OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. július 19., kedd 10:27

Afrikában is megjelenne szoftverével a Kürt Zrt.
    Budapest, 2022. július 19., kedd (OTS) - A sikeres üzbegisztáni projektet követően Afrikában folytathatja nemzetközi terjeszkedését a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. saját fejlesztésű SeCube GRC információbiztonsági megoldásával. A társaság lehetőséget kapott arra is, hogy az ENSZ beszerzéseibe is bekapcsolódjon.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220719_001.jpg

Komoly sikereket ért el a KÜRT Zrt. információbiztonsági terméke, a SeCube GRC üzbegisztáni bevezetésével, egy helyi IT viszonteladó céggel, illetve egy ottani egyetemmel is megállapodtak. Az együttműködés keretében az üzbég vállalkozás értékesíti majd a SeCube szoftvercsomagot Üzbegisztánban.

A KÜRT Zrt. saját informatikai infrastruktúráján egy dedikált felhőt hozott létre az üzbég projekt támogatására, amelyen a SeCube GRC szoftver fut, így az ottani partnerek mélyebben is megismerkedhettek az alkalmazással. A viszonteladó partner mellett a helyi Namangan Institute of Engineering and Technology egyetemmel is megállapodtak, amely oktatási célokra használja majd a magyar társaság megoldását. A KÜRT fejlesztését egyébként itthon is használják a felsőoktatásban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kiberbiztonsági mesterképzésén a cég szakértői ennek segítségével tanítanak kockázatelemzést. Az üzbegisztáni terjeszkedéshez támogatást is kapott a KÜRT a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar-Üzbég Startup és Kutatás-Fejlesztési Programja keretében.

A SeCube GRC védelmi szoftver egységes keretrendszerben biztosítja az irányítás-, kockázat-, működésfolytonosság- és megfelelés-menedzsment feladatok ellátását vállalati szinten. Lehetővé teszi, hogy egy cég minden információbiztonsággal kapcsolatos folyamata egy helyen legyen hozzáférhető és átlátható, egyetlen biztonság-irányítási rendszerben.

A KÜRT az üzbég projekt sikere után újabb nemzetközi megjelenésen dolgozik, a közelmúltban kenyai üzletemberek tettek látogatást a cégnél és már szervezik a további kapcsolatfelvételt és egyeztetéseket, mivel úgy tűnik, van érdeklődés a vállalat szoftvere iránt az afrikai országban is. Emellett a magyar társaság meghívást kapott az ENSZ beszerzési rendszerébe, ami lehetővé teszi számukra, hogy folyamatosan monitorozzák a szervezet beszerzéseit és amennyiben számukra relevánsat találnak, azon induljanak. Az egyeztetések során a legnagyobb érdeklődés a Sérülékenységvizsgálati, Adatmentési és Forensic (digitális nyomozás) szolgáltatások, valamint a SeCube GRC szoftver iránt mutatkozott.

"Azt tapasztaljuk, hogy az információbiztonság és az ezzel kapcsolatos eljárásrendek, szabályok kezelése és folyamatos naprakészen tartása egyre fontosabb a világon mindenhol, ami megteremti a keresletet a SeCube GRC szoftverünk nemzetközi terjesztéséhez. Mivel úgy látjuk, hogy az eredményes értékesítés egyik kulcsa a helyismeret, arra törekszünk, hogy minden piacon helyi partnerrel együttműködve jelenjünk meg, aki a mi viszonteladónkként lép fel. Úgy gondolom, hogy a szaktudásunk, több évtizedes tapasztalatunk, nemzetközi ismertségünk az adatmentés területén jó alapot kínál a hangsúlyosabb külpiaci megjelenéshez. A kenyai delegáció tagjai például a kompetencia, illetve a nyugati cégekhez képest meglévő árelőnyünk miatt is döntöttek úgy, hogy megismerkednek velünk. A SeCube GRC termékünkhöz minden dokumentáció és terméktámogatási erőforrás rendelkezésre áll már angolul is, így nyelvi akadálya sincs annak, hogy szélesebb körben is elterjedjen" - mondta el Tóthmajor Máté, a KÜRT Zrt. termékfejlesztési vezetője.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.