OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. június 17., péntek 11:50

Az EIG és az Aramco egyetértési megállapodást írtak alá energiaipari együttműködésük kibővítéséről
    Washington, 2022. június 17., péntek (Business Wire/OTS) - A szerződő felek megvizsgálják a fejlett technológiákba való befektetési lehetőségeket - A globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, az EIG június 16-án bejelentette, hogy egyetértési megállapodást (Memorandum of Understanding [a továbbiakban "MoU"]) kötött az Aramco-val jövőbeli energiaipari projektek során való együttműködésről.

    Az MoU értelmében a szerződő felek olyan projektbefektetési lehetőségeket keresnek, amelyek elősegítik közös fenntarthatósági céljaik elérését, ideértve meglévő és új technológiák (mint például alternatív üzemanyagok, szén-dioxid-leválasztás, hidrogén és földgáz, szállítás és energiatárolás) alkalmazását.

"Az energia iránti globális igények folyamatos növekedésével jellemzett piaci környezetben az EIG erőfeszítéseit a dekarbonizáció és a megbízhatóság kettős céljának elérésére igyekszik összpontosítani" - magyarázta R. Blair Thomas, az EIG elnöke és vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál az a lehetőség, hogy ezeknek az erőfeszítéseknek a keretében egy olyan ágazatvezető céggel dolgozhatunk együtt az energiaszektor szén-dioxid-mentesítése érdekében, mint az Aramco. Szerencsések vagyunk, mivel az Aramco-val már most is partnerként működünk együtt kulcsfontosságú energiaipari infrastruktúra projektek keretében, és alig várjuk, hogy erre az együttműködésre építve együtt haladjunk tovább az ágazatunk jövőjébe vezető úton."

"Ez az MoU az éghajlatváltozás mérséklését célzó globális erőfeszítés számos fontos lépése egyikének számít, és mi nagy várakozással tekintünk az Aramco-val való együttműködés elé, melynek célja az, hogy érdemi javulást érjünk el a tiszta energiát biztosító, megengedhető árú és megbízható megoldásoknak az emberekhez való eljuttatása terén szerte a világon" - nyilatkozta Emily Rodgers, az EIG környezeti, fenntarthatósági és vállalatirányítási tevékenységéért felelős igazgató.

"Ez az MoU tovább erősíti az EIG-vel való kapcsolatunkat, és lehetőséget kínál olyan alacsony kibocsátással járó energia-előállítási megoldásokba való új befektetésekre, amelyek egyrészt elősegítik a gazdasági növekedést, másrészt hozzájárulnak az energiaipar átfogó átalakulásához" - fejtette ki Abdulaziz M. Al-Gudaimi, az Aramco vállalatfejlesztési (Corporate Development) egységének rangidős elnökhelyettese.

Az MoU-ról szóló bejelentést megelőzően az Aramco és egy, az EIG által vezetett nemzetközi konzorcium tavaly sikeresen lezárt egy 12,4 milliárd USA dollár értékű infrastrukturális befektetési ügyletet, amely az Aramco tulajdonában lévő olajvezeték-infrastruktúra lízingbe adására és visszalízingelésére irányult.


Amit az EIG- ről tudni kell…

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. március 31-i adatok szerint 25,0 milliárd USA dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 38 országban 40,1 milliárd USA dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 380 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára a www.eigpartners.com internetes címen.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220615005197/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Sard Verbinnen & Co.
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG-SVC@sardverb.com


Forrás: EIG


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.