OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. október 4. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 19., kedd 11:55

Az Óbudai Egyetem is ott lesz a Tusványosi Szabadegyetemen
    Budapest, 2022. július 19., kedd (OTS) - Idén 31. alkalommal rendezik meg július 19-tól 24-ig Tusnádfürdőn a Tusványosi Szabadegyetemet és Diáktábort. Az Óbudai Egyetem is részt vesz a székelyföldi rendezvényen elsősorban azért, hogy hogy minél szélesebb körben megismerhessék az ÓE képzéseit, és hogy szorosabbá váljanak közvetlen kapcsolataink a határon túl élő fiatalokkal, illetve a felsőoktatási intézmények vezetőivel - hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor.

    A Szabadegyetemen a határainkon túl, kisebbségben élő Kárpát-medencei és az anyaországbeli magyar fiatalok a gazdaság, az energiapolitika, a környezetvédelem, a határon túli magyar felsőoktatás, a kultúra vagy épp a sport témakörében hallgathatnak előadásokat. A szervezők a rendezvényre több száz előadót, ismert és elismert magyar és román szakembereket, politikusokat, független szakértőket hívtak meg, köztük Prof. Dr. Kovács Leventét. Az Óbudai Egyetem rektora a Magyar Ifjúság Tanácsa sátrában csütörtökön Bertalan Zsolttal, az MVM Zrt. technológiai és innovációs igazgatójával a technológiai fejlődés lehetőségeiről, az energiaválság miatt kialakult helyzetről beszélgetnek. Pénteken pedig Erdély magyar nyelvű egyetemeinek vezetőivel, Markó Bálinttal, a Babes-Bolyai Tudományegyetem magyar tagozatának rektorhelyettesével, Nagy Előddel, a marosvásárhelyi orvosi egyetem rektorhelyettesével, Pálfi Józseffel, a Partiumi Keresztény Egyetem rektorával, valamint Tonk Mártonnal, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorával az innováció és tradíció kérdéskörét járják körbe.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat tagjai az Óbudai Egyetem standjánál szerdától szombatig várják az érdeklődő fiatalokat az intézmény képzési kínálatáról és diákéletéről.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.