OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 22., péntek 11:30

Magasabb ponthatárok, több elsőéves - az Óbudai Egyetem Magyarország legnépszerűbb felsőoktatási intézményei között
    Budapest, 2022. július 22., péntek (OTS) - Közel háromezer elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől az Óbudai Egyetem hét karán. Annak ellenére növekedett országos összehasonlításban is kiemelkedően hat százalékkal a felvettek száma a tavalyi adatokhoz képest, hogy összességében kevesebben jelentkeztek magyar felsőoktatási intézményekbe - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente a ponthatárok július 21-i nyilvánosságra hozatalát követően. A felvételi adatok szerint az Óbudai Egyetem hazánk első 10 felsőoktatási intézménye között van. Mindez azt bizonyítja, Óbudai Egyetem továbbra is a műszaki felsőoktatás egyik legjelentősebb hazai intézménye.

    2876 fiatal kap üzenetet arról, hogy sikeresen felvételizett az Óbudai Egyetem (ÓE) valamely műszaki, informatikai, illetve gazdasági képzésére. A tavalyi adatokhoz képest ez mintegy hatszázalékos növekedést jelent - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente, aki szerint komoly siker, hogy több szakon, így például mérnökinformatikus, illetve gazdálkodás és menedzsment szakon a ponthatárt jelentősen magasabb szinten húzták meg, mint tavaly. Az ÓE a felvettek számát tekintve a 8. legjobb magyar egyetem, illetve a legnépszerűbb fővárosi székhelyű intézmények közé tartozik az ELTE-vel, a BME-vel és a BGE-vel egy sorban.

A mérnökinformatikus mesterképzési szak volt a legnépszerűbb, az első helyes jelentkezések számában is 140 százalékot meghaladó túljelentkezés volt a szakra. A minimumpont is itt volt a legmagasabb, 368 pontot kellett elérni a bekerüléshez. Hasonlóan népszerű volt két gazdasági alapképzési szak is, a kereskedelem és marketing szakon 319, míg a gazdálkodási és menedzsment szakon legalább 303 pont volt szükséges a tanulmányok megkezdéséhez.
Általában elmondtató, hogy nőtt a műszaki képzést választók száma, a rektor szerint fontos előrelépés, hogy kaposvári és salgótarjáni képzéseik iránt is nőtt az érdeklődés. Mint fogalmazott: az Óbudai Egyetem meghatározó feladatának tartja, hogy a helyben megszerezhető diplomával segítse az adott régió tehetséges fiataljait, illetve erősítse a térség gazdasági fejlődését.

Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatorientált képzésre - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy az intézmény mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyorsan változó gazdasági igényekhez igazítsa képzési rendszerét. Jelenleg is dolgoznak egy olyan rugalmasan alkalmazkodó tanterv kidolgozásán, amely kiemelten fókuszál a középiskola és a felsőoktatás eltérő követelményeinek fokozatos összehangolására, valamint a mai digitalizált ipari (Ipar 4.0) trendeknek is megfelel.

Az Óbudai Egyetem számos szakon indít pótfelvételit, a központi eljárás július 26-án indul.

Budapest, 2022. július 22.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.