OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. július 5., kedd 14:10

A SINOVAC összefog a HKU-CTC kutató csapattal és a hongkongi Gleneagles kórházzal, emlékeztető oltás céljára szolgáló, omikronspecifikus, inaktivált vakcinára vonatkozó, klinikai vizsgálat elindítása érdekében (1. rész)
    Hongkong, 2022. július 5., kedd (Business Wire/OTS) - A SINOVAC összefog a HKU-CTC kutató csapattal és a hongkongi Gleneagles kórházzal egy Kínában, Hongkongban használandó, emlékeztető oltás céljára szolgáló, omikronspecifikus, inaktivált vakcinára vonatkozó, klinikai vizsgálat elindítása érdekébe - A hongkongi Gleneagles kórházban (a továbbiakban Gleneagles vagy GHK) került sor arra annak a klinikai vizsgálatnak a megnyitó ünnepségére, amelynek célja a SINOVAC egészséges felnőtteknek emlékeztető oltásként adott, omikronspecifikus, inaktivált COVID-19 vakcinája biztonságosságának és immunogenicitásának értékelése a jövőbeli immunizálási stratégiákhoz szolgáló tudományos bizonyítékok szerzése céljából. A vizsgálatot a Hongkongi Egyetem klinikai vizsgálati központjának (University of Hong Kong Clinical Trials Centre [HKU-CTC]) orvosi kutatócsapata vezeti a Gleneagles-szel együttműködve.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220704005146/en/

A vizsgálatba összesen 300 olyan 18 éves és idősebb egészséges felnőtt önkéntest toboroznak, akik korábban két vagy három adag inaktivált vagy mRNA COVID-19 vakcinát kaptak.

"Tudjuk, hogy a vakcináció az egyik leghatékonyabb módja a fertőző betegségek leküzdésének. Jelenleg az omikron folyamatosan terjed a világon. Reméljük, hogy a klinikai vizsgálat megerősíti és hatékonyan elősegíti a vakcinákra irányuló kutatásokat és a vakcinációval kapcsolatos adminisztratív kérdések megoldását" - mondták Ivan Hung Fan-ngai professzor, az egészségtudományi pedagógia Ru Chien & Helen Lieh professzora, klinikus professzor és a Klinikai orvostani iskola Orvostudományi tanszéke (Fertőző betegségek) vezetője, a Hongkongi Egyetem (The University of Hong Kong) LKS nevet viselő orvostudományi karának (HKUMed) dékánhelyettese (Felvétel) az ünnepségen.

"A HKU egyik kutatási intézményeként nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ebben a klinikai vizsgálati projektben és hozzájárulhatunk a folyamatos kutatásokhoz, illetve a vakcinációs és immunizálási stratégiák kidolgozásához az emberek egészsége védelmének erősítése érdekében" - nyilatkozta Dr Kenneth Tsang.

"Nagy jelentőségű számunkra, hogy együttműködhetünk Hung professzorral, a HKU-CTC-vel és a Gleneagles-szel az omikron törzs elleni emlékeztető oltásként adott, inaktivált COVID-19 vakcinát értékelő klinikai vizsgálat során. Reméljük, hogy ennek a vizsgálatnak az eredményei alapján az új vírusok elleni küzdelem során alkalmazható megoldást találunk Hongkong és a világ számára" - fejtette ki Cheryl Law úrhölgy, a SINOVAC Nemzetközi üzletfejlesztési (International Business Development) egységének ázsiai és csendes-óceáni régióért felelős igazgatója.

A SINOVAC 2021 decemberének elején szerzett be az omikron variánst tartalmazó mintát, majd aktívan promótálta inaktivált az (omikron törzsre specifikus) COVID-19 vakcinájával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket. A preklinikai kutatások azt mutatták, hogy a vakcina állatokban biztonságos és hatékony. Az omikron törzs elleni emlékeztető oltást tanulmányozó klinikai vizsgálatot 2022. április 12-én jóváhagyta a HKU GHK intézményi felülvizsgáló tanácsa (Institutional Review Board [IRB]) és 2022. április 14-én a Pharmacy and Poisons Board of Hong Kong (Hongkong Gyógyszerészeti- és mérgezési bizottsága), lehetővé téve a Hongkongban a koronavírus új törzsével szembeni emberi immunitást erősítő, emlékeztető oltásra vonatkozó vizsgálat végrehajtását. (folyt.)



