2022. október 4. kedd

2022. július 19., kedd 11:55

Az Óbudai Egyetem is ott lesz a Tusványosi Szabadegyetemen
    Budapest, 2022. július 19., kedd (OTS) - Idén 31. alkalommal rendezik meg július 19-tól 24-ig Tusnádfürdőn a Tusványosi Szabadegyetemet és Diáktábort. Az Óbudai Egyetem is részt vesz a székelyföldi rendezvényen elsősorban azért, hogy hogy minél szélesebb körben megismerhessék az ÓE képzéseit, és hogy szorosabbá váljanak közvetlen kapcsolataink a határon túl élő fiatalokkal, illetve a felsőoktatási intézmények vezetőivel - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

A Szabadegyetemen a határainkon túl, kisebbségben élő Kárpát-medencei és az anyaországbeli magyar fiatalok a gazdaság, az energiapolitika, a környezetvédelem, a határon túli magyar felsőoktatás, a kultúra vagy épp a sport témakörében hallgathatnak előadásokat. A szervezők a rendezvényre több száz előadót, ismert és elismert magyar és román szakembereket, politikusokat, független szakértőket hívtak meg, köztük Prof. Dr. Kovács Leventét. Az Óbudai Egyetem rektora a Magyar Ifjúság Tanácsa sátrában csütörtökön Bertalan Zsolttal, az MVM Zrt. technológiai és innovációs igazgatójával a technológiai fejlődés lehetőségeiről, az energiaválság miatt kialakult helyzetről beszélgetnek. Pénteken pedig Erdély magyar nyelvű egyetemeinek vezetőivel, Markó Bálinttal, a Babes-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának rektorhelyettesével, Nagy Előddel, a marosvásárhelyi orvosi egyetem rektorhelyettesével, Pálfi Józseffel, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorával, valamint Tonk Mártonnal, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorával az innováció és tradíció kérdéskörét járják körbe.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tagjai az Óbudai Egyetem standjánál szerdától szombatig várják az érdeklődő fiatalokat az intézmény képzési kínálatáról és diákéletéről.