OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 29., szerda 12:10

Az óceán egészségének javítása érdekében a globális szakértők és szakemberek összefognak, hogy legyőzzék a tengerek kezelése terén felmerülő, rendszerszintű kihívásokat (1. rész)
    Lisszabon, Portugália, 2022. június 29., szerda (Business Wire/OTS) - Az Egyesült Nemezetek Szervezete Környezetvédelmi Programjának globális szakértői, a The Nature Conservancy, kormányok, kutató intézmények és a magánszektor képviselői összegyűlnek, hogy megosszák a tengerek kezelése terén a szerte a világon leszűrt tapasztalatok alapján legjobbnak bizonyult gyakorlatokat.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005443/en/

A védett tengeri területek (marine protected areas [MPA-k]) kulcsfontosságú eszköznek számítanak a biológiai sokféleséget fenyegető veszélyek leküzdése, a tengeri és partvidéki élőhelyek védelme, az éghajlatváltozás visszafordítását szolgáló megoldások megvalósítása és az emberiség igényeinek a természet fenntartható módon való használatával való kielégítése terén. A Biológiai sokféleségről szóló egyezmény alapján létrehozandó globális biodiverzitási keretrendszerbe bekerülhet az az ambíciózus cél is, hogy az MPA-k területét 2030-ra 30%-ra kell növelni. Ugyanakkor azonban a helyi és globális fenyegetések súlyosbodása miatt a védett tengeri területek kevesebb mint 3%-a esetében teljesülnek az eredetileg kitűzött célok.

Ennek a kihívásnak a leküzdése érdekében az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2022 júniusában Portugáliában (Lisszabonban) megrendezett Óceán konferenciájának keretében egy "Quality Matters: Enhancing Governance, Effective Management and Resilience of Marine Protected Areas for Multiple Co-benefits" (A minőség számít: A védett tengeri területek irányításának erősítése, hatékony kezelésük és rugalmasságuk biztosítása több kölcsönös előny érdekében) címmel sorra kerülő alrendezvényén megbeszélést tart egy szakértői csoport. A rendezvényen előadást tartanak a magánszektor, helyi tengertudományi intézetek, non-profit szervezetek, kormányzatok és kormányközi szervezetek képviselői. Az előadók beszámolnak arról, hogyan kezdeményezik és irányítják a technológiai innovációt és hogyan alkalmazzák a legjobb gyakorlatokat a tengerek kezelése terén, tájékoztatást adnak értékes eszközökről, igyekeznek kiterjeszteni az együttműködést, valamint megosztani az ismereteket és a szerzett tapasztalatokat. Dr. Lizzie McLeod, a The Nature Conservancy Global Reefs (Globális zátonyok) egységének vezetője megjegyezte: "Az óceán egészségének javításához elengedhetetlen a szoros együttműködés a magánszektor, a kormányok, a nem-kormányzati szervezetek, a kutatók és a helyi közösségek között. A levont tanulságok, megszerzett tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok globális alkalmazása az óceán kezelésének javítása érdekében a természetvédelem egyik prioritást élvező feladata, amelybe beletartozik a megoldásoknak a kulcsfontosságú partnerekkel való közös kidolgozása."

Erre a rendezvényre építve az Egyesült Nemezetek Szervezete Környezetvédelmi Programja, a The Nature Conservancy és egyéb, a természetvédelem terén együttműködő partnerek a Mary Kay Inc. támogatásával egy sor olyan döntéstámogató eszközt dolgoznak ki a tengerek kezelését végzők számára, amelyek továbbfejlesztik a tengerek kezelésére szolgáló módszereket, támogatják a védett tengeri területek fenntartható finanszírozását és iránymutatást adnak a tengeri élőhelyek helyreállításához a világszerte alkalmazott legjobb gyakorlatok alapján. A tudományos újítások és új technológiák kiaknázása, valamint a legjobb gyakorlatok alkalmazása révén a tengereket kezelő szervezetek hatékonyabban tudják leküzdeni a tengeri ökoszisztémákat fenyegető legfőbb veszélyeket szerte a világon. "Az MPA-k kulcsfontosságú szerepet játszanak az óceán egészsége és a fenntartható fejlődés terén, de megfelelő támogatás hiányában nem mindig képesek megfelelően betölteni ezt a szerepet. Annak érdekében, hogy biztosíthassuk a tengerek kezelésében érintett érdekcsoportok számára az óceán hatékonyabb védelmét szolgáló támogatást, olyan döntéstámogató eszközökre van szükség, amelyek lehetővé teszik az MPA-k jobb kialakítását és kezelését, az ismeretek megosztását és az együttműködést" - mondta Ole Vestergard, az Egyesült Nemezetek Szervezete Környezetvédelmi Programjának tisztviselője.