2022. július 5., kedd 14:10

A SINOVAC összefog a HKU-CTC kutató csapattal és a hongkongi Gleneagles kórházzal, emlékeztető oltás céljára szolgáló, omikronspecifikus, inaktivált vakcinára vonatkozó, klinikai vizsgálat elindítása érdekében (2. rész)
    Hongkong, 2022. július 5., kedd (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Sinovac Biotech Ltd.-ről tudni kell…

A SINOVAC Biotech Ltd. (SINOVAC) egy kínai székhelyű, vezető biogyógyszergyártó vállalat, amely az embereket fenyegető fertőző betegségek ellen védő vakcinák kutatására, előállítására, kereskedelmi forgalomba hozatalára, illetve az ezzel kapcsolatos innovációra összpontosítja tevékenységét. A SINOVAC termékportfóliójában olyan újonnan megjelenő fertőző betegségek elleni vakcinák szerepelnek, mint a COVID-19, a H5N1-pandémiát okozó influenza (madárinfluenza), a H1N1 influenza (sertésinfluenza) és az enterovírus 71 (EV71) által okozott fertőzések, valamint egyéb olyan gyakori fertőző betegségek, mint a virális hepatitis, a szezonális influenza, a pneumococcus által okozott tüdőgyulladás, a poliomyelitis, a bárányhimlő és a mumpsz. A SINOVAC folyamatosan kutatja a nemzetközi piaci lehetőségeket, és számos országba és nemzetközi szervezetnek exportálja vakcináit. További információk a SINOVAC-ról a vállalat honlapján találhatók: www.sinovac.com.


Amit a HKU Clinical Trials Centre-ről tudni kell…

A The University of Hong Kong Clinical Trials Centre (HKU-CTC) egy átfogó tevékenységi körrel rendelkező, klinikaikutatás-kezelő platform, amely a HKUMed égisze alatt folyó klinikai kutatási projektek szakmai irányításának támogatására összpontosítja erőfeszítéseit. Megalapítása óta a HKU-CTC már több mint ezer szponzorált klinikai kutatási vizsgálatot és kutatók által kezdeményezett klinikai vizsgálatot támogatott a szponzorokkal és kutatókkal együttműködve szerte a világon.


Amit a Hong Kong Gleneagles Hospitalról tudni kell…

A Hongkong-sziget déli részén, a Wong Chuk Hang negyedben található hongkongi Gleneagles kórház (Hong Kong Gleneagles Hospital) több mint 35 szakorvosi területet és alszakterületet lefedő, csúcstechnológiát képviselő gyógyászati eszközökkel rendelkező, teljes körű klinikai ellátást kínáló, 500 ágyas magánkórház. Hongkong egyik legjobb oktató magánkórházaként a Gleneagles hozzájárul az egészségügyi ellátásban dolgozó szakemberek képzéséhez és fejlesztéséhez, valamint a klinikai kutatások előreviteléhez. A Gleneagles, amelynek kizárólagos partnere a The University of Hong Kong, az IHH Healthcare és az NWS Holdings Limited által közösen létrehozott vállalkozás. További információk a hongkongi Gleneagles kórházról az intézmény honlapján állnak rendelkezésre: https://www.gleneagles.hk/.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220704005146/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:

Sinovac Biotech Ltd.
Mr. Will Chan
Tel: +852 61408385
Email: will.chan@sinovac.com

HKU Clinical Trials Centre
Ms Cathy Shen
Tel: +852 2255 2553
Email: cathyswi@hku.hk

Gleneagles Hospital Hong Kong
Ms Tracy Chow
Tel: +852 3153 9330
Email: tracy.chow@gleneagles.hk


Forrás: SINOVAC Biotech Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.