztató FluxJetet.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005004/en/

A meghajtás és a fosszilis üzemanyagok helyett "tiszta" energiát hasznosító rendszerek terén úttörő újításoknak számító megoldásokat alkalmazó FluxJet egy teljes mértékben elektromos jármű, amely gyakorlatilag egy repülőgép és egy vonat ötvözete. Az érintésmentes erőátvitel terén technológiai ugrásokat képviselő és a fizika egy új, "veillance flux" elnevezésű ágának eredményeit hasznosító FluxJet egy védett csőben közlekedik több mint 1000 km/h-s sebességgel - azaz gyorsabban, mint egy lökhajtásos repülőgép, és háromszor olyan gyorsan, mint egy nagy sebességű vonat.

A FluxJet kizárólag a TransPod Line hálózatrendszerben közlekedik, amelynek állomásai kulcsfontosságú helyszíneken és nagyvárosokban találhatók. A hálózatban gyors egymásutánban kerülnek indításra a FluxJetek azzal a céllal, hogy lehetővé tegyék a rövid ideig tartó, megengedhető árú és biztonságos utazást. Nemrégiben a TransPod megerősítette, hogy 550 millió USA dollár összegű forrást kapott, és bejelentette, hogy Albertában, Kanadában elindítja a TransPod Line Calgary-t és Edmontont összekötő szakaszának megépítését célzó, 18 milliárd USA dollár értékű infrastruktúra projekt következő szakaszát. Az építést megelőző munkálatok (ideértve a környezeti hatástanulmányt is) már megkezdődtek. Ez a kulcsfontosságú projekt mintegy 140000 munkahelyet teremt és 19,2 milliárd dollárral növeli a régió GDP-jét az építkezés során. Amikor a TransPod Line működésbe lép, a repülőúthoz viszonyítva az utasoknak megközelítőleg 44 százalékkal kevesebbe fog kerülni az utazás a csőrendszerben, és a CO2-kibocsátás évente 636000 tonnával csökken.

"Az elmúlt évek kemény munkája meghozta gyümölcsét: elértünk egy olyan mérföldkövet, ahonnan a tervek hamarosan valósággá válnak. A tesztek során a technológia megfelelőnek bizonyult, és biztosak vagyunk abban, hogy a befektetők, a kormányok és partnereink továbbra is támogatnak minket a közlekedés hatékony átformálása érdekében" - nyilatkozta Sebastien Gendron, a TransPod társalapítója és vezérigazgatója.

A TransPod megnyitását ünneplő, torontói rendezvényre elkészült a FluxJet egy kis méretű változata, így a résztvevők élő bemutatón bizonyosodhattak meg a jármű képességeiről. A közel 1 tonna súlyú FluxJet bemutatóján a jármű elindításra került, megtett a csőben egy meghatározott utat és a közönség láthatta azt is, hogyan történik az utasfelvétel céljából a megállás. Az eseményről és a bemutatóról készült felvétel ide kattintva érhető el. - https://www.youtube.com/watch?v=MmtwfXG2MfE

"Ez a mérföldkő jelentős előrelépést képvisel" - mondta Ryan Janzen, a TransPod társalapítója és technológiai vezetője. "A FluxJet a tudományos kutatás, az ipari és az infrastrukturális fejlődés szülötte. Célja az utasok igényeinek kielégítése és a jelentős mennyiségű fosszilis üzemanyagot felhasználó légi és szárazföldi közlekedéstől/szállítástól való függésünk mérséklése."

"Az ultragyors, nulla szén-dioxid-kibocsátású utas- és teherszállítást a kulcsfontosságú csomópontoknak számító nagyvárosok közt lehetővé tévő TransPod teljesen átformálja az ágazatot" - jelentette ki Yung Wu, a MaRS Discovery District vezérigazgatója. "Itt az ideje, hogy politikai döntéshozóink, a befektetők és a szolgáltatók lépéseket tegyenek az olyan kanadai újítások kereskedelmi forgalomba hozatalának támogatására, mint a TransPod, és így nyerő pozícióba kerüljenek a több billió dolláros globális innovációs gazdaságban."

"A FluxJet az első olyan kanadai innováció, amely a következő szakaszban nagymérvű, globálisan megvalósításra kerülő infrastrukturális projekt lehet" - mondta Janzen. "A TransPod Line-t együttműködésben fejlesztjük európai, amerikai egyesült államokbeli és egyéb partnerekkel, ideértve egyetemeket, kutatóközpontokat, a repülőgépipari szektort, az építési ágazatot, valamint a vasúti szállításban és az építőiparban tevékenykedő gazdasági szereplőket."

A TransPod FluxJet járművének bemutatását a következő szervezetek támogatása és együttműködése tette lehetővé: Building Trades of Alberta, Canada's Building Trades Unions, Dassault Systémes, DHL Express, MaRS, Ikos Consulting, REC Architecture és SADE Engineering. (folyt.)



2022. július 25., hétfő 12:16

A TransPod bemutatta a világ első, 1000 km/h-t meghaladó sebességgel közlekedő, ultragyors szállítóeszközét, a FluxJetet (2. rész)
    Toronto, 2022. július 25., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a TransPod Inc.-ről tudni kell …

A TransPod célja diszruptív technológiák révén a nagyvárosok közti kereskedelmi szállítási módozatok újrafogalmazása a fejlődő és feltörekvő piacokon. A startupot 2015-ben alapították azzal a céllal, hogy megépítse a világ vezető szállítócsőrendszerét (a TransPod Line-t), és ultragyors, de ugyanakkor megengedhető árú és fenntartható szállítás révén összekösse az embereket, városokat és üzleti vállalkozásokat. A TransPod Inc. székhelye Torontóban, Kanadában található, és Albertában (Franciaország), valamint az Egyesült Arab Emírségekben is működnek leányvállalatai. További információkért látogasson el honlapunkra: www.transpod.com !

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220721005004/en/

Kapcsolat:
Dianna Lai Read
Director, Communications
TransPod Inc.
dianna.lai@transpod.com


Forrás: TransPod Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.