2024. április 24. szerda

2022. június 29., szerda 11:55

Az EIG De La Rey Ventert vette fel a MidOcean Energy vezérigazgatói pozíciójába
    Washington, 2022. június 29., szerda (Business Wire/OTS) - Az ágazatban veteránnak számító szakember fogja vezetni az EIG irányítása alatt álló, cseppfolyósított földgázt gyártó vállalatot

A globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, az EIG június 16-án bejelentette, hogy De la Rey Venter a MidOcean Energy (a továbbiakban "MidOcean") vezérigazgatójaként és az EIG ügyvezető igazgatójaként csatlakozott céghez. A MidOcean az EIG irányítása alatt álló, cseppfolyósított földgázzal (Liquified Natural Gas [LNG]) foglalkozó vállalat, amelynek célja egy kizárólag LNG-re összpontosító, diverzifikált, integrált portfólió létrehozása, amely magas minőségi színvonalú, erős cash flow-val rendelkező, operatív LNG projekteket tartalmaz. A 25 éve az ágazatban dolgozó, veteránnak számító Venter úr kiterjedt globális működtetési, ügyletkötési és üzleti vezetői tapasztalatokkal rendelkezik a bányászati, kutatási/kitermelési és LNG szektorban. Többek közt ügyvezető alelnöke volt az Integrated Gas Ventures-nek, mely szerepében a Shell LNG és földgáz eszközeinek túlnyomó részéért felelt, azt megelőzően pedig a Shell LNG üzletágának globális vezetői pozícióját töltötte be. Venter úr az EIG londoni irodájában végzi majd munkáját.

"Az LNG az egyik olyan kulcsfontosságú tényező, amely lehetővé teszi az energiaipar átalakítását, és geopolitikai szempontból is egyre inkább stratégiai energiaforrásnak számít" - magyarázta R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója. "Az EIG jó ideje jelentős tőkeellátója a szektornak, és ez idáig világszerte már kilenc különféle, mind cseppfolyósítást, mind újragázosítást célzó LNG projektbe fektetett be. Egy olyan kaliberű vezető, mint De la Rey felvétele a MidOceanhöz egyértelműen demonstrálja elkötelezettségünket az LNG és az energiaipar átalakítása iránt. Örömmel üdvözöljük De la Rey-t a fedélzeten, és izgatottan várjuk a MidOcean jövőjéhez való hozzájárulását."

Venter úr hozzátette: "Az EIG MidOceannel kapcsolatos elképzelései egy olyan jövőre alapulnak, amelyben a világnak hosszú ideig szüksége lesz az LNG-re. Feltétlenül hiszünk abban, hogy az LNG fontos szerepet játszik az alacsony vagy nulla szén-dioxid-kibocsátást eredményező gázok családjában, és hozzásegíti a világot a nettó zéró kibocsátású jövő eléréséhez. Alig várom, hogy együtt dolgozhassam a csapattaI egy erős üzleti vállalkozás kiépítése érdekében, az EIG sikeres, globális LNG projektjeinek tapasztalataira támaszkodva, és remélem, hogy ez a vállalkozás érdemi hatást gyakorol majd a globális energiaiparnak ebben a fontos szektorában."

Venter úr 2002-ben lépett be a Shellhez, ahol az Integrated Gas Ventures ügyvezető alelnöki és az LNG üzletág globális vezetői pozícióján felül számos egyéb posztot is betöltött a világ különböző tájain, ideértve a kutatás/kitermelés területén létesített vegyes vállalatokért felelős ügyvezető alelnöki posztot, az afrikai gáz- és áramtermelési tevékenységekért felelős ügyvezető alelnöki posztot és a katari kereskedelmi tevékenységért felelős alelnöki posztot. Venter úr volt továbbá a felelős a Shell CCUS (szén-dioxid-leválasztási, tárolási és hasznosítási), valamint kékhidrogén-gyártási projektjeiért. Venter úr dícsérettel végezte MBA tanulmányait a svájci IMD üzleti iskolában, Cum Laude kereskedelmi alapdiplomát (Bachelor of Commerce) szerzett a dél-afrikai Northwest Egyetemen és kitüntetéses diplomát (Cum Laude) (pénzügyek és befektetéskezelés) a szintén dél-afrikai Johannesburgi Egyetemen.

Amit az EIG-ről tudni kell…

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. március 31-i adatok szerint 25,0 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban 40,1 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 380 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a www.eigpartners.com internetes címen.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220628005081/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com

Forrás: EIG

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.