"A Mary Kay számára nagy öröm, hogy támogathatja a The Nature Conservancy-t az UNEP-pel és a szerte a világról érkező szakértőkkel együttműködve annak érdekében, hogy megvédjük világunk legértékesebb erőforrását, az óceánt" - nyilatkozta Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. "Ezek a szervezetek az első vonalban harcolnak a vízi útjaink megőrzéséért folyó küzdelemben, és reméljük, hogy a Mary Kay támogatásával megkapják majd azokat az eszközöket és erőforrásokat, amelyekre szükségük van annak biztosításához, hogy az óceánok egészségesek legyenek a jövő generációk idején.

Most, amikor a kormányok finomhangolják környezetvédelmi céljaikat, itt az idő, hogy rámutassunk olyan újításokra és technológiákra, amelyek segítik az országokat a biológiai sokféleségre és a fenntartható fejlődésre vonatkozó célok elérésében. Új döntéstámogató és alapvető tudományos eszközökre van szükség a tengerekkel kapcsolatos tervek készítői és a tengerek kezelői kapacitásainak bővítéséhez annak érdekében, hogy jobban kezelhessék a tengereket az éghajlatváltozás és egyéb veszélyek közepette. (folyt.)



2022. június 29., szerda 12:10

Az óceán egészségének javítása érdekében a globális szakértők és szakemberek összefognak, hogy legyőzzék a tengerek kezelése terén felmerülő, rendszerszintű kihívásokat (2. rész)
    Lisszabon, Portugália, 2022. június 29., szerda (Business Wire/OTS) -

    
Amit a The Nature Conservancy-ról tudni kell…

A The Nature Conservancy globális természetvédelmi szervezet, amelynek küldetése a minden életnek otthont adó földek és vizek megóvása. Tudományos eszközöket felhasználva innovatív, pragmatikus megoldásokat dolgozunk ki a világ legnagyobb kihívásainak leküzdésére annak érdekében, hogy a természet és az emberek együtt élhessenek. Rendkívül széleskörű tevékenységünk kiterjed az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, a talajvédelemre, a vizek és óceánok védelmére, fenntartható élelmiszer és víz biztosítására és a városok fenntarthatóbbá tételének támogatására. 79 országban és területen munkálkodva olyan kollaboratív megközelítést alkalmazunk, amely segítségével tevékenységünkbe bevonjuk a helyi közösségeket, kormányokat, a magánszektort és más partnereket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra (www.nature.org) vagy kövessen minket a Twitteren: @nature_press..


Amit az Egyesült Nemezetek Szervezete Környezetvédelmi Programjáról (UNEP) tudni kell…

Az UNEP (https://www.unep.org/) a környezetvédelem globális irányadó szervezete, amely iránymutatást biztosít és együttműködésre buzdít a környezet gondozása érdekében, inspirációt, tájékoztatást és támogatást nyújtva a nemzeteknek és az embereknek életminőségük oly módon való javításához, amely nem veszélyezteti a jövendő generációk jövőjét.


Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, egyetlen cél teljesítését tűzte ki az általa megálmodott és 1963-ban létrehozott szépségápolási cég elé: tegye gazdagabbá a nők életét. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. Vállalkozásfejlesztő szervezetként a Mary Kay elkötelezett aziránt, hogy képzés, mentorálás, érdekképviselet, hálózatépítés és innováció révén támogassa a nők szerepvállalását. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, és dekorkozmetikai termékek, táplálékkiegészítők, illetve illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay hisz abban, hogy ha ma cselekszünk életünk gazdagítása érdekében, ezzel fenntartható jövőt biztosíthatunk, és szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel az üzleti kiválóság elérésének elősegítése, a rákkutatások támogatása, a nemek közti egyenlőség előrevitele, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme és a közösségi életterek szépítése céljából, és arra törekszik, hogy támogatásával a gyermekek megvalósíthassák álmaikat. További információkért látogasson el a marykayglobal.com internetes címre és kövessen minket a Facebook-on, az Instagram-on, a LinkedIn-en vagy a Twitter-en!

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005443/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Misty Edgecomb
Communications Director, Protect Oceans, Land and Water
The Nature Conservancy
Las Vegas, Nevada (csendes-óceáni időzóna)
medgecomb@tnc.org, 484-343-3223 cell
megnevezés: ő/őt (nő), Twitter: @mistyedgecomb

Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.